reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry!

Cos cicho tutaj :D

Widze, ze noce pelne wrazen ;) takie melanze, ze slowa w ciagu dnia odbiera ;)

Milego popo i do wieczora ;)

reklama
My już po maratonie wizytowym. U dermatologa ok, bardzo miła kobieta, kolejna, która uświadomiła mi, że pediatrzy nadają się tylko do leczenia kataru i stwierdzania skazy, ale od skóry i alergii lepiej żeby się trzymali z daleka. U ortopedy rutyna, fotos bioderek do książeczki i wszystko ok. Następna kontrola w maju.
Nie będę opisywać, bo nic ciekawego.
Szymek o dziwo po wycieczce po przychodniach mniej się smarka, z tym że ma focha na mleko i spanie. Teraz zjadł obiadek, bo mleka nie da sobie wkręcić. No nie i już:what::rolleyes:
O spaniu nie wspomnę, od 9 nie spał ani minuty i nie ma w planach.
Liczę na to że jednak wkrótce padnie, bo ja też bym się chętnie położyła chociaż na godzinkę

Dzień Dobry

Małgosiu, ja przerabiałam szczyt wczoraj, tak mi się przynajmniej wydawało:tak:
Padlam z dziecmi na 40 min i przez kolejne 2 h nie mogłam dojść do siebie. A pierwsze 15 min to próby zorientowania się w terenie.
Po ciężkiej nocy zaspałam do pracy. Powinnam wychodzić o 8 a wstałam 7.35. Prysznic, suszenie włosów, leki dla dzieci i cudem byłam 5 min po czasie. Ale teraz wychodzi ze mnie stres i zmęczenie.
Mam dylemat...położyć się z dziećmi czy nie? Ale skoro i tak będę nietomna to chyba się walnę.
Dobranoc

Dobranoc Mika :-) Jutro będzie lepiej :tak:

Tusiu fajnie, że na dobrych lekarzy w końcu trafiasz :tak: A dlaczego tak często kontrolujecie bioderka? Coś nie tak? My byłyśmy 2 razy i koniec. No i żadnych zdjęć nam nie dał, a prywatnie byłyśmy :sorry2:

Haust nie robił zdjęcia bo pewnie nic go nie zaniepokoilo i jest ok. Większość ma takie podejscie. My byliśmy 3 razy u ortopedy i na ostatniej wizycie cos mu sie nie podobało podczas badania i zlecil rtg i wyszlo ze cos z prawym lekko opóźnione ale każą lezez na brzuchu i szeroko nosić i ma byc dobrze. Kolejna kobtrola 2 miesiące po tym jak zacznie chodzić..

Hej,
Ja tak na szybko. dzisiaj bylismy na zajeciach dla dzieci, takie zabawy stymulujące rozwój ruchowy, super było :) Julcia zadowolona :) Potem wizyta u fizjo, też wszytsko ok, powiedziała, ze jula robi to co powinna w swoim wieku, więc jestesmy happy. Także tusia przyłaczam się do maratonu:) Taki był pracowity poranek. teraz misia padla i spi :)

Pola gratki :) Moja też ostatnio baba zaczęła mówić.
Chorowitki duże i małe zdrówka zyczę :)
Katka to zabalowalas w nocy :)

lecę bo kupa roboty, dzisiaj sanepid przyjeżdza :) czyt, tesciowie :)

Haust - u nas byla 1 kontrola biodrek.
Mika - no tak. Ty masz na glowie prace jeszcze... Spij spokojnie

Pisalam wam kiedys, ze bylam u okulisty.babka uznala, ze gorzej widze,bo jestem przemeczona i kp. Teraz widze jeszcze gorzej :/

Haust z bioderkami u nas wszystko ok, ale od zeszłego roku to standard u nas w przychodni, pierwsza wizyta po urodzeniu, druga po pół roku i trzecia około roku. Za każdym razem lekarz wpina zdjęcie z Usg i opisuje. Hmm może te kontrole potrzebne, może nie, ale skoro zalecenie jest to warto sprawdzić;)

Limonka padłam z sanepidu:p
U mnie był szwagier, ale na tą okoliczność nie muszę polerować kryształów:p
Zmęczył mi dziecko, które nadal ani myśli spać:banghead:

reklama
Ufff, produkcja niezła. Z racji że mąż w domu to mniej czasu mogę na forum siedzieć bo mi marudzi.

W nocy byłam tak nieprzytomna ze nawet nie miałam siły komórki odblokować. W dzien Zolka spała o 10 z pół godz., o 12.20 do 13.00 i teraz padła o 15.30.
Tutaj usg bioder nigdy nie robili. Sprawdzali czy są równe, na którejś tam kontroli. Limonko fajnie że J. pokazała wszystkim jak ładnie się rozwija.
Haust, Tusiu oby katar skończył się szybko i bezpowrotnie.
Katka nie imprezuj tyle po nocy ze swoimi dziewczynami bo ci zazdroszczę :p
Makota wzrok ci się od kp pogorszył? ciekawa teoria.
GiB good luck z navisilem.
Mika już śpi mam nadzieje.
lecę inne wątki obczaić. papa

Do góry