reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Elifit maść mi grzybicy wewnątrz nie wyleczy. Dla faceta też skuteczniejsze są doustne leki niż maść. Poza tym skoro 6 globulek nie pomogło to poproszę o coś innego niż pimafucin.

nie mam obrzęków i raczej nie zatrzymuję wody. Piersi mi urosły i brzuch głównie, co do reszty nie mam odniesienia. Ja podejrzewam "ciążowy efekt jo-jo", bo najpierw chudłam w pierwszym trymestrze, a potem to 1,5 kg przyrostu tygodniowo :)

Doraźnie na swędziawkę może tak, ale nawet nie chcę opisywać co ze mnie wypływa:no: Lekarz ost. powiedział, że ładnej grzybicy nigdy nie widział, ale ta jest wyjątkowo paskudna.. Cholera człowiek dobrze się odżywia, myje się specjalnym płynem o niskim ph, nie nosze koronkowych gaci, ani stringów - kupiłam specjalnie więcej bawełnianych, obcisłych spodni też nie noszę, używam probiotyku i biorę witaminy. I co? i dupa, ciąża ma to w nosie:-p

szmaragd, no ja też niby nie jem więcej niż przed ciążą, a na pewno rozsądniej, słodycze raczej w malutkich ilościach, a waga leci... buuuu

ja też mam dni, że czuję się i wyglądam świetnie, a dziś np mam ochotę schować się pod łóżko i nei wychodzić

witam się po ciężkiej nocy...całą noc skręcałam się z bólu i nie wiem czy mnie bolał brzuch i promieniował do kręgosłupa czy też na odwrót....ale spać nie mogłam żadna pozycja nie przynosiła ulgi.... masakra jakaś też tak macie????
a rano jeszcze pogoda mnie dobiła i w ogóle złapałam jakąś chandrę........ efekt (zjadłam całą czekoladę Milkę truskawkową)

jagódka pracowałam na dziewanny w przedszkolu ale prywatnym... które jest w bloku zaraz obok państwowego....

michalina Tobie wszyscy mówią że brzuch Ci urósł a mi znowu że mam maleńki... co znowu powoduje u mnie zmartwienie

a mi nie przeszkadza jak ktoś łapie mnie za brzuch zazwyczaj wcześniej pyta czy może to zrobić może dlatego

powiedzcie mi gdzie jest lista wątków (o ile jest) żeby łatwiej do nich dotrzeć

bellina zdróweczka
torbę do szpitala miała spakowaną tak małgorzata w większości dla siebie bo dla dziecka tylko pampersy i chusteczki bo resztę dawała szpital a w domu miałam wszystko spakowane do wypisu i mąż ją przywiózł tego dnia

ewa trzymam kciuki za szybki powrót do domu.... zdrówka

graza ja plamy miała w pierwszej ciąży na twarzy na piersi i pod pachą...no linię na brzuchu..a teraz nie mam...

jagódka ha ha ha rozbawiłaś mnie :-):-):-) "królową piękności"
a jeśli chodzi o te intymne dolegliwości to mam tak samo....bez wkładki ani rusz...masakra jakaś

kochane mam do was pytanie.....
bo na swieta jade do polski ...i zawsze po wizycie u tesciow wracam z infekcja..nie wiem czy to kwestia zmiany wody, czy cos innego....ale .tak było tez w grudniu po swietach....i caly miesiąc brałam antybiotyki bo nawet krew w moczu była...

sa jakies "ochronki" np. do smarowania się tam.? ablo wogole cos oslonkowego dla kobiet w ciazy?
bo 30 tc. to już nie w kij dmuchal...i może to nie być zbyt bezpieczne wrocic znowu z infekcja........

reklama
graża ja zażywam, a właściwie kończę, bo na chwilę obecną polepszyły mi się wyniki.

dotykanie brzucha w ciąży? w poprzedniej mi nie przeszkadzało, a teraz to jak lwica - zagryzłabym i uciekam przeważnie z brzuchem. Dotyka tylko Mąż i Synek "smaruje" kremem ;-)

Nie tylko Wy czujecie się mało atrakcyjne w ciąży...ostatnio znajoma powiedziała mi że "mam bardzo duży brzuch" to jej powiedziałam, że podejrzewam, że mogę być w ciąży i właśnie jadę do domu zrobić sobie test - mina bezcenna... Potem się tłumaczyła, że źle to zabrzmiało i że jak na 4 miesiąc to mam duży, to jak ją uświadomiłam, że to prawie 6 to szybko zmieniła temat. Ludziom to się normalnie chyba nudzi i muszą skomentować, bo inaczej źle by się poczuli....

Do góry