reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
dytek pisze:
A ja od wczoraj mam lekką, swędzącą czerwoną wysypkę w kilku miejscach na brzuszku. I nie wiem czy to od oliwki (zaczęłąm używać od jakiś 2tyg.), a może to urok końca ciąży- coś kiedyś słyszałam o pokrzywce ciążowej, ale to w miejscsach gdzie się poci. Więc już sama niewiem. Dziś idę do gina więc może mi coś poradzi.

Dytek daj koniecznie znać co Ci gin powiedział.Miałam wysypkę ale zanim skonsultowałam to z ginem na wizycie nie było po niej śladu za to zostało uporczywe swędzenie.Nie tylko brzucha ale i stóp i rąk a nawet całego ciała.Dostałam skierowanie na badanie krwi  pod kątem ASPAT, ALAT. Dodatkowo gin zalecił pranie bielizny w dziecięcym proszku i odstawienie wszelkich balsamów itp.Hmmmm....zastosowałam sie do sugestii gina i jakby mi przeszło.
No ale ciekawa jestem co na to Twój gin.

Madzia_S pisze:
Korzystajmy, jeśli go mamy... ;D Czasami już wam zazdroszczę, że jesteście w domku. Ale ostro się szykuję.

Madzia ja jeszcze przez 3 tyg mam zajęcia na uczelni... kurna, zaliczenia, egzaminy... także nie Ty jedna na pełnych obrotach...

No to ja się jednak spakuję już dzisiaj. Chyba, że wy tez macie podobne objawy, to nie będe jeszcze siać paniki:

1. Spadek wagi i brak łaknienia
2. Biegunka
3. Ból w okolicy krzyżowej i nerwobóle uciskowe (mam od tygodnia, psia krew ::)) uniemożliwiające praktycznie chodzenie
4. Uczucie parcia na pęcherz
5. Zwiększenie (znaaaczne) wydzieliny pochwowej (czasami mam wrażenie, że mi wody odchodzą)
6. Dojrzałość szyjki - kompletnie miękka i w zaniku
7. Wstawianie sie główki w kanał rodny- tego nie jestem pewna, ginka 22 grudnie powiedziała, że główka jest przyparta, a czy do tej pory zjechala niżej, nie wiem

Plus to ciągłe uczucie "trzeszczenia"w szyjce. Jakby ktoś mi od góry pukał. Nie zauwazyłam natomiast osłabienia ruchów Maleństwa, a to podobno częste objaw zbliżającego sie porodu. To jak, panikować, czy nie??????

Hmmm Madzia trudno mi to ocenić ja spełniam punkty 2,3,4,5, szyjka sie skraca ale czy w zaniku hmmm raczej nie !
Ja bym sie jeszcze wstrzymała chociaż torba moze sobie stac to w niczym nie przeszkadza ;)

A ja zgrabna mamusia własnie rozbiłam dzbanek z herbatą wiśniową, wszystko jest w kolorze czerwonym,
został mi tylko podgrzewacz po nim buuuu.... jeszcze mi sprzątanie wyszło o 23.00 no kurde felek :/

reklama
Madzia spakowc sie wcześniej nie zaszkodzi. Ja już mam gotową kosmetyczkę (brakuje tylko dezodorantu i szczotki do włosów, ale to w ostatniej chwili - jak nie zapomnę). No i chyba reszte też zapakuje dzisiaj, bo coś mam dziwne przeczucia. A tez spełniam większośc tych punkcików + częste twardnieni brzunia i bóle jak przy @.

Do góry