reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Sprawdziłam tu kosztuje od 250 do 350 zł, jak na nasze złotówki to urządzenie do nasłuchu serduszka dziecka i nowe.

Tylko jak czytam forum to są podzielone opinie. Bo jedni piszą ze super. Drudzy ze była debata tutaj na ten temat i takie urządzenie przesyła za duzo jakiś fal. A trzeci że narastał powód do niepokoju, kiedy niesłyszeli serduszka, i wiedzieli ze nie zawsze bedzie je słychać, bo to zależy od ułożenia dziecka, ale i tak sie bali ze cos jest nie tak.

Ps. Post pod postem, bo mi telefon szwankuje i niechcę kopiować i wklejać cos mi do postów. :/ wiec z góry przepraszam! :)
tez nie kupuje ze wzgledu na opinie..poczekam do srody moze polozna poslucha serduszka to bede spokojniejsza

Witam ponownie wszystkie mamusie:) Nie wiem czy mnie pamietacie bo w sumie udzielalam sie malo i bardzo dawno:/ Usprawiedliwienie przeprowadzka odciecie od swiata i ogolnie natlok obowiazkow ehhh. Ale mam zamiar z wami zostac i sie czesciej udzielac:)
Z tego ci się doczyatalam to teraz wiekszosc jest na etapie badan genetycznych i wynikow. Chcialam wam powiedziec ze ja sie troche najadlam strachu nie mieszkam w Pl a NT wyszlo mi 2,5 bylam przerazona bo w Polsce to jest niby gorna granica:/ Oczywiscie mialam tez pobrana krew tego dnia. Naczytalam sie na forach tyle zlych rzeczy nawet na temat takiego NT jak moje ze krew zle wychodzila i konieczna byla dalsza diagnostyka itd. Dzis dostalam wyniki polaczenie usg i testu krwi ryzyko 1:3800. Jestem szczescliwa a pisze to zeby podniesc na duchu wszystkie kobiety z wyzszym NT. W Anglii norma NT jest do 3,5 i tutaj nie strasza tak kobiet jak w PL.

Przepraszam ze dzisiaj tylko o sobie od jutra bede nadrabiac zaleglosci i odpisywac w miare mozliwosci :) Mam nadzieje ze mnie znowu przyjmiecie:)
Pozdrawiam
witaj!
a skad w Uk jestes??

zaczynam się martwić czemu mój brzuch jest taki maly :( wszystkie macie duze brzuchy a ja np jak leze to nie ma nawet uwypuklenia tylko się zapada:( i nawet kg nie przytylam.... :(

jeszcze wyskoczy :tak:

Witajcie,

Zaliczyłam małe zatrucie pokarmowe, bo nie wierzę w super nasilone wymioty ciążowe jednego dnia - mój rekord - 7 razy, czasem w odstępach 15 minut. Aż się dziwię, że jeszcze miałam czym zwracać... Wczoraj dochodziłam do siebie, baaardzo osłabiona, dziś już zdecydowanie lepiej.

Makota, również chodzę do lekarza z karteczką z pytaniami. Uważam, że to przydatne - a i lepiej zapisać od razu odpowiedzi, żeby potem nie pytać po raz n-ty o to samo :D

Mój dzieć jest troszkę przeziębiony, więc do końca tygodnia zostaje w domu.

La luna - czy to dziś miałaś mieć wizytę kontrolną? I jak?

Jagódka - Klaudia ma fajny pomysł z misiem polarnym. Może wystarczy na biało + jakaś czapeczka z uszami? W końcu lepiej, żeby się nie zgrzała. W każdym razie, powodzenia! :)

No i witam kolejne nowe mamusie!
zdrowka zycze!

dzien dobry

ja mam dzis zdecydowanie zly dzien..w pracy mnie zdenerwowali..kumpela dziala mi na nerwy...no i odnawiam recepte na lekarstwa dla corki i normalnie tyle zachodu ze szok:wściekła/y:

poza tym znow przeziebiona jestem ..

musze sie doczytac w tym prawie tu od kiedy macierzynski itp bo nie zamierzam zostac w pracy po dzisiejszym dniu ani 1h dluzej:wściekła/y:

pozdrawiam mamusie:tak:i ide czytac dalej

reklama
Minisia, napewno posłuchasz serduszka i wszystko bedzie dobrze.
Fajnie by było słuchać serduszka, przez takie urządzenie, ale chyba zrobiłam sie bardziej cierpliwa i poczekam na wizyte. :)

Kochana a czym Cie tak zdenerwowali?
No i jasne dowiedz sie o macierzyńskim czy możesz isc szybciej, i jak to u Was w UK wyglada. :)

Tule mocno i nie denerwuj sie juz! :*

Jagódka - ufam, ale on nic nie mówi... może czeka aż sama zapytam. czytam o Waszych wizytach i jesteście zorientowane od A do Z... ja w sumie czytam to co mam na fotce USG i przyjmuję do wiadomości, że jest ok, ale żebym wiedziała, gdzie mam macicę to nigdy w życiu :/
Minisia - a nie ma u Was czegoś takiego jak u nas L4?

ja muszę poczytać o ćwiczeniach w ciąży i zacząć ćwiczyć. poza tym poczytam sobie o macierzyńskim, sprawach papierkowych i porodzie. czytałam o połogu i jakoś słabo mi się zrobiło...:p

Minisia, napewno posłuchasz serduszka i wszystko bedzie dobrze.
Fajnie by było słuchać serduszka, przez takie urządzenie, ale chyba zrobiłam sie bardziej cierpliwa i poczekam na wizyte. :)

Kochana a czym Cie tak zdenerwowali?
No i jasne dowiedz sie o macierzyńskim czy możesz isc szybciej, i jak to u Was w UK wyglada. :)

Tule mocno i nie denerwuj sie juz! :*

dziekuje kochana

mniej wiecej wiem jak to wyglada 26tyg przepracowanych u danego pracodawcy ale 15tyg przed data porodu wtedy moge starac sie o zasilek macierzynski..ja nie moge zabraknie mi ok 2 tyg..zostaje mi urzad pracy i zasilek od nich..i wlasnie tego nie wiem na 100% od kiedy moge sie o niego starac i czy np skoro zasilek macierzynski mi sie nie nalezy to moge sobie siedziec w domku od kiedy chce czy jak??
oczywiscie minusem bedzie brak wyplaty dlatego musze pracowac jak dlugo dam rad...
mam kolejna opcje na zarobek wiec jak wypali odchodze juz za 5min nawet...poza tym pisalam ze mam ukonczony kurs przedluzania rzes i planuje samoopalanie natryskowe zrobic ale sama nie wiem bo jakos chetnych malutko i kaska z tego marniutka ehhh...

co do powodow zlosci w pracy opisze na zamknietym juz niedlugo:tak:

makota nie ma chyba poza tym nie mam za bardzo podstaw...poza tym nie wiem czy by mi sie nalezalo skoro pracuje tam w sumie moze 3 tyg wczesniej zanim zaszlam w ciaze ..musze dopytac :)

smutno mi się zrobiło bo właśnie się dowiedzialam ze moja chrzestna poroniła:( ale to juz chyba byl wiek nie ten. Z tego co wiem to byla po 40 i mialo to byc jej 6 dziecko :( byly to początkowe tygodnie dokladnie nie wiem ktory ale nie poźniej niz my wszystkie. :(:(:(

Cześć.

Odnośnie bóli brzucha to mi gin wczoraj na wizycie powiedziała, że wszystkie bóle i kłucia, które nie bolą jak na okres i nie ma ani grama krwawienia to normalna sprawa. Mnie brzuch w tej ciąży boli popołudniami i wieczorem non stop dlatego brałam 2x1 Duphaston i 1x2 luteinę. Myślałam, że teraz w 15tc mi już odstawi, ale się uparła, że mogę co najwyżej zejść do 1x1 z obu ale brać dalej.

Czy któraś z Was miała problemy z przyjmowanym kwasem foliowym? Chodzi mi konkretnie o Folik. Ja po tym dostaje ostrej wysypki na kolanach i łokciach, jakbym się poparzyła pokrzywą (takie plackowate). Dzisiaj obeszłam 5 aptek i kwas innej firmy dostałam dopiero w ostatniej (gin też się uparła, aby brać dalej).

Kiedy Wam wyznaczono połówkowe? Mi dopiero 28 lutego a to ostatni dzień 22ego tygodnia.

Co do problemów w piciem to ja toleruję jedynie wodę mineralną niegazowaną oraz truskawkową Żywca, po wszystkim innym, nawet herbacie kończę klęcząc przed wc :-(

witam
przepraszam,ze tylko o mnie ale czuje sie fatalnie wyniki pappa wyszly zle mam 1:5 prawdopodobienstwo jakies choroby w czwartek mam umowiona amniopunkcje........male przy badaniu bardzo sie ruszalo jak lekarz mocniej przyciskal mi do brzucha czytnik USG
pozdrawiam wszystkie mamy i dziekuje za pamiec

smutno mi się zrobiło bo właśnie się dowiedzialam ze moja chrzestna poroniła:( ale to juz chyba byl wiek nie ten. Z tego co wiem to byla po 40 i mialo to byc jej 6 dziecko :( byly to początkowe tygodnie dokladnie nie wiem ktory ale nie poźniej niz my wszystkie. :(:(:(

ewa66 przykra sprawa :-( zawsze przykra niezależnie od tygodnia ciąży... :-(

reklama
witam
przepraszam,ze tylko o mnie ale czuje sie fatalnie wyniki pappa wyszly zle mam 1:5 prawdopodobienstwo jakies choroby w czwartek mam umowiona amniopunkcje........male przy badaniu bardzo sie ruszalo jak lekarz mocniej przyciskal mi do brzucha czytnik USG
pozdrawiam wszystkie mamy i dziekuje za pamiec

la luna trzymam kciuki za amnio. Na pewno tylko rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości! Koniecznie po amnio tego samego dnia oraz następnego bardzo na siebie uważaj, dużo odpoczywaj i nie podnoś nic ciężkiego.

Do góry