reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

karola7 ja tez jak mi sie uda to ten film chetnie ogladam, powtarzaja go w tygodniu, tyle, ze nie odkrylam dokladnie w ktore dni, a zaraz przed albo zaraz po jest tez program pt. klub mlodej mamy, w wiekszosci przeznaczony dla kobiet, ktore dzieci juz maja, ale tez dla tych w ciazy, zapraszaja roznych ciekawych gosci i duzo mozna sie dowiedziec.

reklama
Dziewczynki zgłaszam się do was,gdyż znam już dokładną ;)datę porodu według ostatniej @ moja gin powiedziała że bedzie to 9 luty
według wielkości dzidzi 4 luty ale ja obstaje przy 10-tym!!!
Także jestem lutową mamą!!!

Pozdrowionka

Szykujemy się do wyjazdu do Polski do moich i mężula rodziców, wracamy do albo po południu w sobotę - krótka to wizyta, bo siostrę muszę z lotniska odebrać, a nie będziemy się ładować na pięć dni do moich rodziców - mój mąż by się chyba zagadał z tatą ;D Szczególnie o kadłubach statków i tego typu rzeczach, o jakich ja nie mam zielonego pojęcia. Na razie pakuję kilka sztuk bielizny, koszulkę i przede wszystkim mój śliczny obcisły sweterek, pod którym doskonale widać brzuszek. mmm, rodzice będą się musieli dowiedzieć z samego wyglądu co się kroi ;D

Czy używacie jakiś kremów na rozstępy? Bo ja się zastanawiałam długo nad Gerberem, ale koleżanka używała i jej niewiele dał, miała wręcz większe rozstępy. Dlatego zastanawiam się mocno nad Mustelą i to chyba właśnie w jej stronę popchnie mnie palec losu :)

karolla jak dobrze pojdzie to bedziemy mamusiami prawie rownoczesnie :) moj termin krazy w okolicach 2-3 luty.
Izzabela baw sie dobrze u rodzicow, nieswiadomych jeszcze jaka radosna niespodzianka ich czeka ;D. Ja na razie nie stosowalam zadnych kremow, choc wiem ze powinno sie uzywac ich jak najwczesniej, po wysluchaniu i przeczytaniu roznorakich opinii, na razie przychylam sie po prostu do oliwki.

Izzabela ja używam Mustelli od poczatku ciąży jestem bardzo zadowolona,mam krem przeciw rozstępom ale używam go zarówno do piersi, brzucha jak i ud!!
Moja szwagierka używała przez całą ciąże i 1 miesiac po niej!! Zero rozstępów chociaż przytyła 25kg.
Wiem że dużo zależy od genów ale wcześniej miala trochę rozstępów na udach ale nowych po ciąży jej nie przybyło!
Po mustelli skóra na brzusiu jest tak milutka i gładka że szok mam wrażenie że cały dzień jest super nawilżona więc ja polecam ten kosmetyk!!

karolla, dziękuję za milą opinię. Tak mi się wydawało, że kosmetyki Musteli są najlepsze- dla dziecka także :) Muszę sobie zatem zakupić, zaraz się zabiorę za poszukiwania w sklepach. U nas ciągle intensywne pakowanie ;D

No to chyba ja też się zaopatrzę. Chciałam kupić jakiś krem juz wcześniej, ale w aptece była tylko ziaja z adnotacją, że od 4 miesiąca ciąży. Więc zgłupiałam i nie kupiłam, ale może mustella inaczej działa i można wcześniej. Chociaż 4 miesiąc juz tuz tuż :D

A tak z innej beczki
Właśnie dostałam maila od magoni - u niej w porządku, dzidzia rośnie. A Magonia zmeczona i nie ma siły pisać , ale czyta.

Skoro powiadacie ze mustella taka super, to tez musze ja nabyc, najwyzszy czas zeby juz brzuchol smarowac odpowiednim specyfikiem :)

reklama
Do góry