reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

a takie glupie pytanko bo jestem jakaś zacofana chyba. Farbujecie włosy ? bo ja właśnie zamierzam w przyszłym tygodniu ale troszke się boje a odrosty już takie że wstyd wyjść z domu :-D

Gratuluje kolejnego chłopaka ! U nas będzie Karol :-) już wszyscy tak się zwracają do mojego brzuszka :-)

reklama
znam.too! ja tez planuje.... dowiedzialam.sie ze mozna farbowac to absolutnie nie szkodzi maluszkowi :) jedyne w czym problem to zapach-smrod amoniaku... dlatego najlepiej wybrac farbe bez.amoniaku i po.sprawie :)

mam wyniki
Hcg wolna jednostka beta ng/ml 15,60
Pappa mlU/ml 4,44

wydaje mi się, że coś jednak nie wyszło...

szukam w necie jakiś norm, ale nie widzę żadnych tabelek :( poratujecie?

Niestety kompletnie się na tym nie znam:no:

a takie glupie pytanko bo jestem jakaś zacofana chyba. Farbujecie włosy ? bo ja właśnie zamierzam w przyszłym tygodniu ale troszke się boje a odrosty już takie że wstyd wyjść z domu :-D

Gratuluje kolejnego chłopaka ! U nas będzie Karol :-) już wszyscy tak się zwracają do mojego brzuszka :-)

Tynka, farbujemy, w ciąży i tak wyglądam średniawo, więc chociaż włosy zrobiony;-)

usg mialam robione 19.12. Wyszlo ok. 23.12 poszlam na to badanie z krwi i okazalo sie, ze mialam na to 24 godziny. Powiedzieli mi, ze byc moze nie wyjdzie. Teraz odczytalam wyniki online i nic z tego nie kumam, bo podobno w wyniku mialo byc widoczne prawdopodobienstwo.
Niotie umiem wstawiac linkow na tablecie, wiec Ci napisze- wejdz na -forum ginekologiczne, tam jest temat 'przeziernosc karkowa'. Dziewczyny tam sie znaja na wynikach testow biochem.

mam wyniki
Hcg wolna jednostka beta ng/ml 15,60
Pappa mlU/ml 4,44

wydaje mi się, że coś jednak nie wyszło...

szukam w necie jakiś norm, ale nie widzę żadnych tabelek :( poratujecie?

Makota, do tych wyników powinnas miec załączoną interpretacje tzn prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. Same wyniki nic mi nie mówią i niestety nie jestem w stanie ci pomoc.

Dziewczyny, wyczailam na necie kupony do mc Donalda. Staram sie nie jesc śmieci ale tak mnie naszło na big maca ze chyba zaraz pojadę.

Przed świętami miałam faze na maca.. bylam ze 3 razy... dobrze ze przeszła... no trujace nie jest..choc tez nie zdrowe :)

Ja dotychczas byłam dwa razy w Burger Kingu. Jak na złość wsród zachcianek ciążowych rzadko mozna znaleźć cos zdrowego.

Święta, święta i po świętach. Witam wieczorową porą!!!
Dziewczyny ratujcie - zdycham popołudniami tzn. wymiotuję. Ja wiem, że temat każdej z nas znany i nudny... taka dziwna pora dnia jak na ciążowe przypadłości co? Dziś wróciliśmy do domu od rodziny i na jakiejś wiosce mąż się alarmowo zatrzymywał bo bym narobiła bałaganu w aucie. Może faktycznie walną mi równe 3 miechy i się uspokoi???

Weszłam i od razu przeczytałam o farbowaniu. Ja farbuję. W szpitalu tam gdzie rodziłam moją Natalkę, na tablicy informacyjnej były fakty i mity ciążowe. No i o farbowaniu też, że nie szkodzi bo przecież nie farbujemy się co dziennie.

Co do porodów i znieczuleń to ja miałam gaz i ja nie wiem czy on coś mi pomógł. Chyba nie, oprócz tego że gdy go wdychałam to miałam ochotę wymiotować. Znieczulenia nie miałam, rodziłam naturalnie. Ja na prawdę nie uważam, że poród jest straszny. Boli ale to nic w porównaniu z robieniem rozwarcia na siłę przez położną bo rozwarcie samo się nie zrobiło w moim przypadku. To wspominam jako koszmar, ale sam poród nie. Byłam mocno nastawiona na to by słuchać położnej i na tym się starałam skupić.

A co do nacinania krocza to u mnie pochwa nietknięta. Nie ćwiczyłam żadnych mięśni, nie masowałam, nic nic i obeszło się bez nacinania, nawet nie popękałam. Moim zdaniem to duża zasługa położnej. Ja urodziłam córeczkę 2950 g a następna dziewczyna z moją położną urodziła synka 3950 g i też nie była nacinana. Ale może to faktycznie przypadek? Może tym razem u mnie będzie inaczej?

gratuluję tym co już wiedzą kim jest mieszkaniec brzuszka :-) Ja mam przeczucie, że będzie druga dziewczynka, ale jak się stanie? Chyba będę jedną z ostatnich, które się dowiedzą. Eh.

Aha ja mam jutro wizytę u gina, na 18:45. Znów pójdę sama bo mąż woli czekać pod drzwiami niż widzieć jak obcy facet wkłada mi coś między nogi :-D:baffled: w którym tygodniu można spodziewać się USG przez brzuszek???

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie, mialam wrazenie, ze poczulam dzidziusia:confused:. Jakby sie odbil z jednej strony. Napewno to nie byly jelita.
wczoraj właśnie czytałam w książce, że najwcześniej ruchy można poczuć na koniec 4miesiąca i są to porównywalne do tych jelitowych. Póki co nie mam pojęcia jak to możnaby czuć. Ale napewno to miłe myśleć, że maluszek się poruszył.

Podsumowując urodziłam sn i uważam ze mój poród był fantastyczny. Jestem chyba jedyna kobieta, ktora wspomina go z radością :) to naprawde magiczna chwila i nie zamieniłabym jej na żadna inna! Naprawde polecam wszystkim niezdecydowanym :)
Ja też jestem z tych co chcą to po prostu przeżyć. Wiem, że będzie bolało i nie wmawiam sobie, że będzie inaczej. Ale jako kobieta, przyszła matka chcę poznać ten ból.

jak z Waszą wagą? Jakieś kg na plusie? Ja dziś byłam u mamy i się zważyłam i jest już 1kg + ale narazie to chyba poszlo mi w cycki bo musiałam już zmienić staniki o 2 rozmiary:-D
u mnie już +2kg. i Nowy stanik też o rozmiar większy :) Ale muszę kupić ich więcej bo jeden to za mało, ciągle tylko piore i piore

dziewczyny ważne pytanie! macie problemy z krwotokami z nosa ? ja codziennie po 2-3 razy minimum
ja często opróżniam nos i od kilku dni widzę skrzepy krwi, ale się nie martwię. Wolę to niż krwwienie dziąseł.

Czy was tez tak czasem brzuchy swedza?
kopacz to może być wkoncu znak, że brzuszek Ci się zaraz piękny pokaże. Jak swędzi to skóra się rozciąga :)

jagódka - na chwilę obecną 2 razy dziennie kładę grubą warstwę zwykłego balsamu Isana Med Urea+ i po kuracji jest lepiej. I muszę coś wstawić do wyciskania jak mydło,:)
Ja mam przy łóżku krem z eveline jest duży i z pompką, Ale kupiłam jeszcze z firmy Mixa i jest bardzo dobry. Po nocy nawilżone dłonie a też mam z nimi duże problemy.

chlusnęłam dziś krwią z nosa i wymiotowałam pół nocy :cool2: przy wizycie powiem lekarzowi, ale nie sądzę, aby mi w tym pomógł... .
mam nadzieje, że to jednorazowo i jutro już bedzie spokoj

makota ja ćwiczę. głównie jogę i jeżdżę na orbitreku. )
moj orbi stoi i sie kurzy. mam zamiar wejsc na niego juz w najblizszym czasie. Swego czasu po godzince dziennie do uzywalam. Potem to cale staranie o dziecko, odstawilam cwiczenia i teraz musze zaczac. Jakim tempem cwiczyc? Takim jak chodzisz czy wolniej?

Wczoraj znów krwawiłam,chcieli mnie położyć do szpitala,lekarka pytała o wiek(33l.) i wpatrywała się z 10 minut w usg szpitalne.Boję się.:-(.
Może lepiej się położyc, niech Cie dobrze poobsewuja.

Relacja z wizyty w watku wizytowym. Szczęście jest ogromne. Bo jadąc na wizytę mówię do M. że nie tyle się boje, że dziecko będzie miało Downa albo inną chorobę co bardziej, że serce nie bije, albo nie rośnie. I jak zobaczyłam duuużego bobasa to aż łezka poleciała.
Powodzenia jutro na wizytach!@
Po wizycie pojechałam do pracy i tak mnie nosiło żeby powiedzieć koleżankom ale nie wszystkie pracowały więc dopiero w piatek bedą wszystkie to razem im powiem, bo nie chce zeby jednak do drugiej dzwonila za moimi plecami :)

Do góry