reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej!

trochę poczytałam co u was ostatnio słychać, wszystkiego nie nadrobię, ale postaram się być teraz na bieżąco, skoro się już z tym remontem i przeprowadzką ogarnęłam jako tako...

Skoro poruszony jest temat ubranek to przeglądnęłam swoje i mam dużo od 0-3 i 3-6 ale takich maluśkich parę sztuk i się zastanawiam ile tego dokupić żeby nie przesadzić. Nie mam bladego pojęcia jak szybko dzieciątko rośnie:(

mniejszych nie ma co kupować, w razie czego pokaż mężowi gdzie i co miałby awaryjnie dokupić i ci dowieźć, ale dzieci naprawdę tak szybko rosną, że możesz mniejszy rozmiar używać tylko 2 tygodnie. Poza tym za duże ciuszki można trochę podwinąć, albo np półśpioszki pod pachy podciągnąć :)

No właśnie..Jagódka ma rację, każde dziecko inne i każda mama teżJedne ulewają często więc potrzebują więcej,albo częstszego prania
A który element najbardziej podpasuje to się okaże dopiero "w praniu". Moim zdaniem należy postawić głównie na rzeczy praktyczne, to moje słowo klucz
mojej małej nie wciskałam w jeansy, sukienki,bluzy z kapturem dla leżącego ciągle dziecka tez średnio się sprawdzały.Śpiochy, pajacyki, body ,rampersy, kaftaniki, półśpiochy to na poczatek najważniejsze chyba....Bluzeczki może później jak dziecko siedzi bo przy leżeniu się podwijają.
A aaa ..jakie macie doświadczenia z body bez zapięcia przy szyi , tylko z takimi zakładkami na ramionach.
Moje dziecko szczupłe nie było, ale dekolt zawsze po pas i ramiona gołe. Strasznie mnie to wkurzało....

Dokładnie, ja jestem fanką bawełny, mój synek dopiero niedawno dostał pierwsze dżinsy, takiemu maluchowi w sztywnych kopiach dorosłych ubranek niewygodnie, zwłaszcza przez pierwsze miesiące kiedy właściwie tylko leży, a mi też wygodniej i szybciej go ubierać w takie proste ciuszki. Mój synek jest 100% dresiarz :)
A bodziaki z zakładkami na ramionach są faktycznie do niczego, jeszcze po praniu jakoś się trzymają, ale po chwili zaczynają się mega rozciągać i całe ramiona na wierzchu, masakra jakaś...

Ile trwa gojenie się pępuszka? Bo na niego mocno trzeba chyba uważać, również przy dobieraniu garderoby, tak?

Z tym to różnie może być, niektórym odpada już po kilku dniach kikut, a np mojemu synkowi trzymał się aż 7 tygodni, pediatra nam mówił że póki czysto i nie babrze się i nie śmierdzi jest ok :) Trzeba uważać z pieluszką, żeby była pod pępkiem i na ściągacz spodenek, ja pieluszkę odwijałam, a półśpioszki miały taką szeroką gumę że nie przeszkadzała.

Ok, spadam. Mały mnie pewnie obudzi przed 6 rano, więc nie ma co marnować snu, pa!

reklama
pola, malgorzatkar z ciekawości zapytam, jakie macie aktualnie TSH i jaką dawkę leków bierzecie?

ja biorę Letrox 50 i TSH ładnie mi cały czas spadało aż tu ostatnio podskoczyło z 1,26 do 2,09. Wystraszyłam się i zaraz telefon do Endo ale ona kazała mi się nie martwić, powiedziała, że jeszcze nie zwiększamy dawki bo dopóki TSH nie dojdzie do 2,5 to jest ok, powtórzę badanie za jakiś tydzień bo mam stresa żeby za szybko nie wzrosło.

Karola, ja zaczynałam ciaze z dawka 37,5/50 i przy tej dawce przed ciaza wyniki były idealne. Na poczatku ciąży moje tsh wzrosło do 4,35 wiec stopniowo zwiekszalam dawkę euthyroxu, ale mimo zwiększania dawki tsh ciagle wynosiło powyżej 3. Moja gin głownie sie kieruje wynikami ft4 bo tsh lubi skakać i jest niemiarodajne w ciąży.
Na dzisiejszej wizycie okazało sie ze tsh w końcu mi spadło do normalnego poziomu, ale ciagle zwiększamy dawkę bo ft4 tez leci w dol. Od jutra biorę dawkę 112,5.

Malgorzatka - przestan z ta wyrodna matka ;) taki zbieg okolicznosci, ze w niedlugim odstepie czasu miala 2 wypadki. Przeciez gdybys mogla - zareagowalabys

Ja zjadlam 3 tabletki antybiotyku i juz po 2 poczulam sie o niebo lepiej... Trzeba bylo od razu zmienic mi antybiotyjk, jezeli tamten nie dzialal. Chodzilam przeciez do lekarza i mowilam, ze mnie ten ospen nie rusza. Strasznie duzo antybiotykow w tej ciazy... Mam nadzieje, ze Adas bedzie zdrowy

Wczoraj ogarnelam pranie i sprzatanie, wiec dzis zostaja nam zakupy. M zadeklarowal umycie lodowki, podlog i okien, ale podkreslil, ze rozlozy to w czasie. Okna pewnie umyje w wielka sobote, lodowke w tygodniu, a podloge dzis :p

Ja jestem strasznie zmęczona po wczorajszym dniu. Plan na dziś - pranie i to duże pranie, umycie szafki Adasia i przeniesienie tam jego gratów. Poza tym kurze pościeram i pewnie padnę..

reklama
Do góry