reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

kilka lat temu klinika podpisała kontrakt z NFZ i poród jest częściowo refundowany.7 lat temu płaciłam 1700 zł a 3 lata temu 2000.Bez NFZ ponad 5500.Warunkiem jest prowadzenie ciąży( i poród od 38 tc) i min 1 wizyta na miesiąc,inaczej rodziły by osoby nie leczące się w klinice zabierając miejsce stałym pacjentkom a miejsca jak na lekarstwo,teraz około 15.Także z marszu z ulicy to ruletka czy akurat jest miejsce.Kilka lat temu były 3 pokoje dwu osobowe i jeden pojedynczy.

Pola- co sie dzieje ze wzrokiem?

reklama
dziewczyny nie macie problemów z bólem nogi w nocy ? ja gdzies od tyg sie budzę co noc kolo 3 i tak mnie boli noga ze mozna sie przekrecic;( jak wstane i pochodze to przechodzi. Ten bol jest nie do wytrzymania.

Blueberry mnie tez cos w nocy tak bolalo;/ normalnie czlowiek sie caly sypie a ja wyzyte mam dopiero 11.02 nie no chyba musze jechac szybciej bo te wszystkie bole mnie wykoncza i jeszcze ciagle jak mnie kłuje cos w dole mysle ze szyjka mi sie skraca

Pola za pogorszenie wzroku mogą odpowiadać hormony, Powinno przejść po ciąży, no chyba ze masz wadę i nosisz okulary (jak ja) to niestety może zostać :( Ja też muszę zmienić okulary ;/
jagódka kciuki za wizyte u kadrio &&&
malgorzatakar widzę że ciąża nam wzmaga mocje. Ja jestem bardziej płaczliwa, wolę więc unikać intensywnych emocji ;) Uśmiechnij się do swojego bobasa, połóż rączkę na brzuszku :))
s.michalina, haust dołączam do wizytowanych 6.02 :)
Też nie rozumiem tego tematu z wątkiem zamkniętym. Przecież to normalne że nie będziemy pisać intymnie o naszych prywatnych sprawach na wątku gdzie każdy nawet niezalogowany ktoś może to przeczytać!

Ostatnia edycja:
hej mamusie:):):):):)
jak dzisiaj wasze samopoczucie???????

do nas w przyszłym tygodniu przyjezdza na ferie syn meza wiec mało będę się udzielać.....

kurde.....trochę się boje jego przyjazdu....bo będę praktycznie calymi dniami sama z tym dzieckiem...a on wymaga bardzo dużo uwagi i wogole....szybko się wszystkim nudzi....a ja nie mam wogole teraz kondycji żeby za nim latac tak jak w wakacje z nim szalałam........na basem na pewno pojdziemy żeby się tam wyszalał.....ale reszta czasu to nie mam pojęcia......

Ewa66 przeczytaj sobie o tym bolu nóg moze cos znajdziesz ciekawego. http://parenting.pl/portal/bol-nogi-w-ciazy
Ja zmagam sie po dłuższym spacerze z bólem w pachwinie u prawej nogi.. Czasem tak boli po dłuższym spacerze, ze sie zastanawiam czy to aby okej.
No ja wizyte mam 6.02 dwa miechy od ostatniej wizyty tutaj. Niech ten czas płynie.

Elifit kochana, przykro mi z powodu poglebiajacej sie wady wzroku, masz racje to są uroki ciąży. Uważaj na siebie jak tylko mozesz! :* i jak fajnie wizyta w tym samym dniu mamy :*

Witam,
Mam termin na 15 lipca, prawdopodobnie będziemy mieli synka, w ten czwartek mam wizytę więc mam nadzieję, że już dowiem się na 100% :-)
Jestem mamą 6 letniej Karolki.
W wolnej chwili postaram się nadrobić chociaż kilkanaście poprzednich stron...

Anastazi wszystko rozwiąże sie jak przyjedzie. Zobaczysz wtedy co i jak.
O ciazy wie, wiec mozesz przecież czasami mu powiedzieć, ze jesteś zmęczona, przcieciez to juz duży chłopak :)

Doti witaj i rozgość się, mam nadzieje, że miło bedzie Ci tutaj razem z nami! ;)

Dziękuję za miłe przyjęcie :-)
blueberrry mnie bardzo bolą pachwiny, w poprzedniej ciąży zaczęły boleć dopiero w ósmym miesiącu :confused2:
Zawsze mnie bolą jak chwilę posiedzę lub poleżę, jak trochę się rozchodzę jest dużo lepiej.

Jadę teraz na pobranie krwi i do pracy.

reklama
zaraz w DD TVN o kolczykach u niemowląt.Ciekawy temat.
Jestem na nie,moja córka poprosi to oczywiście przekłuję jej uszka ale nigdy nie zadam jej bólu dla upiekszenia. Czasem widuje niemowlaki w kolczykach,wg mnie to jakieś nieporozumienia,po co???

Witam nową mamusie:)

Do góry