reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Rybko i Klaro dbajcie o siebie jak o najbardziej drogocenną rzecz na świecie!!!Zresztą tak w końcu jest.Leżeć,leżeć i jeszcze raz leżeć i odpoczywać!!

reklama
dziewczyny mi gin powiedziala,ze na te moje zaparcia moge wypic sobie ziolka przeczyszczajace co kilka dni,troche sie boje,bo na opakowaniu napisano,ze wciazy pic ich nie mozna...

A ja znowu opóźniona - niesamowite - jak sobie nie zajrzę na bb kilka razy dziennie to ten.... tracę wątek :) Wiec z lekkim opóźnieniem podsumuje swoje spostrzeżenia :)

Karolla - Ciebie juz nie komentuję bo sie stane nudna ;) eeeeeeee albo co tam :) Kurde ........... jakby nie było - moim skromnym zdaniem, bez urazy ;) i z pełnym szacunkiem dla Panującej nam miłościwie Królowej ;) - wiec jakby nie było ekhm... bez dwóch zdań powinnaś być na tronie następna :) Ja już mówiłam, ze Ty masz w sobie coś tak ciepłego, ze bije od Ciebie na kilometr :)

Rybko - trzymam kciuki za Ciebie i Twój Skarb - jestem pewna, ze to strachy na lachy ale lez sobie spokojnie, nie przemeczaj sie, nie stresuj itd :) wszystko będzie dopsze :)

Klara Ty też sie trzymaj :)

Misia - ja Cię kręce teściowa jak malowana ;) A z inne beczki to moze faktycznie masz rację, ze te nasze dolegliwości związane są z aurą,albo to są po prostu uroki tego etapu ciąży.Moja Tosia też jakby mniej ruchliwa oststnio......

a Anastazję przeoczyłam.O so chozi?

Ja tylko na chwilkę bo mąż na spacer z psem wyszedł a ja na siusiu ;)

Klara biorę 4x1 fenoterol i 4x1 isoptin - to wychodzi co 6 godzin ale w miedzy czasie czyli po 3 godz. od tych ww.nospę (3x1) do tego żelazo i kwas foliowy 3x1 i na tarczycę 1x2 ;D

Anetka proponuję żebyś jakieś 20 minut przed fenoterolem brała isoptin lub staveran - nie wiem co tam ci lekarz dał żeby zniwelować trzęsienie się, walenie serca i niepkój czasem to pomaga - przyzwyczaisz się ;D

Kira - do lekarza marsz!!!

Kochane jesteście dziewuszki - dobra spadam bo czas sikania minął ;D

:)
Kacha107 miom zdaniem (zdaniem farmaceuty)ziółka przeczyszczające są średnio dobrym sposobem na zaparcia w ogóle."Rozleniwiaja"jelita,organizm szybko sie do nich przyzwyczja (robi się błedne koło trzeba ich więcej zarzywać,żeby był skutek),zmieniają działanie wielu leków,zmniejszają wchłanianie witaminek i składników mineralnych,w tym m.in.potasu,który odpowiada w dużej mierze za prace komórek mięśniowych(serca też).Jeżeli masz problem z zaparciami przede wszystkim zobacz co jesz,czy jest w tym dużo błonnika i czy pijesz wystarczającą ilość płynów.Codzienna porcja ruchu też jest ważna-masujemy wtedy jelitka , które lepiej pracują.Opłaca się tez przyzwyczaić organizm do stałej pory odwiedzin w wc.Jeżeli te środki nie pomagają wtedy dopiero warto sięgnąć po farmakologię.Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam.

reklama
ziolko dzieki,ale zaparcia mialam juz przed ciaza:( jem razowy chlebek-tylko,pije min 2 litry plynow,owoce, ograniczylam slodycze i mam wizyte SKROMNA w wc raz na tydzien,wiec sama nie wiem co juz robic:(( wiesz jakie to uczucie

Do góry