reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

któraś się mnie jakis czas temu pytała i zupełnie zapomniałam, o pas ciążowy podtrzymujący. o taki mi chodziło jak tu na aukcji: - SUPER Pas Ciążowy na BÓL PLECÓW kup u PRODUCENTA (3886391304) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

jak widzę te wszystkie wynalazki to ciśnie mi się na usta "za moich czasów nie było żadnych pasów podtrzymujących ani rogali do spania, a ciężarne potrafiły wytrzymać 9 miesięcy i zdrowe dzieci rodzić" :-)

czegoś takiego jeszcze nie widziałam. coś takiego za 130 zł ma niby sprawić, że nie będą mnie bolały plecy? :confused:

reklama
anilewe pw wysłane.
piękny kolor taki mi się podoba. Pokój jasny i przestronny

tak lekko odbiegając: jeszcze przed zajściem w ciążę, uznałam, że gdy zajdę w ciążę nie napiszę o tym na facebooku a tym bardziej nie wrzucę zdjęć z USG lub tuż po porodzie, a gdy urodzę, napiszę, że urodziłam, mam nadzieję, że będę mogła napisać, że czujemy się dobrze i że Kruszyna nie wyraziła zgody na publikacje jej zdjęcia na fejsie. mam jakąś palmę na tym punkcie...
Portale społecznościowe przerodziły się w coś strasznego. Wiele moich znajomych zamieszczało zdjęcia z 1wszego usg (ze dwe osoby potem nagle je usunęły - wiadomo z jakich powodów), najlepsze są podpisy Krzys, urodzony dzis o 16,23 a post dodany o 16.47. Kurka niektórzy ludzie nie mają życia bez fb. Wczoraj koleżanka ze studiów napisala: 3 dni do.. wiec masa komentarzy pytajacych : do czego? Na to ona im odp. ze przeciez nie bedzie pisac na fb. Ja nie moge bo mna trzęsie, albo 3x dziennie co na sniadanie, na obiad, zdjecie deseru. Ehhhhhhh!!!!

czesc ,dziekuje dziewczyny za wszystko i zegnam sie z wami ,zycze spokojnych miesiecy do rozwiazania,szybkich porodow i zdrowych bobasow.
Również nie mówię żegnaj tylko do zobaczenia, do przeczytania. Badz silna i zaglądaj do nas. Będziemy o Tobie mysleć.

Doti ja kupowalam rogala- ta wielka zwana kojcem. Dziewczyny polecaly motherhood. Mozesz podotykac w Smyku.
Ja kupiłam ta długą poduszkę i od kąd ja mam więcej spie na plecach albo na prawym boku niż na lewym. Świruje. Wczesniej wiecej staralam sie spac na lewej a teraz przez ta poduszke jakos mnie to stresuje.
Pilnujecie sie? Z lewa strona podczas snu??

jak widzę te wszystkie wynalazki to ciśnie mi się na usta "za moich czasów nie było żadnych pasów podtrzymujących ani rogali do spania, a ciężarne potrafiły wytrzymać 9 miesięcy i zdrowe dzieci rodzić" :-)

czegoś takiego jeszcze nie widziałam. coś takiego za 130 zł ma niby sprawić, że nie będą mnie bolały plecy? :confused:

nie wiem, koleżanka w ciąży bliźniaczej powiedziała, że nie wierzyła, że jej to pomoże, ale lekarz jej poradził, żeby kupiła i stwierdziła, że to istne zbawienie dla jej kręgosłupa

Doti, ja mam taką http://motherhood.pl/sklep/fasolka-motherhood-1 i bardzo sobie chwaliłam w pierwszej ciąży, po porodzie, jak Ola zaczynała siadać, a teraz też mi pomaga, bo moje stopy na niej "śpią" :p

ANilewe, nie nie pilnuje sie. Czasami spie na plecach i wiecej na prawym boku bo mi tak wygodniej. Na pewno poducha pilnuje mnie abym nie spala na brzuchu :) a tu cisza nastala i ucze sie edycji na telefonie :p *spam* zakupilam- nie jest zly, ale slodki :p moj nos na slowo czosnek zatkal kranik :p zobaczymy rano. Wlasnie z mezem skonczylam pichcic abym jutro nie zaniemogla skoro poczulam na wieczor przyplyw formy... moge poczestowac zupa marchewkowa, roladkami pieczarkowymi z ciasta francuskiego i pasta czo
snkowa z serem zoltym. :)

Ostatnia edycja:
Anilewe pytałaś czy się pilnujmy ze spaniem, czy śpimy na lewym..
Otóż tak, tej poduchy czy kojca nie mam.. Ilekroć zasypiam na lewym boku, budzę sie na plecach.. I co? I nic, no bo przecież nie moge sie kontrolować podczas snu bo śpię, :D
Ale masz racje, zaczynam śweować z tym lewym bokiem, ale mowię, nie zmienię pozycji w trakcie snu, bo nie mam alarmu pipacza, ktory zapika kiedy tylko nie będę spała na lewym boku.

Gosia i Bartek mnie jako gościa masz w banku! Za dobre rzeczy zrobiliście ! :*

Kochane witam z rana! Humor jest, ale hormony tez buzują. :*

reklama
Dzień dobry,
Ja już śpię z tą poduszką rogalem, jak mąż na nocki pracuje :-D:-D.. staram się spać na którymś boku, ale i tak budzę się na plecach, to moja ulubiona pozycja po prostu :sorry2:

A teraz właśnie siedzę w pracy i mnie plecy bolą w krzyżu ;/ Ciekawe ile wytrzymam za biurkiem, w sensie kiedy pójdę na l4. Jak mi brzuch urośnie to może być ciężko wysiedzieć:dry:

Dziewczyny kupiłam sobie cienie z Avonu "Barry Love" ależ mi się podobają :szok::-)

anilewe to jest farba beckers, moim zdaniem lepsza niż dulux czy dekoral, przynajmniej na moje ściany. Mam porównanie bo innych pomieszczeniach mam te w/w. Ta jest dobrze ścieralna, nie zostawia śladów jej czyszczenie i przede wszystkim nie pęka. Dulux mi pękał, dekoral się nie ścierał. I to jest bodajże kolor "STAR", ale zapytam m dla pewności.

Ostatnia edycja:
Do góry