Kurde no własnie babka mi powiedziała ze u mnie w przychodni robią przesiewowe badanie słuchu i tam zadzwoniłam, a baba w szoku ??? ??? ???. Byłam już w przychodni i dostałam numer zeby zadzwonic do mojej pediatry i oczywiscie i tym razem mąz sie nie spisał O0. Chyba musze sama sie do niej przejsc bo w koncu niewiem w której przychodni robią. A Ty Rybkow której byłaś? Moze i mnie by tam zapisali :
reklama
Aska K
Mama Marcelka:)
Hmm, z tego co slyszalam to WSZYSTKIE szpitale w Polsce dostaly od Owsiaka sprzet do przesiewowego badania sluchu u noworodkow. Marcel mial takie badanie dzien po narodzinach, ma nawet w ksiazeczke wklejony taki ladny certyfikat z ocena...10 punktow
I podobno WSZYSTKIE dzieci maja miec to badanie robione.
I podobno WSZYSTKIE dzieci maja miec to badanie robione.
Madzia_S
Matka Polka
Aska K pisze:Mam pytanko do dziewczyn, ktore karmia tylko piersia...czy oprocz maminego mleczka pdajecie maluchom jakies herbatki? Bo Marcel je regularnie, a oprocz tego czasmi wypija nawet 300-400 ml herbatki dziennie ( koperkowej albo rumiankowej ). Jak mu zabieram butle co placze, mleczka nie chce. Moze dlatego, ze jest cieplo i chce mu sie po prostu pic...chociaz czytalam, ze jak matka pija ok2 l wody dziennie to powinno wystarczyc dla dziecka...ja pije nawet wiecej, ale jka sie Marcel domaga herbatki to mu daje.
Ja daję znowu Plantex raz dziennie (50ml), bo Mysza go uwielbia. Nie wpływa to na jej apetyt, bo zauważyłam, ze ona zaczęła jakby mniej jeść ostatnio. Nawet dzisiaj przez cały dzień u teściowej zdążyła wypic tylko 400ml mojego mlesia.
ja daje jak jest ciepło ale nigdy mi nie wypije wiecej w ciagu dnia niż 50-60 ml nie ma szans jakoś weżmie 2-3 łyki i pluje smokiem , kupiłamAska K pisze:Mam pytanko do dziewczyn, ktore karmia tylko piersia...czy oprocz maminego mleczka pdajecie maluchom jakies herbatki? Bo Marcel je regularnie, a oprocz tego czasmi wypija nawet 300-400 ml herbatki dziennie ( koperkowej albo rumiankowej ). Jak mu zabieram butle co placze, mleczka nie chce. Moze dlatego, ze jest cieplo i chce mu sie po prostu pic...chociaz czytalam, ze jak matka pija ok2 l wody dziennie to powinno wystarczyc dla dziecka...ja pije nawet wiecej, ale jka sie Marcel domaga herbatki to mu daje.
ostatnio Bobovity herbatki bo są bez glukozy - za rada Myfci
Aska K
Plantex tez dawalam na koleczki. A teraz koperkowa z Hipp i rumiankowa z Bobovity. Moze przez te upaly Marcel tak duzo pije. No widzisz Karolla, a u mnie to jest 100 za jednym pociagnieciem. A jak chce herbatke wymienic na cyca to jest ryk. A po herbatce jest bloga mina Suszy go czy co?
Aska K
No ja daje Myfka, daje, juz mowilam, nieraz to 300-400 ml dziennie wyzlopie ten smok wawelski
No to widocznie chce sie Marcelkowi pićku więc niech sobie chłopak pije, Olcia według lekarki mocno ciągnie cyca i może moje mleko zaspokaja jej potrzeby
na picie dzisiaj po zakupkach wypiła z 40 ml herbatki za jednym razem to i tak dużo jak na nią
na picie dzisiaj po zakupkach wypiła z 40 ml herbatki za jednym razem to i tak dużo jak na nią
reklama
stokrotka_82
Początkująca w BB
Cześć dziewczyny!dawno mnie tutaj nie byłglądam wasze bąble i nie mogę uwierzyć jak szybko urosły
Moja Julka też miała być lutóweczką a została marcóweczką :laugh: -urodziłam ją 10 dni po terminie. A jeśli chodzi o dopajanie naszych szkrabów to czasami podaję małej herbatkę z Hippa-koperkową.Wypija róznie od 50ml - 100ml A jeśli boli ją brzuszek i nie może zrobić kupki to podaję Plantex i kupka pojawia się na zawołanie!! Dla Julki to złoty środek ;D
Moja Julka też miała być lutóweczką a została marcóweczką :laugh: -urodziłam ją 10 dni po terminie. A jeśli chodzi o dopajanie naszych szkrabów to czasami podaję małej herbatkę z Hippa-koperkową.Wypija róznie od 50ml - 100ml A jeśli boli ją brzuszek i nie może zrobić kupki to podaję Plantex i kupka pojawia się na zawołanie!! Dla Julki to złoty środek ;D