reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Ja czyszczę normalnym mydełkiem i gąbką zarezerwowaną do czyszczenia wanienki jakoś boję sie zwykłymi detergentami!

reklama
Ja tez mydelkiem i gabeczka, chociaz kiedys przylapalam mojego meza jak szoruje wanienke proszkeim do prania Malego.Twierdzil,ze dobrze splukuje...faceci...

Mam pytanko do dziewczyn, ktore karmia tylko piersia...czy oprocz maminego mleczka pdajecie maluchom jakies herbatki? Bo Marcel je regularnie, a oprocz tego czasmi wypija nawet 300-400 ml herbatki dziennie ( koperkowej albo rumiankowej ). Jak mu zabieram butle co placze, mleczka nie chce. Moze dlatego, ze jest cieplo i chce mu sie po prostu pic...chociaz czytalam, ze jak matka pija ok2 l wody dziennie to powinno wystarczyc dla dziecka...ja pije nawet wiecej, ale jka sie Marcel domaga herbatki to mu daje.

ja daje Tosi herbatke koperkową Hipp, ostatnio tez próbuję z wodą (chce stopniowo wyeliminowac słodkie napoje - na poczatku pluła a teraz coraz lepiej) .Daję jej nie wiecej niż 125 dziennie, bo jak sie opije to nie chcje jeść.

co do wanieniki ja myję Ludwikiem (balsam - opakowanie bialo - niebieskie - swoją drogą polecam - ładnie pachnie i jest wydajny) i porządknie spłukuję.

U nas kupy od kilku dni regularnie (co najmniej 1 dziennie) .Doczekałam sie nareszcie ;D

Czołem Kira - już Cie widziałam ale sie nie przywitałam jak nalezy :)

Remeny czy to Wy byliscie w poradni audiologicznej na badaniu słuchu? chodzi mi dokladnie o nazwe badania, bo jak chcialam zapisac Bartosza to pani nie wiedziala na jakie (podobno sa róze), a maz bral skierowanie od pediatry i teraz kurde nic niewiem ??? ??? ???

Aska K pisze:
Mam pytanko do dziewczyn, ktore karmia tylko piersia...czy oprocz maminego mleczka pdajecie maluchom jakies herbatki? Bo Marcel je regularnie, a oprocz tego czasmi wypija nawet 300-400 ml herbatki dziennie ( koperkowej albo rumiankowej ). Jak mu zabieram butle co placze, mleczka nie chce. Moze dlatego, ze jest cieplo i chce mu sie po prostu pic...chociaz czytalam, ze jak matka pija ok2 l wody dziennie to powinno wystarczyc dla dziecka...ja pije nawet wiecej, ale jka sie Marcel domaga herbatki to mu daje.

ja nie dawałam żadnej herbatki - jedynie dwa razy gdy miał kolkę, ale teraz nie wyrabiam się karmieniem i wprowadzam nowe jedzonko oprócz piersi więc pewnie herbatka pójdzie tysz jako stałe urozmaicenie menu...

Oj leci czas leci ;D

Ja daję cherbatkę i najczęściej mały ją wypije jak zje zupkę lub deserek, czasem między posiłakmi a czasem nie ma wogóle ochoty na wypicie cherbatki. Soki na razie mało wchodzą lepiej deserki ;D

Ewako, nie mam pojęcia jak to badanie się nazywało - dostalismy po prostu skierowanie do poradni audiologicznej i tam od razu wiedzieli o co chodzi. Pani doktor wkładała Irence sondy do uszków - takie słuchawki jak do walkmana :) i sprawdzała costam na komputerze. Badanie szybkie i bezbolesne.

reklama
Tak wygląda przesiewowe badanie słuchu ;D też to mieliśmy już 2 razy - po urodzeniu i po 3 miesiącu w przychodni audiologicznej.

Do góry