reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

Misia.... moze razem poprobujemy zwiekszyc wage????
Ja startowalam z 53 kg., przy 180 cm. Teraz mam 54,5 ;-( Jem za troje (nawet zartowali, ze beda blizniaki), wyleguje sie calymi dniami i.... i nic ;-( Brzuszek rosnie, a waga stoi. Wg. kalkulatora wagi powinnam wazyc juz jakies 56 kg.

reklama
No to dopingujemy sie razem do tycia :-)
Kalkulator dokladnie ten :-)
A herbatka.... juz pisze :-)
W takiej ograglej puszeczce, ja kupilam w markecie spozywczym w tym samym dziale, gdzie sa rzeczy dla dzieciaczkow :-) Kosztuje ok 11-12 zl., ale nie jest zbyt wydajna.
I juz pisze sklad i inne wiadomosci.
" Specjalnie z mysla o kobietach spodziewajacych sie dziecka, eksperci HIPP opracowali herbatke dla kobiet w ciazy, ktora pomoze Ci pokryc zwiekszone w tym okresie zapotrzebowanie na plyny, witaminy i skladniki mineralne (...) W okresie ciazy czesto wystepujaca dolegliwoscia sa obrzeki. Herbatka zawiera wyciag ze skrzypu polnego, ktory zapobiega gromadzeniu sie plynow w organizmie i pomaga lagodzic obrzeki"
Sklad (nie podaje calego, bo dluuugi):
glukoza, cukier, kwas cytrynowy, owoc mango, koncentrat soku pomaranmczowego, koncentrat bananowy, z czerwonej porzeczk, wyciag wodny ze skrzypu polnego, witamina C, niacyna, wit E i nne witaminki i wspomagacze :-)
Polecam. Uzaleznilam sie, pomimo, ze nie jest najsmaczniejsza na swiecie. Dobrze sie rozpuszcza, szybko sie robi. Ja rozpuszczam w wodzie mineralnej, bo kranowka wiadomo.... nawet po przegotowaniu i filtrach, ustaniu i uzdatnieniu ;-)

To ja się dołączam z wami do tycia. Na dzień dzisiejszy 50 kg, +3 kg od początku ciąży, a jem za czworo (czyżby trojaczki?) Według kalkulatora powinnam ważyć w 18 tygodniu ciąży 51.5 kg więc tak źle to aż nie jest ;D

Byłam dziś w nowej pracce, pani się mnie spytała czemu zamieniłam pracę, opowiedziałam jej i luzik, żyję i ja i ona, a ja mam dodatkowo pracę. Podobno poprzednia panna zabierała sobie herbatki do domu. Jutro mam się stawić na ósmą rano i pracuję do 13:45.

No to ja według kalkulatora tyje wzorcowo :laugh: To chyba dobrze - najważniejsze, że nie za dużo bo tego sie obawiałam po pierwszym razie. No ja tez dzisiaj w pracy po dlugich wakacjach. Plan mógłby być lepszy. Najgorzej, ze w piątek kilbluję do końca :mad:. No ale chociaz idę na 11:20 - to sie wyśpię

Dziewczyny czy my czasem nie popadamy w jakąś schizę dotyczącą wagi - przecież będziemy tyły i tyły bo taka jest kolej rzeczy ;D czasem ktoś tyje dużo pomimo, że wcale się nie objada a inny je sporo a tyje mało to zależy od organizmu każdej z nas :laugh: :laugh:

Mi własnie dziś koleżanka powiedziała, że to normalne i nie mam co się martwić czy przytyłam już 1 kg czy 4 bo to każda tyje inaczej.
Przecież zobaczcie, np. te które z nas wymiotowały spadały z wagi na łeb na szyję więc jak biorą wagę z przed ciąży to może być sytuacja, że przytyły 1 kg a w rzeczywistośc np. schudły 3 a teraz mają + 1 od wagi przed ciążą czyli razem +4 ;D A niektóre mogły tylko przybrać 1 kg i już. Najważniejsze, żeby dzidzie zdrowo rosły a nasze samopoczucie było wyśmienite ;D ;D

Rybko, masz całkowitą rację. Ja szczerze mówiąc zaczynam wyczekiwać brzuszka - bo zobaczcie, takie to moje małe, że szkoda gadać... :( ale może się pojawi :(

reklama
wiecie co to ja bede tyl z wami.   ;). waga wyjsciowa 100kg a juz mam 102  ;D.  nie chce by basia byla zdolowana tym brzuszkiem i chce zawsze miec wiekszy. :))))
odnosnie remontu to my sie wlasnie musimy przeprowadzic. musze wszystkie klamoty przeniesc do tesiowej i przez rok z nia mieszkac. kurcze nie wiem jak to zniose ale moze dam rade. tesciowa, basi brat :(((. no ale optymistyczne jest to ze za rok gora dwa wprowadzimy sie do naszego 250 metrowego gniazdka. :).
basia jest podlamana chyba tym mieszkaniem z mama i bratem ale co zrobic. wszystko musze dopiac. mam dwa tygodnie na zalatwienie spraw w pracy, przeprowadzke i slub. ciesze sie ze to cywilny a nie koscielny bo bym sie chyba i ja zalamal a tak pije piwko i obmyslam plan jak i co zrobic. rozloscila mnie dzisiaj ale i tak ja bardzo mocno kocham. ciesze sie ze faceci maja ta ceche "olewajaca" do pewnych spraw bo wtedy wszystko sie da zalatwic. przejmowanie sie to jak gw.... do trumny.

Do góry