reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Wojtek jest właśnie takim dzieckiem ze odkładam go do łóżeczka ze dwa razy zagladne i on zasypia. Pod tym względem jestem mega szczesciara :)
I to od samego początku: zjadł, odkladalam go on pomedzil i zasypial. Medzenienie szybko odpuścił i teraz zasypia bez. Tylko muszę po ok godzinie jak już mocno śpi iść skontrolować stan kolderki i na nowo okryć :)
Ja właśnie koczuje na SORze z babcią. Spadła wczoraj z krzesła i dzisiaj ręką opuchnieta. Pierwsze spojrzenie lekarza: złamanie... Ale teraz czekamy aż nas przyjmą już godzinę :/ babcia ma 93 lata...

Co do kataru to ja tłamszę gada w zarodku. Jak tylko się zaczyna psikam ze 2 dni na noc nasivinem i nie ma problemu. On mocno nie psika raczej 'pstryka' jedną kropelke.

Ostatnia edycja:
reklama
Makota zasnal o 2. Po 9 godzinach od ostatniej drzemki.
GiB na pewno tomografia,no i trzeba sie pokazac neurologowi. Rezonans jest dokladniejszy,ale najczęściej robią tomografię komputerowa Glowy. Mij brat miał wstrzanienie mózgu z utrata przytomności i miał tk i kilka wizyt u neurologa bo do tej pory miał kilka omdlen

Dzień dobry :-)

Nocka u nas średnia - już prawie przyzwyczaiłam się do pobudek i jęczenia... Prawie :sorry: Tak się zastanawiam, że ona nagle w nocy taka głodna jest. No ale w dzień nie sposób dać jej więcej jedzenia, bo najnormalniej w świecie zaciśnie usta, odwróci głowę i nie będzie jeść. Nie i już ;-)

Katka super, że się wybawiłaś :-) Rozbawiły mnie Twoje nocne posty :-)

My nigdy suszarki nie używaliśmy, ale ostatnio jak Natka chciała spać, ale najpierw chciałam jej nos "odkurzyć" to momentalnie przy tym odkurzaczu zasnęła :-p Tylko, że to raz było. Zastanawiam się czy nie nagrać sobie tych Gunsów i w nocy jej puszczać. Kurcze ale to już by chyba przesada była :-D

Kum posmaruj też maścią majerankową. My też kropelkę olbasu dajemy na pieluchę i wieszamy na łóżeczku (ale wiem, że niektórzy są przeciwnikami olbasu i tego typu olejków - nam pomaga)

A ja od rana tańczę :-D dostałam dużą dawkę pozytywnej energii :-) przestałam wam SIUP! :-D

GiB mój tato od rana prowadzi szkolenia i nie mam jak się z nim skontaktować :-( a co się dzieje?? Dziewczynt dużo napisały na ten temat. Pomogło?

Kasia to pewnie jej.prześwietlenie zrobią. 93 lata piękny wiek!

Kum dużo.zdrowia!
Cola i batoniki nooooo zdrowa dieta :-D ja na imprezie też niezbyt zdrowo ale wytańczyłam i wyskakałam wszystko. Po tych wszystkich chorobach, szpitalach itd potrzebowałam tego.

Elifit u mnie też słonecznie choć bez śniegu. W sam raz na spacer.

Piekna pogoda kurcze... Byliśmy na ponad godzinnym spacerze i jeszcze miałam chęć polazic ale maly się rozwyl i do domu nioslam go na rekach:tak:
Katka dobrze ze odreagowalas i masz dobry humor....
Idę na obiad bo potem młody będzie jadl i znów matce nie da:-D

Pozdrawiam ze spaceru po błocie i kałużach. Zaraz wrócimy do domu to cycek i gotowanie zupy dla młodej. cukinia, batat i por plus kurczak na parze. gdyby nie to że bez przypraw to brzmi smacznie :)

reklama
Dzień Dobry

Katka, siejesz optymizm. Fajnie Cię czytać:tak:

Na katar, chyba u Kum, często woda morska i odciaganie. Do tego przed spaniem Nasivin i coś pod nogi łózeczka. No i inhalacje.

Makota, suszarki nie używaliśmy więc nie pomogę.
Ale dziś moje dziecko domagało się spania z mamusią. Odkładałam konsekwentnie całą noc ( kiepska raczej była dziś), a o 7 posadziłam obok siebie,żeby się bawil skoro nie chce spać. A on natychmiast położył na mnie głowę i zasnął w 2 sekundy :szok:

Byliśmy dziś w teatrze na przedstawieniu baletowym da dzieci. Dzieć zachwycony i już kupiliśmy bilety na nastepne.:-)

Do góry