reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Witam Straż Nocną,
Pola :)

Graza ja karmię 5x w dzień i 2-3x w nocy. Wprowadzam inne pokarmy, tj. warzywa ile zje a potem dokarmiam cyckiem. Na razie je mikroskopijne ilości "słoiczków". Jutro spróbuję z innym składem.
Właśnie sobie uświadomiłam że poprzednie karmienie było o 21 więc było 5,5h przerwy :D

Tusiu żeby gorączka zwalczyla chorobsko.

Undomiel żeby te bóle głowy się skończyły i znana była ich przyczyna.

Mika gratuluję 5 miesięcy :) oby noc była dzisiaj dla was łaskawsza. Myślę że inne produkty wprowadzić lepiej niż nauczyć butelką mm.

Bella - powodzenia z butelką i chrypką, żeby to nie było chorobowe. Gratuluję kołkowej LF :)

Kornela cierpliwie podawaj wodę, w końcu złapie

Makota czytałam trzy razy twojego posta żeby skumac ze piszesz o @, a nie Misiach TVN-u (które w połączeniu z hardcorem i jazdami z migreną też za dużo sensu nie miały). Mam nadzieję ze Adasko dal ci pospać.

Korneli wpis muszę poczytać bo (znowu) jakoś czytam bez zrozumienia. Mam wrażenie, że został edytowany bo pamiętam pół posta, a końcówki wcale. O płynie do butelek na pewno bym zapamiętała :)

Moja psina smoczek znalazła na spacerze i tak wróciła do domu. Nawet na inne psy nie szczekala, żeby tylko go nie wypuścić z pyska :D

Graza- sily do walki z cyckami

ps. sorry za post pod postem ale tyle tego odpisywania, że niechcący wysłało się w trakcie, a gdy edytuje to nie mam możliwości podgladania i odpisywania (pamięć już nie jak w młodości :p)

Kolejne karmienie, a ja nic nie spałam od 2.20. Młoda obudziła się z płaczem. nie wiem dlaczego. też jakaś podenerwowana jest jak ja.

6.30 Młoda wyspana. Ja ledwo godzinę temu zasnelam. Ona na mate, a ja na podłogę to może dośpię. Ehhhh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Na drugie dziecko zdecyduje sie jak sie wyspie - w mysl zasady Elifit :-D

Kiedys, bedac w ciazy, napisalam na forum, ze moje dziecko od malego bedzie spac w lozeczku i spalo. Balam sie spac z taka kruszynka, a on potrzebowal mojego ciepla. Teraz sobie odbija :( nie wiem czy to skok, czy zeby, czy brzuch. Jak cyca to warczy, potem sie smieje, zagaduje... Czlowiek zagadka...

Adasiowa glowka ma uspakaja sie wtulona w cyca. Jak automat :-D

Pewnie o 7 sie obudzi, a karmilam do 6:45 :/

Dzień dobry:)
Dzieć bardziej kicha ja bardziej kaszle. Eh...
W domu szpital, mężu całą noc czuwał, bo Szymek budził się pierdyliard razy. Plus jest taki, że kicha jak szalony i z większością kataru sam sobie radzi

Graza u nas na mm siedem posiłków w ciągu doby, plus nieudolne próby rozszerzania diety. Tyle że produkty stałe u nas póki co na zasadzie spróbowania, nie udało się jeszcze zastąpić nimi jednego z posiłków mlecznych.

Tez sie witam:) dziekujemy za mile slowa dla frania:) mika gratulacje dla pieciomiecznego dzidzia:)

Obudzilam sie bo maly kweka podchodze do lozeczka a on lezy na brzuchu i drapie siatke:)
Zdrowka dla chorowitkow:*
Co do @ to jeszcze nie mialam i nie musze miec:)

Elifit ja mam słoneczny agat, ale teraz to Bellina chyba kupuje:) choć ja sobie na gwiazdke zażyczyłam - mąż ma śledzić aukcje i coś wybrać:)

Graza oby to był tylko guzek mleczny. Jak bylam na biopsji to onkolog mowil, że w trakcie laktacji to mało prawdopodobne żeby to było coś groźnego. &&&

Ja karmię 11 razy na dobę i nie rozszerzam jeszcze diety. Jak maly spał w nocy to i tak było 9-10. Nie wiem jak zmniejszyć tę ilosć. Może ktoś ma pomysł? :)

Witam,

dziecko wstało przed 6 padło o 9:30, pierś ssał 4min i zasnął. Zjem śniadanie, biorę się za prasowanie, walczę z piersiami, powiem szczerze że ja nie chce przestać karmić, żyjemy w XXI w. i przepalenie pokarmu to byłaby dla mnie porażka i pójście na łatwiznę, wierzę że się unormuję, zobaczę co wyjdzie na USG. Nie chce nie skorzystać ze wszystkich sposobów jakie są myślę o tabl z szałwii Antilac czy któraś kiedykolwiek stosowała?

dobra idę zapuszczę good wife i przygoda z żelazkiem :D przyjemnego dnia życzę.

Lilla, cudny piesek.

Kornela, uparta ta Twoja siostra

Makota, nie mam pojecia czy jest z czego odciągnąć. Ale będziemy próbować.
Muszę sprawdzić czy załapie butlę. Bo na tyle godzin bez mleka chyba się nie uda...
A chciałabym ustalić w miarę powtarzalny harmonogram posiłków. Będę pracować raz rano, 2 razy po południu więc chyba butelka konieczna jest.
Poprzednio odciągałam głównie w pracy właśnie, bo 8 h to za długa przerwa.
Teraz w domu spróbuję bo najczęściej 1 pierś małemu wystarcza.

reklama
Doszłam do siebie jakoś więc mówię DZIEŃ DOBRY. Udało się spać do 9.20. byłam się do lekarza zapisać bo mam uszy zakorkowane, i chcę cytologie zrobić profilaktycznie na raka szyjki macicy. Wszystko lekarz rodzinny mi zrobi :) Młoda zasnęła w wózku jak zwykle. Wczoraj teściowa kupiła kombinezon dla Zoli. Idę go wymienić na mniejszy bo kupiła 74 (6-9 m-cy), ale na mojego Lilliputka jest bardzo za duży.

Do góry