reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

Ja mam 175 cm wzrostu i normalnie ważę 52-54 kg. Przed ciążą, podczas owulacji schudłam gwałtownie do 46 kg. Z wagą 47 kg przystąpiłam do postowania na BB, a jak na razie mamy razem 50 kg. A ósmego rozpocznę piąty miesiąc, zarazem drugi w drugim trymestrze ;D

reklama
Ja się sobą nie przejmuję, zawsze byłam szczupła, no może czasem zbyt koścista i się obijałam o sprzęty, ale czy to nie jest źle teraz dla mojego bejbi skoro tak słabo idę z wagą...? A już się tak cieszyłam, że 51 kg było na wadze i to jakiś ponad tydzień temu, więc teraz czemu spadło?

Ja sobie niczego nie odmawiam! W żadnym wypadku! Jem tyle, co przeciętny słoń, jak mama przywiozła ze sobą zgrzewkę serków wiejskich to zniknęły w ciągu dwóch dni... a ja je samotnie jadłam :)

misia to moze pora zadbac bardziej o siebie i zmusic sie do jedzenia potraw ktore i tobie i malenstwu przyniosa najwiecej korzysci. nie to bym sie tutaj wymadrzal ale jesli waga jest ciagle ta sama to poro porozmawiac z lekarzem lub samej cos zrobic. pozdrawiam.

hehe, problem w tym że jestem po kursie dietetyki na mojej uczelni i pewne podstawy mam, a lekarz nic mi nie powie, bo oni to już totalnie nic nie wiedzą o diecie... tego się nie uczy na medycznej ;)

no i dodam, że jestem na razie na diecie u mojej teściowej która z wykształcenia jest technologiem żywności.

No, ale jeśli nie przytyje do końca tego tygodnia, to zacznę leżeć do góry brzuchem bo może za szybko spalam to całe pyszne jedzonko?

[size=10pt]PILNIE POTRZEBNY NAMIAR NA DOBRY KREM DO NOG

basie strasznie zaczynaja pobolewac nozki jak jest w pracy i trzeba cos z tym zrobic. czekam na wiesci.
pozdrawiam i zycze milego dnia Arek i Basia

Arkadiusz kremy z serii Mustella są i do biustu i do nóg i do brzunia - ale jak już wcześniej wspomniałam trochę kosztują. ;)

Ja za zestaw w którego skład wchodzą: krem do brzusia 125 ml, i próbki krem do biustu 10 ml i krem do stóp 10 ml zapłaciłam w Warszawie 74 zł.

Gdzieś na allegro jak się kupi 2 takie zestawy to wychodzi taniej bo nie płacisz za przesyłkę i zestaw wynosi cię koło 50 kilku zł.

We wszystkich kolorowych gazetkach związanych z ciążą znajdziesz masę polecanych specyfików :D

reklama
Arku.... masaze nozek (bedzie przyjem,nie obojgu), podczas odpoczynku nozki wyzej niz serce (do spania tez mozna jakas poduche pod przescieradlo).
A swoja droga na puchniecie i obrzeki.... u mnie spradza sie herbatka dla kobiet w ciazy Hipp. Nawet dlonie teraz w upalu nie popuchly, tak jak to bylo zawsze :-) Na opakowaniu chyba zapomnieli o tym napisac, ale czytalam, ze pomaga wlasnie na obrzeki etc., wiec i nozkom latwiej :-)

Do góry