z pewnością ciężko kupować ja jakos raczej o zakupach w internecie myslaamJa z zakupami też narazie się wstrzymuję, ale myślę, że nie ma też co czekać do samego końca, z dużym brzuszkiem latanie po sklepach może być już uciążliwe
fajnie, że niektóre z Was znają już płeć, ja mam kolejne usg 14.01 będzie to już 13 tydzień i mam cichą nadzieję, że te już będzie coś widać
Na początku z mężem chcieliśmy synka, ale teraz jest nam wszystko jedno, byle było zdrowe
reklama
Cześć lipcowe dziewczynki!!! dziś trafiłam na to forum i jestem z Wami u mnie po zeszłorocznym niepowodzeniu z dzidzią w końcu po roku się udało jestem bardzo szczęśliwa i jednocześnie przerażona tą ciążą. Termin mam na 16 lipca. Widziałam już maleństwo z bijącym serduszkiem w 7 tyg 4 dn (w 6 tygodniu na pierwszej wizycie serduszka jeszcze nie było widać więc byliśmy przerażeni). Teraz czekam na wizytę w czwartek po Nowym Roku i juz nie mogę się doczekać, a jednocześnie mam obawy, czy na pewno odpowiednio urosło, rusza się itp....ale jestem dobrej myśli. czy Wy nadal macie mdłości, jest Wam niedobrze? Mi ciągle jest niedobrze, przelewa się w brzuchu, mam mega wzdęcia (mam też problem jeszcze sprzed ciąży stwierdzono u mnie zespół jelita nadwrażliwego) i ogólnie nie chce mi się jeść.. nie wiem czy to normalne, w sumie nic nie przytyłam - waga w miejscu a nawet 0,5 kg mniej....a jak tam u Was samopoczucie?
Kum
Fanka BB :)
graza06 jeśli będziesz miała straszne zaparcie spokojnie można stosować czopki glicerynowe. ale to tak doraźnie.ja juz kupiłam. raz stosowałam... 5minut i problem z głowy reszta paczki leży w lodówce czeka na kolejny kryzys.. musiałam zastosować bo mnie strasznie brzuch bolał. teraz też regularności nie ma ale brzuch nie boli. jak jem dużo warzyw jest lepiej..ale nie mam na nie ochoty..siemie lniane mi pomaga jak pije kisiel z siemia, ale czuć różnice tak po kilku dniach stosowania. chyba zacznę pic siemie na bóle żołądka..dobry pomysł.
Ewusia ja chodzę do lekarza na NFZ. nie robię żadnych badań ponad to co lekarz każe. a nic mi nie każe robić prywatnie. mam robionę, morfologie, cukie, siusiu, toxo, Wr, hiv, grupe. i nic więcej.
sama robiłam progesteron dawno temu jak mi się paranoja włączała.. ale już mi przeszło.
ewa66 mi też brzucha nie widać. troche jakbym wzdęcia miała. lekarz powiedział że w drugiej ciąży w 5 miesiącu będę wyglądać jak dzień przed porodem.. a w pierwszej powoli rośnie
mataaam ja się powstrzymuję... też mam jak ewa dostawę od siostry po chłopcu.. jak się okaże że baba to kupie parę dziewczęcych dodatków, i będzie siostra tez powiedziała, że zrobiła mi listę niezbędnej wyprawki. nie takiej internetowej..tylko takie minimum.
Witam kolejne dwie nowe mamy!!!!
dużo nas
Ewusia ja chodzę do lekarza na NFZ. nie robię żadnych badań ponad to co lekarz każe. a nic mi nie każe robić prywatnie. mam robionę, morfologie, cukie, siusiu, toxo, Wr, hiv, grupe. i nic więcej.
sama robiłam progesteron dawno temu jak mi się paranoja włączała.. ale już mi przeszło.
ewa66 mi też brzucha nie widać. troche jakbym wzdęcia miała. lekarz powiedział że w drugiej ciąży w 5 miesiącu będę wyglądać jak dzień przed porodem.. a w pierwszej powoli rośnie
mataaam ja się powstrzymuję... też mam jak ewa dostawę od siostry po chłopcu.. jak się okaże że baba to kupie parę dziewczęcych dodatków, i będzie siostra tez powiedziała, że zrobiła mi listę niezbędnej wyprawki. nie takiej internetowej..tylko takie minimum.
Witam kolejne dwie nowe mamy!!!!
dużo nas
graza06
, mam mega wzdęcia (mam też problem jeszcze sprzed ciąży stwierdzono u mnie zespół jelita nadwrażliwego) i ogólnie nie chce mi się jeść.. nie wiem czy to normalne, w sumie nic nie przytyłam - waga w miejscu a nawet 0,5 kg mniej....a jak tam u Was samopoczucie?
Cześć Aniusia ja dzisiaj znalazłam informację (KAFETERIA - Zaparcie -eva/qu - Forum dla kobiet), że na zaparcia działa olej lniany.Muszę go poszukać i spróbować zacznę znów picie siemienia lnianego ale tak regularnie. Znalazłam też bezpieczne czopki dla kobiet w ciąży Eva/gu. Czy któraś z Was stosowała? jak mi nie odpuści spróbuje się ratować tym. a ostatnio w aptece jak szukałam ratunku powiedzieli że nie ma takich czopków które można podać kobietom w ciąży a ja się tak męczyłam.
[h=2][/h]
venus27
Witam nową lipcóweczkę :-)
Nadrobić Was graniczy z cudem, a poodpisywać każdej to już w ogóle ;-)
Ewusia ja lubię kupować w internecie i pewnie w 2 ciąży też większość kupię z neta, tym bardziej, że można znaleźc dobre ceny i jakość zarazem, Nie nacięlam się jeszcze nigdy jeśli chodzi o wyprawkę :-)
Pisałyście o badaniach-chodze prywatnie i zapłaciłam 206zł bez badania grupy krwi, bo robiłam to w 1 ciaży i mają w szpitalu. Kwota mnie dobiła
Wg usg dzisiejszego jestem w 11 tyg. ciąży. Nie wiem co brac pod uwagę. Chyba będę kierować się udg? nie wiem kiedy zaszłam w ciążę, więc mam trochę mętlik...A Wy co bierzecie pod uwagę?
Nadrobić Was graniczy z cudem, a poodpisywać każdej to już w ogóle ;-)
Ewusia ja lubię kupować w internecie i pewnie w 2 ciąży też większość kupię z neta, tym bardziej, że można znaleźc dobre ceny i jakość zarazem, Nie nacięlam się jeszcze nigdy jeśli chodzi o wyprawkę :-)
Pisałyście o badaniach-chodze prywatnie i zapłaciłam 206zł bez badania grupy krwi, bo robiłam to w 1 ciaży i mają w szpitalu. Kwota mnie dobiła
Wg usg dzisiejszego jestem w 11 tyg. ciąży. Nie wiem co brac pod uwagę. Chyba będę kierować się udg? nie wiem kiedy zaszłam w ciążę, więc mam trochę mętlik...A Wy co bierzecie pod uwagę?
Kum
Cześć Aniusia ja dzisiaj znalazłam informację (KAFETERIA - Zaparcie -eva/qu - Forum dla kobiet), że na zaparcia działa olej lniany.Muszę go poszukać i spróbować zacznę znów picie siemienia lnianego ale tak regularnie. Znalazłam też bezpieczne czopki dla kobiet w ciąży Eva/gu. Czy któraś z Was stosowała? jak mi nie odpuści spróbuje się ratować tym. a ostatnio w aptece jak szukałam ratunku powiedzieli że nie ma takich czopków które można podać kobietom w ciąży a ja się tak męczyłam.
dziwne te baby w aptece... oczywiście że sa dobre zwykłe czopki glicerynowe, a kosztują 5zl. trzeba je w lodówce trzymać.
haust
Kum lekarz chyba ma trochę racji, bo moja siostra jest w 6 miesiącu i wygląda jakby na porodówkę już się wybierała a przytyła tylko 5 kg - wszystko w brzuch poszło, bo nóżki chudziutkie ja jak patrzę na siebie to wydaje mi się, że wyglądam jak w 5 miesiącu - taki mam brzuchol haha
graza06
dziwne te baby w aptece... oczywiście że sa dobre zwykłe czopki glicerynowe, a kosztują 5zl. trzeba je w lodówce trzymać.
Kum nie wiem ja w pierwszy dzień Świąt składałam się z bólu, pojechałam do apteki pytam o czopki glicerynowe a Pani każe mi konsultować się z lekarzem bo one są niebezpieczne.
venus27 ja mam inny termin z suwaczka a z usg inny. Muszę zapytać lekarza jaki w końcu teraz mam, bo też już się zgubiłam.
reklama