reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Wytrwale przez ostatnie dwa dni nadrabiałam wpisy. Jeszcze zostały mi inne wątki ale to później.

Badanie glukozowe przede mną. A powiedzcie mi, to biorą krew z palca czy z żyły?
Jednocześnie mam zrobić morfologię, odczyn coombsa (nie wiem co to jest!) no i oczywiście mocz.

Ja dwa razy w tygodniu chodzę na pilates i powiem wam, że fajnie wpływa na rozciągliwość całego ciała. Nie mam problemu ze schylaniem się, przy prostych nogach dotykam ziemi. Spokojnie nogę podnoszę do góry itd. Miejsca intymne odkąd tylko pamiętam golę i nie planuję techniki zmieniać. Położna mówiła, że fajnie jest się przed porodem przygotować w tych kwestiach.

Wczoraj na szkole rodzenia rozmawialiśmy jeszcze o terminach porodów. Nie wiedziałam, że bazujemy na tym terminie z pierwszego prenatalnego a nie na tym z ostatniej miesiączki. To ważne w przypadku przenoszenia ciąży, bo tu kwestia 2 tygodni ma znaczenie. Muszę doktorka zapytać którym terminem będzie się sugerować. A jak macie suwaczki ustawione, wg. Której daty?
Wczoraj w ogóle omawialiśmy poród a za tydzień idziemy na porodówkę na zwiedzanie : )

Mi też brzuch lubi twardnieć jak nie skorzystam odpowiednio szybko z ubikacji. A teraz dochodzi do tego jeszcze mega swędzenie pomimo stosowania kremów. Ale w ogóle dziwy odczuwam. Jagódko ty chyba pisałaś o czymś podobnym. Mam wrażenie, że moja mała nie jest w macicy tylko pływa sobie między moimi narządami i ściska je sobie, skacze po nich, popych, przestawia. No nie wiem jak to opisać dokładnie. Ale to takie uczucie, jakby mi się narządy ruszały a nie ptysia. Na początku myślałam, że mi się coś złego dzieje i sprawdzałam czy krwawienia nie ma. Teraz się przyzwyczaiłam.
Ale powiem wam, że tak od połowy piątego miesiąca ja się super czuję. Pewnie trochę rozruch na pilatesie mi w tym pomógł. Początek ciąży był trudny, czułam się ociężała, brzuch wydawał mi się taki obcy, te częste twardnienia, rozdrażniona byłam. A teraz! Supcio. Ostatnio nawet goniłam się z psem po podwórku co mam skwitowała z dezaprobatą „zwariowała” : ) a ja jestem szczęśliwa i świetnie się czuję. Oby tak dalej. &

Doti – a co planujesz do szklarni??? : D

Lui – jak krzywa?

Małgorzata – dobrze, że podchodzisz do całej sprawy z glukozą na spokojnie i racjonalnie J

s.michalina - to super, że się tak dobrze czujesz, korzystaj z tego jak najwięcej :))
brzuch Cię tak swędzi?
w szklarni planuję głównie pomidory, może jakąś paprykę :)

dziewczyny wyszły mi liczne bakterie w moczu i 15 erytrocytow świeżych w polu widzenia i 6 erytrocytow wyługowanych. Martwić się ? Dzwonić do gina ? Od tego mogę mieć bóle i te skurcze ?

reklama
Doti, no brzuszeck swędzi niestety. Ale krostek żadnych nie ma. Pewnie rozciąga się.

Ewa, śmigaj z wynikami do lekarza, najlepiej swojego jak masz taką możliwość. Ale nie denerwuj się za bardzo, bo to źle dla ciebie i dzidzi.

Do góry