reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witajcie :-) U nas chyba odwilż się zaczyna, bo z dachu zaczyna lód spadać. Kurcze boję się o przechodniów, bo dom mamy blisko chodnika tzn. maluteńki ogródek nas oddziela. Niby lód na chodnik nie spada, ale jak coś odpryśnie z tego ogródka to może być niefajnie :/

Do tego, podobnie jak u .jagódki, mam małego choruszka w domu :-( Chyba za długo ( całe 3 tygodnie!!! ) już było dobrze :-( Na razie leczymy się w domu, mam nadzieję, że przez weekend opanujemy i w nic poważnego się to przeziębienie nie przekształci

reklama
dzięki kochana już mam:):):):):):):)

dziewczyny powiedzcie mi CO ROBICIE NA SWEDZOCY BRZUSZEK?????????????? nie mogę sobie poradzić...smarowałam oliwka ale nie pomagalo....w aptece kupiłam jakiś krem on był tez przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży....ale chyba mi nie podpasował bo jeszcze więcej się drapie......a może jakies domowe sposoby macie>?????????????:):):):):):)

dzięki kochana już mam:):):):):):):)

dziewczyny powiedzcie mi CO ROBICIE NA SWEDZOCY BRZUSZEK?????????????? nie mogę sobie poradzić...smarowałam oliwka ale nie pomagalo....w aptece kupiłam jakiś krem on był tez przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży....ale chyba mi nie podpasował bo jeszcze więcej się drapie......a może jakies domowe sposoby macie>?????????????:):):):):):)

Anastazi ja kupiłam Palmersa Belly Butter i jestem bardzo zadowolona :tak:

anastazi swędzący brzuch to rozciągająca się skóra... polecam jakiś emolient do kąpieli np MEDIDERM BATH, EMOLIUM EMULSJA DO KĄPIELI, OILATUM albo np EMULINKA Skarb Matki emulsja do kąpieli... wtedy nie musisz już używać mydła, tylko umyć się wodą z emolientem i delikatnie wytrzeć ręcznikiem... najtaniej Mediderm Bath ok 24 zł za 500 ml (na długo wystarcza) ...
też mam kulki do kąpieli z firmy GAL z olejekiem z wiesiołka i witaminami A+E i używam na zmianę.

do skóry stosuję ZIAJA ZIAJKA MAMMA MIA na rozstępy - 370 ml za niecałe 20 zł... delikatnie pachnie, fajnie się sprawdza.. no i nie mam rozstępów :D używam co drugi dzień bo nie zawsze mam ochotę się smarować...

Anastazi trzymam kciuki za wszystkie badania! :* i witaj kochana. :)

Minisia trzymam kciuki, aby Twoja/Wasza przyszłość ułożyły sie po Waszej myśli. :)

Jagódka / Haust niech Wasze pociechy zdrowieją! Bo to nie za fajne dla Was, plus dziecko sie meczy.

Anastazi a co na ten Twój brzuszek.
Hmm nie wiem.. Narazie kremy mi wystarcza, a brzuszek tak nie swędzi.. Wiec nie zaglebialam sie w domowe sposoby. Znalazłam pare rzeczy wypróbuj - "Należy masować brzuch, stosując krem nawilżającylub oliwkę. W przypadku części kobiet skuteczne okazały się ekstrakty: z masła kakaowego lub olejek migdałowy".

No skończyłam i nawet gary pozmwałam i zebrałam resztki panierki zewsząd:-p Paluchy upieczone (dwa pojemniki po lodach mi wyszły), sos zrobiony - miodzio wyszedł mniaaam, szczury się marynują, sałatka skrojona przegryza się, jeszcze jajka na twardo muszę ugotować, żeby jutro już się w to nie bawić. Przed samą imprezą łosoś i caprese, wczoraj jeszcze po tym śniegu bazylię w doniczce tachałam:-p, w trakcie imprezy upiekę szczury, by były ciepłe. Jutro muszę kupić pieczywo, a dziś jeszcze wędlinę (będzie do kanapek i pasty na krakersy - nie chcę robić innej, bo ta jest pyszna), ser żółty, papryka czerwona na kanapki i ser pleśniowy. No i te kanapeczki krakersowe muszę zrobić dziś, żeby krakersy nasiąkły, bo będę miała cały dywan w krakersach:dry: Całkiem nieźle mi poszło:tak:, na szczęście Klaudia grzecznie przyglądała się co robię, potem kazała sobie włączyć piosenki i koncertowała - że ona jeszcze może po tym mówić:szok::-D, a teraz ogląda Clifforda. Jeszcze jak dam radę to posprzątam dziś łazienkę i pokój Klaudii, a salon i kuchnię już jutro, bo jeszcze się zdąży nabrudzić.

w odpowiedzi na wszystko ;)
u mnie srogi mróż
nigdy nie sikałam "późniejszym" moczem... zawsze tym pierwszym... być może moje wyniki są przekłamane :baffled:

byłam dziś w rossmannie i nie wiedziałam nic ciekawego do smarowania brzucha. podobno ta ziaja o której pisała Magdalenka jest bardzo fajna. chciałam kupić oliwkę, ale zwątpiłam, bo nie lubię zbytnio :/ może skuszę się na oliwkę w żelu za jakiś czas. jeszcze mnie brzuch nie swędzi, ale jest już widoczny :p

dziś czuję się wyjątkowo źle. biegam do ubikacji i dziwnym trafem bardzo chce mi się jeść. nie kupiłam sobie pączka i czuję niedosyt :/

Ty masz Jagódka sporego powera w tym 2 trymestrze :-D

Oj mam, właśnie rozmawiałam ostatnio z koleżanką, że ostatnio czego się nie czepię w kuchni, to wyjdzie i w ogóle góry mogę przenosić:tak: Ale poprzednio 2 trymestr też był taki:tak:

Dziś dzwoniły do mnie dziewczyny z biura, czy mogłabym przyjść na pół dnia w następny piątek. Jadą na narty i ta nowa zostaje sama. Pojadę do niej bo się dziewczyna zapłacze:-p

EDIT: Ktoś mnie pytał, czy mąż się nie zorientował, na pewno wie już, że będą goście, bo tyle żarcia we dwoje byśmy nie zjedli, ale kto przyjdzie i po co to już nie wie, no i wie, że w sobotę wieczorem ma być w domu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Jagodka pisalam wtedy z tel w autobusie i musiało mi sie coś kliknąć... :)

Mi też chce sie gotować nowe rzeczy i o dziwo te wynalazki mi wychodzą.... Wtedy też tak miałam, a w III trymestrze włączył mi sie " lazik" i nie usiedzialam w domu tylko lazilam o mieście :) a od wt zaczynam angielski...

Do góry