reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Basia ty sie nie przejmuj poczekaj co ci gin powie ja szczerze nei znam sie na wynikach morfologii ale Myfa jest w tym dobra!! ;)

Karola powiem Ci że moja teściowa powtarza mi ze chłopcy są grzeczniejsi no bo Tomek - moj mężuś jak aniołek był a jego siostra mały diabeł,
teraz mają wnuka Oskarka i jest aniołek i ciągle słysze że moja mała to da nam popalić już mnie to wkurza jak można oceniać dzieci przez pryzmat swoich własnych mój mąż nawet sie sfilmował że nasza córka bedzie tak absorbującym i trudnym dzieckiem jak jego siostra. Chciałabym udowodnić wszystkim ze nie można oceniać dziecka póki sie nie narodzi i mam nadzieję że nasza Olcia bedzie grzeczna !!!

reklama
Z moją morfologią też nie najlepiej,a dokładniej z erytrocytami,hemoglobiną .Mam małą anemie i musze zjadać więcej warzyw ,mięsa ,ryb. A za 2 tyg następne badanie.Mam nadzieje ,że będzie dobrze.

Basia spokojnie nasza norma to 11 jesli spadnie ponizej np bedziesz miec 9 wtedy anemia.... ginka przepisze Ci zelazo, albo wczesniej wysle na badanie w celu ustalenia czy dobra ilosc jego masz pamietaj ze zelazo to nie podstawa dobrej hemoglobiny na to sklada sie jeszcze kwas foliowy i witamina b ..... poza tym pamietaj ze zelazo z miesa lepiej sie przyswaja noi warto po posilku wypic cos z witamina c np sok jakis.... herbata wyplukuje zelazo...wiec wiesz to ze jesz duzo czegos nie oznacza ze sie przyswoi wszystko najmniej z warzyw i owocow sie przyswaja....moja tesciowa z anemi wyleczyla sie sokiem z buraków horteksu....myslalam ze ja dam rade ale nie moge tego jakos pic....moj lekarz jest za zastrzykami z zelaza ktore dzialaja szybko i daja naprawde zddumiwajace efekty....ale ja nienawidze zastrzykow wiec wolalabym juz tabletki brac....hemofer czy jakos tak moja kolezanka brala i jej pomoglo....
nie martw sie a biale krwinki moga szalec az do 25 tys.....jesli jest infekcja albo chora jestes.... moje ostro szaleja osttanio mialam cos kolo 13 tys....
głowa do góry i pamietaj ze 11 nie jest zle czytalam ze niektore maja ziewczyny 10 i ciesza sie jak glupie....
buziaki

witajcie dziewczyny, dziekuje za gorace przywitanie ;D ! juz troszke sie rozejrzalam - suwaczek ;) co do znaku zodiaku to jestem baranek, obecnie z Wwy, pochodze z Lublina. tez mialam problem z żelazem, ale biore teraz (ok 10 dni )Tardyferon Fol i chyba pomaga, bo nie mam juz zadyszki. A propos do Pań z Wwy czy ktraś z was zdecydowala sie na poród na Starynkiewicza?, moja kolezanka rodzila (cc) tam w czerwcu i było OK

kacha107 pisze:
ameretat SKAD WIESZ,ZE BEDZIESZ MIALA ZAGROZONA CIAZE?

Wiem. Na początku też tak było, do drugiego miesiąca siedziałam praktycznie w domu, nie chodziłam po zakupy, nie dźwigałam a mąż pomagał mi nawet zakładać płaszcz. Ginek mówi, że potem może być jeszcze gorzej i grozi mi urodzenia dziecka nawet w 30 tygodniu. Dlatego mam się od 30 zacząć oszczędzać, a od 35 to najlepiej nie wychodzić z domu ;D

cześć myfa:)bardzo dziękuje za to co napisałas jesteś kochana.Byłam dzisiaj u gin i okazało sie ,ze za dużo przytyłam miał być kg na m-c a jest 4 cholera !!! scisła dieta!!!zero ziemniaków,ryzu,kaszy nic nic tylko warzywa i sok z czerwonych buraków:)tragedia!
a teraz te dobre wiesci-dzidzius rozwija sie ksiazkowo,pani doktor jest bardzo zadowolona,wazy0,5kg i jest to...........chłopiec!!!!!!!a wiec jest MICHAŁEK tak bardzo sie ciesze,ze nawet nie zdajecie sobie a moze jednak zdajecie sobie sprawe!!!!jestem szczesliwa

reklama
bardzo sie ciesze ze maluszek rosnie jak na drozdzach....moj podobnie haha kurcze ale masz fajnie znasz plec ja nadal nie tylko przypuszczam ze to chlopiec....a z jedzonkiem dobrze bedzie po porodzie i tak musiala bys miec taka dietke....ja juz przytylam kolo 8 kilosow od poczatku ciazy..... a tu dopiero polowa....

Do góry