reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
Bartek zasnal,ja padam. Idę zaraz spać....a pomyśleć,ze kiedys malutki chodzil spać o 21-22 i spal do 9-9.30

Mika wspolczuje Ci tej sytuacji,ale może się przekona do tego mm. Trzymam kciuki bo to ważne dla Was.

Malgorzatkar oby Olenka poszla zaraz grzecznie spać.

Przytulam i do jutra....

Adas nie spi wiecej w dzien, a co noc, od 1:00 nie rozumiem o co mu chodzi... Mam nadzieje, ze nic mu nie dolega :/

A Oli co sie stalo? :o

CZe Kochane,

Mika mój mały też jest anty butelka próbowaliśmy bo chciałam przepalić pokarm ale się nie udało więc męczymy się ja wracam do pracy na przełomie marca/kwietnia. Aż się boję.

Dziewczyny wielka prośba wiem że to nie ten wątek ale tu więcej osób zagląda.

Jak wiecie mam nadal problemy z laktacją, karmię małego co 3h/24h na dobę. Mały wypróżnia się raz na 3-4 dni w między czasie ma bączki ale jest pogodny. Wczoraj podałam mu 3 łyżeczki cukini domowej, dzisiaj też mam podać nie wiem jak to ugryźć, denerwuję się bo dzisiaj zamiast karmić małego o 3:30 obudziłam się o 5 piersi jak kamienie wysadziło mi mleko pod szyję:( jak technicznie zacząć to rozszerzanie znalazłam taki schemat https://www.bobovita.pl/assets/Uploads/Plan-wprowadzania-warzyw-i-owocw-do-diety-dziecka.pdf

Jak to zorbić tak łoopatologicznie podawać wodę boję się że nie dam sobie rady z piersiami jestem straszne zdenerowowana cała ta sytuacja mnie dobija. Jak czytam o tym ile produktów wprowadziłyście i kaszki to nie wiem co mam zrobić ze swoim mlekiem.

Elifit u nas jeszcze przed świętami sie to zaczelo...
Makota a ile spi Ci w dzień?

Graza chciałabym Ci cos doradzić,ale naprawde nie wiem co... Ja bym nie wytrzymala jakbym miała takie problemy z piersiami ale ja nie miałam a nawet wręcz przeciwnie jak karmilam to co chwile puste byly....
Kum pisala,ze na poczatku rozszerzania diety sloiczek nie zastąpi odrazu piersi wiec wprowadzaj powoli nowe składniki. Wode tez podawaj do picia chociaż kupa na 3 dni to normalne jak nie placze. Moj codziennie rano puszcza mega baki ale nie placze. Kupa jest codziennie tyle,ze mniejsze niz byly. Popołudniu podam śliwki....

Witam

Graza jak karmisz kp to nie podajesz wody. No chyba że chcesz. Każdy posiłek uzupełniaj kp.
Zaczynasz od kilku łyżeczek a potem zastępujesz jeden posiłek.
Kaszke podawaj na twoim mleku.
Schemat bobovity dobry. Dostałaś próbki z bobovity? Tam była taka książeczka.

Za nami nocka średnia. Ważne że rano jako tako. Wstalismy przed 10 jak Aru przydreptał.
Zapowiada się ładny dzień. Słońce i biało ale śniegu za mało na sanki.
Miłego :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kornela - ok 10:00 spi ok 40 min, ok 16-17 tez ok godzine. Zasypia ok 20-21, ale wtedy jest marudny i zmeczony.
Graza - Pierwsze pokarmy wprowadza sie w malych ilosciach. Adas wszystko popija cycem, a rozszerzam od miesiaca :o straszny masz problem z tymi piersiami. A co ostatnio doradzala laktatorka? A jezeli nie karmisz cycem, a odciagniesz to czujesz ulge?

Z tymi piardami dajcie spokoj :( ja juz nie wiem co mojemu Daskowi szkodzi. On przed kazda kupa i piardem jest niespokojny :/

Do góry