reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

Rybko i Klaro dbajcie o siebie jak o najbardziej drogocenną rzecz na świecie!!!Zresztą tak w końcu jest.Leżeć,leżeć i jeszcze raz leżeć i odpoczywać!!

reklama
dziewczyny mi gin powiedziala,ze na te moje zaparcia moge wypic sobie ziolka przeczyszczajace co kilka dni,troche sie boje,bo na opakowaniu napisano,ze wciazy pic ich nie mozna...

A ja znowu opóźniona - niesamowite - jak sobie nie zajrzę na bb kilka razy dziennie to ten.... tracę wątek :) Wiec z lekkim opóźnieniem podsumuje swoje spostrzeżenia :)

Karolla - Ciebie juz nie komentuję bo sie stane nudna ;) eeeeeeee albo co tam :) Kurde ........... jakby nie było - moim skromnym zdaniem, bez urazy ;) i z pełnym szacunkiem dla Panującej nam miłościwie Królowej ;) - wiec jakby nie było ekhm... bez dwóch zdań powinnaś być na tronie następna :) Ja już mówiłam, ze Ty masz w sobie coś tak ciepłego, ze bije od Ciebie na kilometr :)

Rybko - trzymam kciuki za Ciebie i Twój Skarb - jestem pewna, ze to strachy na lachy ale lez sobie spokojnie, nie przemeczaj sie, nie stresuj itd :) wszystko będzie dopsze :)

Klara Ty też sie trzymaj :)

Misia - ja Cię kręce teściowa jak malowana ;) A z inne beczki to moze faktycznie masz rację, ze te nasze dolegliwości związane są z aurą,albo to są po prostu uroki tego etapu ciąży.Moja Tosia też jakby mniej ruchliwa oststnio......

a Anastazję przeoczyłam.O so chozi?

Ja tylko na chwilkę bo mąż na spacer z psem wyszedł a ja na siusiu ;)

Klara biorę 4x1 fenoterol i 4x1 isoptin - to wychodzi co 6 godzin ale w miedzy czasie czyli po 3 godz. od tych ww.nospę (3x1) do tego żelazo i kwas foliowy 3x1 i na tarczycę 1x2 ;D

Anetka proponuję żebyś jakieś 20 minut przed fenoterolem brała isoptin lub staveran - nie wiem co tam ci lekarz dał żeby zniwelować trzęsienie się, walenie serca i niepkój czasem to pomaga - przyzwyczaisz się ;D

Kira - do lekarza marsz!!!

Kochane jesteście dziewuszki - dobra spadam bo czas sikania minął ;D

:)
Kacha107 miom zdaniem (zdaniem farmaceuty)ziółka przeczyszczające są średnio dobrym sposobem na zaparcia w ogóle."Rozleniwiaja"jelita,organizm szybko sie do nich przyzwyczja (robi się błedne koło trzeba ich więcej zarzywać,żeby był skutek),zmieniają działanie wielu leków,zmniejszają wchłanianie witaminek i składników mineralnych,w tym m.in.potasu,który odpowiada w dużej mierze za prace komórek mięśniowych(serca też).Jeżeli masz problem z zaparciami przede wszystkim zobacz co jesz,czy jest w tym dużo błonnika i czy pijesz wystarczającą ilość płynów.Codzienna porcja ruchu też jest ważna-masujemy wtedy jelitka , które lepiej pracują.Opłaca się tez przyzwyczaić organizm do stałej pory odwiedzin w wc.Jeżeli te środki nie pomagają wtedy dopiero warto sięgnąć po farmakologię.Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam.

reklama
ziolko dzieki,ale zaparcia mialam juz przed ciaza:( jem razowy chlebek-tylko,pije min 2 litry plynow,owoce, ograniczylam slodycze i mam wizyte SKROMNA w wc raz na tydzien,wiec sama nie wiem co juz robic:(( wiesz jakie to uczucie

Do góry