reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

Mąż postanowił wyjechać po obiedzie i zostawił mnie z problemem zrobienia obiadku. Prawdopodobnie zdecyduję się na sosik warzywny z filetem z kury. Pycha, a przy okazji nie trzeba się wiele narobić, wystarczy mrożona mieszanka warzywna. I pogoda się coś skiepściła, mąż ma chyba nadzieję, że się po południu rozpogodzi. Ja pracuję co prawda nie przed komputerem, na uczelni też nie siedzę przed kompem.. ale cóż. Acha, kolejna kobita jest w ciąży w mojej pracy, ale ona niestety rodzi we wrześniu i już odeszła na urlop.. no i prawdopodobnie będę musiała znowuż wrócić od września do pracy :(

reklama
Właśnie wczoraj kupiłam kolejne opakowanie mustelli tak dla orientacji zapłaciłam w aptece za 200ml czyli dużą tubę 91zł ale widziałam też po 105zł wiec lepiej poszukać i nie przepłacać aha na allegro ktoś sprzedaje po 80zł ale facet jest nowicjuszem wiec wolę nie ryzykować !!
Pozdrowionka dla wszystkich!! W Gdańsku od rana leje ale się trochę oziębiło 18-19 stopni da sie wytrzymać!!

Aha słuchajcie to normalne że w 13tyg mam nawrót mdłości już było dobrze a tu od kilku dni od rana znowu to i to chyba ze zdwojoną siłą :-[

dziewczyny,ale ile juz przybralyscie na wadze?strasznie boje sie tych kg ,mam tendencje do tycia, na razie mam 1,5 na + ,ale do 2 lutego, ohohho.

kacha - ja na razie ważę 48,5 kg czyli mam odpiero 0,5 kg do przodu. Ale to wszystko 'dzięki' szaleńczym mdłościom, potem nawrotowi jedzenia, które znowu zwracałam.. nikomu nie życzę takiej karuzeli. A ja chyba kupię Mustelę tutaj, po 20euro jest w aptece 200ml

Izzabela no wydaje mi się że i tak kupisz taniej niż w Polsce na bank!!

Jeśli chodzi o wagę to aż się boje mam już 4 kg do przodu rano mdłości i wymioty a potem wilczy głód ;D ale póki co rośnie brzusio , nogi i pupa w stanie sprzed ciąży dzisiaj musiałam odłożyć kolejne spodnie chyba że bym guumkę założyła wtedy ok ale bluzka była za krótka więc lipa totalna!!! No nic w sobote idę po ciuszki z pasem na brzusio na kilka kolejnych miesiecy!!!

Czesc kacha107, witamy w lutowych mamuskach. Ja od poczatku przytylam 2 kg, na razie to podobno wg normy, zobaczymy jak bedzie dalej. Polecam link http://www.noworodek.pl/modules.php?name=WH gdzie mozna znalezc wykres optymalnej wagi w ciazy, ale i tak mysle, ze trzeba to traktowac orientacyjnie i nie dac sie zwariowac.
karolla ja generalnie nie mialam mdlosci i wymiotow do tej pory, ale w tym tygodniu przez kilka dni mnie bardzo mdlilo, na razie na szczescie przestalo; mam nadzieje, ze jak wczesniej nie mialam takich sensacji to nie oznacza ze teraz sie zacznie  :(

A u mnie dalej goraco 35 st, Nobla temu co wymyslil klimatyzacje ;D

U nas za to chłodno, cały czas mży i wieje, łatwo teraz o przeziębienie się, może u mamy będzie chociaż troszkę cieplej ;D Zostajemy tam do soboty, przyjeżdżamy do Niemiec, zabieramy nowe rzeczy, podlewamy kwiatki i z rana w niedzielę jedziemy na Okęcie po moją siostrę :) Chwała temu, co wynalazł samochód..

U mnie w aptece Mustella kosztuje około 75 zł ale nie wiem jakie opakowanie.

Jest wiele różnych specyfików o wiele tańszych i też dobrych - więc trzeba się rozejrzeć.

Poza tym rozstępom czy celulitisowi nie zapobiegniemy smarując się tylko tymi specyfikami tu musi być odpowiednie odżywianie i ruch ;) Dostąłam fajną ulotkę od gina i tam jest wszystko świetnie poopisywane ;D

reklama
Rybka zgadzam sie z Tobą że rozstępy mogą się pojawić pomimo używania kremów, to tak samo jak z preparatami na odchudzanie od samego stosowania sie nie schudnie :laugh: ale powiem szczerze ze po zykłym nawet dobrym balsamie do ciała skóra nie jest tak nawilżona jak po mustelli nie chce tu być jakąś propagatorką tego kosmetyku piszę tylko o moich subiektywnych odczuciach, przez cały dzień jak tylko rano po prysznicu wsmaruję kremik to brzusio jest gładziutki i miły w dotyku ;D ;D

Do góry