reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
Myfcia, odnosnie tych dotacji, to ja bym Cie bardzo chetnie dopadla na gg ;-)
Bo juz sama nie wiem, jak to lepiej rozwiazac ;-)
Mam dwie opcje i nie wiem, ktora lepsza.
Bede Cie lapala pozniej, to moze cos rozjasnisz w tej mojej zatwardzialej na taka wiedze glowce....
Magduska, promieniejesz , Super!!!!
A o szczepionkach skojarzonych juz chyba nic nie musze wiecej pisac ;-)

Co do kosztow, to wynosza ok. 800 zl. za calosc. Podobno w niektorych regionach (przychodniach, czy aptekach), jest mozliwosc zakupu na raty.

Madzia pieknie wygladasz i włoski masz super widac ze ci ciaża służy!!

Co do szczepionek skojarzeniowych to miałam spotkanie z pediatrą w szkole rodz. i wiadomo że fajnie
że nie trzeba dziecka nakłuwać 6 razy tylko raz ale koszt szczepionki to ok. 250-300 zł zależy od apteki, i tzreba
ja powtarzac potem już czyli 4 szczepienia sa to wychodzi ok 1000 zł szczepionka nazywa sie Infanrix Hexa i jest na błonnice,
tężec, krztusiec, wzwB, polimyelits, prp-T nie pytajcie co to są te dwie ostatnie bo nie wiem ;) szczepienia robi sie w 2 miesiacu, potem w 3/4, nastepnie
5 miesiac i na przełomie 16-18 mieisaca wiec troche kasy to kosztuje aha i jest nowośc szczepionka pzeciw penumokokom ;D fajnie brzmi
można kupic w aptece za 300 zł mało u nas ponoc popularna ale to tez jakas groźna choroba brrr wiecej info
na stronie producenta www.gsk.com.pl no to tyle ile wiem o szczepieniach

Magduśka, ja dopiero zauważyłam, cos naprawdę źle się czuję. Faktycznie, włoskom twoim bardzo ciąża słuzy :). Farbowałaś, czy same sie tak błyszczą?

Chyba jak się ma dzieczynka urodzić, to włosy sa w lepszej kondycji. Mnie dopiero w 8mcu przestały tak strasznie wypadać.

Same się błyszczą i w ogóle taki fajny kolor. Ostatnio farbowałam w lipcu :) więc to jest mój naturalny kolor. hehe szkoda, że tak nie zostanie po porodzie... No ale cóź przynajmniej włoski od farbowania odpoczęły i się troszkę wzmocniły. No ale bardzo dużo mi wczoraj włosków obcięła i wycieniowała bo oprócz tego, że lśniące to i grube i strasznie ich dużo hihih :)
Dzięki za komplementy :) Ja też od razu się lepiej czuję po fryzjerze:)
A teraz mam ochotę na surówkę z jajka i pora i zabieram się do roboty :)

a ja mam super wlosy w zyciu tak gestych nie mialam i zdrowych a w brzusiu nosze chlopca...co do szczepionki to chyba wszytsko wyniesie 1000zl a nie tylko jedna seria....

Magduska - super fryz. No to powoli chyba sie wszystkie szykują fryzjerowo do porodu ;)
A co do włosków to wam zazdroszczę. Ja zawsze mialam super geste i takie falowane, ale po Matim ( w trakcie karmienia) troszku wylysiałam i juz nie wróciły do formy sprzed ciąży. A teraz chyba tez nie najlepiej sie czują. No tylko fryzjerka mi inny kolorek rzuciła i jakos tak mi lepiej. ;)

reklama
Do góry