reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
hej dziewczyny dawno mnie nie było bo syn ma rechabilitacje i musze z nim jezdzić bo ma kaczy chod a malej wyłaza zeby i marudzi przez kilka dni miala rozwolnienie myslalam ze to wirus a to zeby bo ślini sie i wkłada wszystko do buzi i ma spuchnięte dziąsła. Moja mała też jeszcze nie siedzi a ma 7,5 miesiąca coś próbuje taka pochylona jedna noga do siedzenia a druga pod sobą a w bujaku już sie podniosła kilka razy i usiadła. Moja to mam grzejnik w kuchni i sie wygina do niego i skacze to taki wiek chyba a jak zrobi kupe to mowi ee-ee moi
moje dzieci zdrowe chociaz ja mam katar.

synek ma 3 latka a dziękuję małą zaraz będe karmić i kompać bo sobie drzemke zrobiła nie je już butli tylko kaszki zmiseczki i zupki i deserek po południu już jej trochę przeszło a cyca przestała jeść jak miała 4 miesiące i też potem jak miała 6 miesiecy to nie chciała butli i tylko kaszki z miseczki:) łyżeczke mi z ręki zabiera a herbatke sama z butli pije i probuje raczkowac już.
Jeszcze musze nauczyć synka wołać kupe i może za rok pójdzie do przedszkola:) a muszę dorzucić zdjęcie do profilu to będziecie mogły obejrzeć moje pociechy bo mam fotki z nimi
a macie jakiś sposób aby go nauczyć wołać kupy, bo jak posadze rano na nocnik to raz zrobi a raz nie a narazie daje tetrowki na noc a na spacer papersa bo zimno jeszcze jest ale tak od maja zabieram całkiem mu pampki bo sisi woła tak co 20- 15 minut a czasem 30 minut wytrzyma tylko go trzeba spytać i zrobi.
bo po domu to jak zrobi kupe to biega w spodniachi majtkachi wola.
ostatnio mi co chwile mowi ze mnie kocha i co chwile chce buzi. A mała za nim przepada chciala by sie znim bawic ale jeszcze jest za mala
A ja pisze z kompa tylko mam mało czasu bo mala lubi sie ze mna bawic
ide nakarmic głodomora hehe

konwalia chyba trochę zaniedbałaś sobie naukę wołania Synka siku i kupkę, bo 3 latek moim zdaniem już nie powinien chodzić w pampersie. Wiem, że różnie to jest, jeśli dziecko jest chore, ma jakieś problemy, ale generalnie jak dla mnie to 3 latkowi może się jedynie "zdarzyć" wpadka.
Twoja córka ma jeszcze czas na siadanie, spokojnie ogarnie niedługo temat.

Konwalia zgodzę się z Sokoją. Musisz zdecydowanie przestać dawać pampersy. Potrzymaj go po domu w samych majtkach i po kilku razach załapie. Kupę musisz sadzać kilka razy dziennie nie raz. Na noc na razie pieluche daj ale jak tylko za dnia będzie potrafił wstrzymać to rezygnuj i podkład nieprzemakalny na materac.

Mojemu synowi zdjelam pampki w maju zeszłego roku. Przez wakacje jeszcze miał pampy na noc. Z kupą do tej pory sam nie wola trzeba sadzać.

Przyjmij nasze dobre rady i nie zwlekaj :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja Ole też w maju zeszłego roku Uczyłam nocnika, było lepiej i gorzej, ale już od wakacji nawet na noc nie zakładam pampersow. Kupę też ładnie robi, ogólnie teraz muszę ją pilnować, bo siada na sedes bez nakładki i bez podestu, a mamy dosyć wysoki sedes...

Do góry