reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

hej :)
dawno mnie nie bylo,mdlosci non stop,chwilke dobrze i potem znow.....
Bylam dzis u gin,wszystko ok,pieknie bylo juz widac raczki,nozki,wszystko.
Znow nadrobil o dwa dni :) teraz to juz 3,1 cm czlowieczek ,zdjecie wstawilam w wizytach

reklama
viollka-trzymaj sie i badz dobrej mysli wiem co czujesz ja coprwda tylko plamie nie jest to duze krwawienie ale tez sie boje 12 mam wizyte i nie wiem czy nie wybrac sie wczesniej

Susel nawet nie dopuszczamy takiej myśli, że miałoby Cię tu nie być! I nie martw się a wszystko będzie dobrze (napisała największa panikara) :-)
Tak w ogóle dziewczyny to chciałam przeprosić. Ostatnio moja obecność tutaj polega tylko na tym, żeby poczytać co u Was. Chodzę nie przytomna, zasypiam do pracy (co mi się nigdy nie zdarzało), ciągle jem - zwłaszcza słodkie a później walczę ze zgagą. Ale temu małemu bałwankowi mamusia wszystko wybaczy ;-)
Witam wszystkie nowe mamusie :-) chyba będziemy musiały jakiś zlot kiedyś zorganizować :-D
A jeszcze jedno. Dziewczyny z Wrocławia, z jakich dzielnic jesteście jeśli to nie tajemnica ;-) ?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
wieczór wiec leże i meczę się z mdłościami.. muszę iść pranie rozwiesić,ale na samą myśl o zapachu proszku mi słabo. nie mam za bardz\o nic do jedzenie w domu.. a nie chce mi sie iść do sklepu.

MArtuska, faktycznie trochę dziewczyn z Wrocławia i okolic. Ja również, z krzyków. Może spotkamy sie na porodówce.. :) i będziemy wymieniać doświadczeniami ze szpitalami..ale jeszcze czas. ja na razie leżałam 2 razy na brochowie. duży szpital, większość babskie oddziały.. :) pewnie tak wyląduję znając życie :)

aNilewe ja tez mandarynki moglabym ciagle jesc, dodatkowo jeszcze kiwi od 2 dni :)

makota ja jem bardzo malo smazonego,wole pieczone w piekarniku, staram sie jak najmniej dodawac oliwy,bo oleju nie uzywam ,nawet jajka smaze bez masla bo automatycznie mnie odrzuca.

dorota my choinke ubieramy tydzien przed wigilia,a chowamy krotko po nowym roku.
nie jestes sama, ja tez sie oromnie ciesze z ciazy ale z drugiej strony tak jak ty mdlosci odbieraja radosc :(

susel rowniez trzymam kciuki zeby dzidzia sie pokazala

pola moze prezes nie wiedzial jak sie zachowac i dlatego taka szybka rozmowa bez ukazyania uczuc itd.

Ja też walcze z tym żeby o godz. 20.00 nie zasypiać , bo calymi dniami spię , odpoczywam a zmęczenie i tak jest ogromne :tak:
Apetyt mam ogromny i też zwłaszcza na słodycze , ale zupki też zjadam z przyjemnością :)
Zamiast zgagi walczę poźniej z mdłościami :-)
Pozatym samopoczucie w miare dobre dzisiaj co rzadko się ostatnio zdarza niestety.
Zastanawiam się jak spędzać te długie zimowe wieczory kiedy w perspektywie mam tylko leżenie :-)

tynka, nie pamiętam, bo jeszcze mi się mieszacie, ale to chyba Twoje pierwsze dziecko więc kochana korzystaj ile się da z leżakowania :) na Twoim miejscu to pochłaniałabym książki <marzy>

Małgorzatkar wklej foty tych bombek potem.

Susel
trzymam kciuki.

La luna w tym roku byłam w Hiszpanii na wakacjach i byłam zachwycona. Dobrze, że kominek teraz macie, bo przynajmniej tak jakoś milej jak przywiej chłodem.

Co do usg, jakoś specjalnie nigdy sie nie zastanawiałam czy mam mieć pełny czy pusty pęcherz. Lekarz też mi nigdy nie sugerował jak ma być. Więc wydaje mi się, że co lekarz to inna teoria.

Dostałam właśnie napadu i zjadam wszystko co mi w ręce wpadnie - korzystam z chwilowej nieuwagi moich mdłości i objadam się. chwilo trwaj....

Dobry wieczór :) Dziękuję za miłe przyjęcie. Trochę się rozpisałyście, postaram się nadrobić i każdej napisać chociaż kilka zdań. To zawsze miłe.

aNilewe ja też zaczęłam mieć wieczorne mdłości. Nie rano jak to się wszem i wobec mówi, tylko zaczyna się późnym popołudniem i zdycham do teraz, tak mi bleee Czy masz jakiś sposób na to by przetrwać?

Makota
to raczej normalne co teraz przechodzisz. Jak zacznie Ci się drugi trymestr to odżyjesz i nabierzesz wiatru w żagle i zaczniesz mieć ogromną ochotę a małe co-nie-co z mężem ;-)

Jagódka ja w tym roku też żywą choinkę. Już nie pamiętam jaką się kupuje aby igieł nie zrzucała tyle bo przy małych dzieciach to jest problem. Pamiętasz jaki to rodzaj choinki? A co do zakupów to mi się marzą nowe sweterki i bluzki. Może w weekend się wybiorę na sklepy. Taki trochę dół, że znów będzie problem by w cokolwiek się ubrać a brzuch rośnie i rośnie eh

Magdalenka to ja mam podobnie mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości ale nie wymiotuję. Czasem mam wrażenie, że lepiej byłoby zwymiotować i spokój eh. No i ładny żart sobie wymyśliłaś z tymi serduszkami :) mój przy pierwszej ciąży chciał bliźniaki... (sam ma braci bliźniaków) ale teraz to byłaby lekka przesada hehehe.
kubusiowata mąż bardzo troskliwy :)

Madasja widzę, że Ty z Gdańska jesteś a dziś straszą huraganem, jak tam widoki za oknem???
Małgorzatkar takie nieudzielające się osoby, kiedyś nazywałyśmy na moim poprzednim forum "martwymi duszami" :-D:-D
Dorotaczy w poprzednich ciążach miałaś podobnie z mdłościami, czy każda inna? Bo to zawsze ciekawe.
Madziorka masz rację, że nie ma sensu czytać tych wszystkich internetowych nowinek bo tylko się człowiek nakręca. Tylko ja w pierwszej ciąży też wszystko czytałam i przeżywałam :-D U mnie tylko wieje i wieje, ale śniegu ani śladu. Szkoda bo lubię śnieg. Ale śnieg, biały, taki puchowy... a nie błoto pośniegowe i tzw. ciapę-lapę hehehe

Sokoja dziś mdłości, jutro kręgosłup, potem już z górki i będą skurcze i płacz dziecka, karmienie, kupki, pieluszki hahaha :-D
Tynkawitaj :) a zalecenia od lekarza by nic nie robić to z jakiegoś powodu? U mnie na samiutkim początku ciąży w okolicach wykonania testu, tak mnie piersi bolały że myślałam, że zwariuję. Uczucie straszne!

Venus ja chyba taki mam właśnie suwaczek :) kliknij w niego to Ci się stronka otworzy.

Carloska oj to kiepsko jak zemdlałaś. Dobrze, że to się nie stało gdzieś na ulicy... Ale numer ciekawe czemu, może z osłabienia, nerwów?

Rybka takie brzuszek to jeszcze da się spokojnie ukryć, tak sądzę. A prezent dla rodziców bardzo fajny :)

eeee muszę częściej tu wchodzić bo nie nadążam za Wami :) a jeszcze trochę stron do czytania mi zostało :) chciałam każdej coś napisać i nie do końca się udało :( Bo tak produkujecie tych stronek :) Ale fajnie bo przynajmniej dzieje się na forum :)

reklama
Do góry