reklama
hej kobietki 
makota, pola - ja też podejrzewam nietolerancje, zmieniliśmy mleko na bebilon pepti moze jest ciut lepiej, ale Julka się i tak męczy, prawie po każdym karmieniu męczy ją ból brzuszka, spina się itd... tylko czytałam że nietolerancji towarzyszą biegunki, a my mamy raczej problem z kupką
dziś idziemy do pediatry, bo musimy wagę skontrolować i zobaczymy co powie, jak umówiłam wizytę prywatną to lekarz powiedział że na nietolerancje jest za wcześniej, bo dzieci łapią później alergię, przepisał kropelki bobotic ale coś mi się zdaję że g*wno dają... on mówił że to może być kolka, ale do cholery kolka nie trwa chyba całą noc i pół dnia ? dzieć się męczy, chciałby spać a nie może bo go męczy brzuszek 

makota, pola - ja też podejrzewam nietolerancje, zmieniliśmy mleko na bebilon pepti moze jest ciut lepiej, ale Julka się i tak męczy, prawie po każdym karmieniu męczy ją ból brzuszka, spina się itd... tylko czytałam że nietolerancji towarzyszą biegunki, a my mamy raczej problem z kupką
darunia0712
Fanka BB :)
Dziewczyny, ja tak na szybko chciałam się przywitać
Nie jestem w stanie nadrobić Waszych postów,ale jak będę miała chwila to postaram się choć część przeczytać żeby wiedzieć co u Was 
My dziś po szczepieniu, bardzo płakały, strasznie mi było ich szkoda... Oboje mają przepuklinę pępkową i musimy stosować plasterki. Ważą 4860 g (Hania) i 5175 gm (Nikodem), oboje mają 57 cm. Następne szczepienie 24 września.
Ściskam Was wszystkie i maluchy też :*
My dziś po szczepieniu, bardzo płakały, strasznie mi było ich szkoda... Oboje mają przepuklinę pępkową i musimy stosować plasterki. Ważą 4860 g (Hania) i 5175 gm (Nikodem), oboje mają 57 cm. Następne szczepienie 24 września.
Ściskam Was wszystkie i maluchy też :*
U
użytkownik 902
Gość
Makota delicol zawiera laktazę, czyli enzym, który rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe. Bardzo często u noworodków i małych niemowląt - do 3 m-ca życia występuje niedobór laktazy w jelitach i stąd kolki.
Tusiaczek2402
Moderatorka
Pola a czemu chcesz stosować profilaktycznie? Masz podejrzenia co do nietolerancji laktozy? Jeśli tak to ja bym sprawdziła zamiast brać cokolwiek na wszelki wypadek, bo tym sposobem możesz tylko zagłuszyć objawy, przez co trudniej będzie zdiagnozować.
Dzieciu wstał, akurat udało mi się obiad skończyć. Cudny dziś dzień mamy, chłodniej się zrobiło więc Malutek mniej marudny. Więc i ja dużo ogarnęłam
Dzieciu wstał, akurat udało mi się obiad skończyć. Cudny dziś dzień mamy, chłodniej się zrobiło więc Malutek mniej marudny. Więc i ja dużo ogarnęłam
U
użytkownik 902
Gość
Też chowam się za wózkiem i tetrą, ale czuję się jak kosmitka, ludzie strasznie się gapią - w sumie ja też nie widuje matek karmiących w miejscach publicznych, ale dla mnie to naturalne. Co lepsze bardziej gapią się baby niż faceci
Chyba zacznę pytać czy coś zgubiły u mnie w biustonoszu?! Noż kurde, nie dość, że dziecko się denerwuje, bo zanim zamontuję tetrę, to chwila mija, to jeszcze to..A niestety spacery mamy dłuższe, bo nawet najbliższy sklep i plac zabaw na drugim końcu osiedla

s.michalina
Lilla, GiB, Elifit - właśnie my też zastanawialiśmy się czy do dziecka się nie odwracała albo z mamą się zagadała bo we 3 jechały. Mężowi nic się na szczęście nie stało. Wieczorem pojechał jeszcze na pogotowie na obdukcję, żeby w razie W było w papierach. Ale lekarz stwierdził, że to tylko stłuczenia... Warto inwestować w samochód bezpieczny no szkoda tylko, że te auta teraz to jednorazówki. Cały rozwalony, choć pewnie wycena będzie niekorzystna dla nas i się okaże że wrak mimo wszystko sporo wart i z ubezpieczenia mało dostaniemy
No zobaczymy. I teraz tylko problem bo nowe auto trzeba kupić, znpwu szukać, kombinować a nie wiadomo kiedy kasę dostaniemy. Wiec początki macierzyństwa uziemiona będę
a tu bez auta ani rusz. Tylko ulicą pod las i powrót. Oszaleć można, jak w twierdzy.

U
użytkownik 902
Gość
Michalina bóle powypadkowe mogą się pojawić po kilku dniach, niech mąż się obserwuje..Ech ja też muszę zmienić samochód, tylko kto mi kupi matiza? Chociaż przebieg ma ładny, ale ciężko będzie go opchnąć..
pola.
hej kobietki
makota, pola - ja też podejrzewam nietolerancje, zmieniliśmy mleko na bebilon pepti moze jest ciut lepiej, ale Julka się i tak męczy, prawie po każdym karmieniu męczy ją ból brzuszka, spina się itd... tylko czytałam że nietolerancji towarzyszą biegunki, a my mamy raczej problem z kupkądziś idziemy do pediatry, bo musimy wagę skontrolować i zobaczymy co powie, jak umówiłam wizytę prywatną to lekarz powiedział że na nietolerancje jest za wcześniej, bo dzieci łapią później alergię, przepisał kropelki bobotic ale coś mi się zdaję że g*wno dają... on mówił że to może być kolka, ale do cholery kolka nie trwa chyba całą noc i pół dnia ? dzieć się męczy, chciałby spać a nie może bo go męczy brzuszek
![]()
Seorise, no to u mnie to samo. Synek sie meczy przy jedzeniu. Czesto bywa tak ze meczy go brzuszek i spac nie moze...
Pola a czemu chcesz stosować profilaktycznie? Masz podejrzenia co do nietolerancji laktozy? Jeśli tak to ja bym sprawdziła zamiast brać cokolwiek na wszelki wypadek, bo tym sposobem możesz tylko zagłuszyć objawy, przez co trudniej będzie zdiagnozować.
Bardzo bym chciała to sprawdzic ale u mnie w miescie żadne laboratorium nie wykonuje badan w tym kierunku.
Jedyna opcja byłoby wyeliminowanie nabiału ale na efekty musiałabym czekac nawet miesiac.
Zamówiłam ten delicol. Zobaczymy. Na plus przemawia do mnie fakt ze zawiera on laktaze, ktora naturalnie występuje w organizmie.
reklama
elifit
Moderatorka
Jagódka młody kierowca kupi
moja szwagierka ostatnio kupiła corsę.
Michalina przerąbane bez auta wiem coś o tym bo nasze auto stoi. Hamulce mąż musi odpowietrzyć. Dobrze że miał kto zawieźć i przywieźć ich ze szpitala.
Michalina przerąbane bez auta wiem coś o tym bo nasze auto stoi. Hamulce mąż musi odpowietrzyć. Dobrze że miał kto zawieźć i przywieźć ich ze szpitala.