reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Kurde no własnie babka mi powiedziała ze u mnie w przychodni robią przesiewowe badanie słuchu i tam zadzwoniłam, a baba w szoku ??? ??? ???. Byłam już w przychodni i dostałam numer zeby zadzwonic do mojej pediatry i oczywiscie i tym razem mąz sie nie spisał O0. Chyba musze sama sie do niej przejsc bo w koncu niewiem w której przychodni robią. A Ty Rybkow której byłaś? Moze i mnie by tam zapisali ::)

reklama
Hmm, z tego co slyszalam to WSZYSTKIE szpitale w Polsce dostaly od Owsiaka sprzet do przesiewowego badania sluchu u noworodkow. Marcel mial takie badanie dzien po narodzinach, ma nawet w ksiazeczke wklejony taki ladny certyfikat z ocena...10 punktow:)
I podobno WSZYSTKIE dzieci maja miec to badanie robione.

Irenka miała robione badanie w szpitalu po urodzeniu i potem jeszcze powtórzone przed wyjściem do domu, wychodziło lewe uszko do kontroli, dlatego musiałyśmy się zgłosić do poradni.

Aska K pisze:
Mam pytanko do dziewczyn, ktore karmia tylko piersia...czy oprocz maminego mleczka pdajecie maluchom jakies herbatki? Bo Marcel je regularnie, a oprocz tego czasmi wypija nawet 300-400 ml herbatki dziennie ( koperkowej albo rumiankowej ). Jak mu zabieram butle co placze, mleczka nie chce. Moze dlatego, ze jest cieplo i chce mu sie po prostu pic...chociaz czytalam, ze jak matka pija ok2 l wody dziennie to powinno wystarczyc dla dziecka...ja pije nawet wiecej, ale jka sie Marcel domaga herbatki  to mu daje.

Ja daję znowu Plantex raz dziennie (50ml), bo Mysza go uwielbia. Nie wpływa to na jej apetyt, bo zauważyłam, ze ona zaczęła jakby mniej jeść ostatnio. Nawet dzisiaj przez cały dzień u teściowej zdążyła wypic tylko 400ml mojego mlesia.

Aska K pisze:
Mam pytanko do dziewczyn, ktore karmia tylko piersia...czy oprocz maminego mleczka pdajecie maluchom jakies herbatki? Bo Marcel je regularnie, a oprocz tego czasmi wypija nawet 300-400 ml herbatki dziennie ( koperkowej albo rumiankowej ). Jak mu zabieram butle co placze, mleczka nie chce. Moze dlatego, ze jest cieplo i chce mu sie po prostu pic...chociaz czytalam, ze jak matka pija ok2 l wody dziennie to powinno wystarczyc dla dziecka...ja pije nawet wiecej, ale jka sie Marcel domaga herbatki to mu daje.
ja daje jak jest ciepło ale nigdy mi nie wypije wiecej w ciagu dnia niż 50-60 ml nie ma szans jakoś weżmie 2-3 łyki i pluje smokiem , kupiłam
ostatnio Bobovity herbatki bo są bez glukozy - za rada Myfci ;)

Plantex tez dawalam na koleczki. A teraz koperkowa z Hipp i rumiankowa z Bobovity. Moze przez te upaly  Marcel  tak duzo pije. No widzisz Karolla, a u mnie to jest 100 za jednym pociagnieciem. A jak chce herbatke wymienic na cyca to jest ryk. A po herbatce jest bloga mina:) Suszy go czy co?

Asiu pediatra mi powiedzial ze dzieciaczki porpstu chca pic :-) i nalezy im wtedy dac...moj czasem wyciagnie cala butle a czasem tylko sie bawi smokiem :)

No to widocznie chce sie Marcelkowi pićku więc niech sobie chłopak pije, Olcia według lekarki mocno ciągnie cyca i może moje mleko zaspokaja jej potrzeby
na picie dzisiaj po zakupkach wypiła z 40 ml herbatki za jednym razem to i tak dużo jak na nią ;)

reklama
Cześć dziewczyny!dawno mnie tutaj nie było_Oglądam wasze bąble i nie mogę uwierzyć jak szybko urosły :o
Moja Julka też miała być lutóweczką a została marcóweczką :laugh: -urodziłam ją 10 dni po terminie. A jeśli chodzi o dopajanie naszych szkrabów to czasami podaję małej herbatkę z Hippa-koperkową.Wypija róznie od 50ml - 100ml :p A jeśli boli ją brzuszek i nie może zrobić kupki to podaję Plantex i kupka pojawia się na zawołanie!! Dla Julki to złoty środek ;D

Do góry