reklama
Aska K
Mama Marcelka:)
Ja tez mydelkiem i gabeczka, chociaz kiedys przylapalam mojego meza jak szoruje wanienke proszkeim do prania Malego.Twierdzil,ze dobrze splukuje...faceci...
Aska K
Mama Marcelka:)
Mam pytanko do dziewczyn, ktore karmia tylko piersia...czy oprocz maminego mleczka pdajecie maluchom jakies herbatki? Bo Marcel je regularnie, a oprocz tego czasmi wypija nawet 300-400 ml herbatki dziennie ( koperkowej albo rumiankowej ). Jak mu zabieram butle co placze, mleczka nie chce. Moze dlatego, ze jest cieplo i chce mu sie po prostu pic...chociaz czytalam, ze jak matka pija ok2 l wody dziennie to powinno wystarczyc dla dziecka...ja pije nawet wiecej, ale jka sie Marcel domaga herbatki to mu daje.
ja daje Tosi herbatke koperkową Hipp, ostatnio tez próbuję z wodą (chce stopniowo wyeliminowac słodkie napoje - na poczatku pluła a teraz coraz lepiej) .Daję jej nie wiecej niż 125 dziennie, bo jak sie opije to nie chcje jeść.
co do wanieniki ja myję Ludwikiem (balsam - opakowanie bialo - niebieskie - swoją drogą polecam - ładnie pachnie i jest wydajny) i porządknie spłukuję.
U nas kupy od kilku dni regularnie (co najmniej 1 dziennie) .Doczekałam sie nareszcie ;D
Czołem Kira - już Cie widziałam ale sie nie przywitałam jak nalezy
co do wanieniki ja myję Ludwikiem (balsam - opakowanie bialo - niebieskie - swoją drogą polecam - ładnie pachnie i jest wydajny) i porządknie spłukuję.
U nas kupy od kilku dni regularnie (co najmniej 1 dziennie) .Doczekałam sie nareszcie ;D
Czołem Kira - już Cie widziałam ale sie nie przywitałam jak nalezy
Remeny czy to Wy byliscie w poradni audiologicznej na badaniu słuchu? chodzi mi dokladnie o nazwe badania, bo jak chcialam zapisac Bartosza to pani nie wiedziala na jakie (podobno sa róze), a maz bral skierowanie od pediatry i teraz kurde nic niewiem ??? ??? ???
Aska K pisze:Mam pytanko do dziewczyn, ktore karmia tylko piersia...czy oprocz maminego mleczka pdajecie maluchom jakies herbatki? Bo Marcel je regularnie, a oprocz tego czasmi wypija nawet 300-400 ml herbatki dziennie ( koperkowej albo rumiankowej ). Jak mu zabieram butle co placze, mleczka nie chce. Moze dlatego, ze jest cieplo i chce mu sie po prostu pic...chociaz czytalam, ze jak matka pija ok2 l wody dziennie to powinno wystarczyc dla dziecka...ja pije nawet wiecej, ale jka sie Marcel domaga herbatki to mu daje.
ja nie dawałam żadnej herbatki - jedynie dwa razy gdy miał kolkę, ale teraz nie wyrabiam się karmieniem i wprowadzam nowe jedzonko oprócz piersi więc pewnie herbatka pójdzie tysz jako stałe urozmaicenie menu...
Oj leci czas leci ;D
Ja daję cherbatkę i najczęściej mały ją wypije jak zje zupkę lub deserek, czasem między posiłakmi a czasem nie ma wogóle ochoty na wypicie cherbatki. Soki na razie mało wchodzą lepiej deserki ;D
Ja daję cherbatkę i najczęściej mały ją wypije jak zje zupkę lub deserek, czasem między posiłakmi a czasem nie ma wogóle ochoty na wypicie cherbatki. Soki na razie mało wchodzą lepiej deserki ;D
Ewako, nie mam pojęcia jak to badanie się nazywało - dostalismy po prostu skierowanie do poradni audiologicznej i tam od razu wiedzieli o co chodzi. Pani doktor wkładała Irence sondy do uszków - takie słuchawki jak do walkmana i sprawdzała costam na komputerze. Badanie szybkie i bezbolesne.
reklama