reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
hej dziewczyny dawno mnie nie było bo syn ma rechabilitacje i musze z nim jezdzić bo ma kaczy chod a malej wyłaza zeby i marudzi przez kilka dni miala rozwolnienie myslalam ze to wirus a to zeby bo ślini sie i wkłada wszystko do buzi i ma spuchnięte dziąsła. Moja mała też jeszcze nie siedzi a ma 7,5 miesiąca coś próbuje taka pochylona jedna noga do siedzenia a druga pod sobą a w bujaku już sie podniosła kilka razy i usiadła. Moja to mam grzejnik w kuchni i sie wygina do niego i skacze to taki wiek chyba a jak zrobi kupe to mowi ee-ee moi
moje dzieci zdrowe chociaz ja mam katar.

synek ma 3 latka a dziękuję małą zaraz będe karmić i kompać bo sobie drzemke zrobiła nie je już butli tylko kaszki zmiseczki i zupki i deserek po południu już jej trochę przeszło a cyca przestała jeść jak miała 4 miesiące i też potem jak miała 6 miesiecy to nie chciała butli i tylko kaszki z miseczki:) łyżeczke mi z ręki zabiera a herbatke sama z butli pije i probuje raczkowac już.
Jeszcze musze nauczyć synka wołać kupe i może za rok pójdzie do przedszkola:) a muszę dorzucić zdjęcie do profilu to będziecie mogły obejrzeć moje pociechy bo mam fotki z nimi
a macie jakiś sposób aby go nauczyć wołać kupy, bo jak posadze rano na nocnik to raz zrobi a raz nie a narazie daje tetrowki na noc a na spacer papersa bo zimno jeszcze jest ale tak od maja zabieram całkiem mu pampki bo sisi woła tak co 20- 15 minut a czasem 30 minut wytrzyma tylko go trzeba spytać i zrobi.
bo po domu to jak zrobi kupe to biega w spodniachi majtkachi wola.
ostatnio mi co chwile mowi ze mnie kocha i co chwile chce buzi. A mała za nim przepada chciala by sie znim bawic ale jeszcze jest za mala
A ja pisze z kompa tylko mam mało czasu bo mala lubi sie ze mna bawic
ide nakarmic głodomora hehe

konwalia chyba trochę zaniedbałaś sobie naukę wołania Synka siku i kupkę, bo 3 latek moim zdaniem już nie powinien chodzić w pampersie. Wiem, że różnie to jest, jeśli dziecko jest chore, ma jakieś problemy, ale generalnie jak dla mnie to 3 latkowi może się jedynie "zdarzyć" wpadka.
Twoja córka ma jeszcze czas na siadanie, spokojnie ogarnie niedługo temat.

Konwalia zgodzę się z Sokoją. Musisz zdecydowanie przestać dawać pampersy. Potrzymaj go po domu w samych majtkach i po kilku razach załapie. Kupę musisz sadzać kilka razy dziennie nie raz. Na noc na razie pieluche daj ale jak tylko za dnia będzie potrafił wstrzymać to rezygnuj i podkład nieprzemakalny na materac.

Mojemu synowi zdjelam pampki w maju zeszłego roku. Przez wakacje jeszcze miał pampy na noc. Z kupą do tej pory sam nie wola trzeba sadzać.

Przyjmij nasze dobre rady i nie zwlekaj :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja Ole też w maju zeszłego roku Uczyłam nocnika, było lepiej i gorzej, ale już od wakacji nawet na noc nie zakładam pampersow. Kupę też ładnie robi, ogólnie teraz muszę ją pilnować, bo siada na sedes bez nakładki i bez podestu, a mamy dosyć wysoki sedes...

Do góry