reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witam:)

u nas karmienie było o 1:40 później o 4 i pobudka o 6 a matce tak się chciało spać:( malutek już po śniadaniu, teraz czas na mamę, czekam aż zaśnie. Był czas że Koralik zasypiał po 30 min. kołysania(czasami dłużej:szok:, ale to wszystko po szpitalu i operacji) aż zmieniliśmy podejście dajemy mu czas na aktywność jak jest zmęczony to przykładam do policzka pieluszkę jak zamyka oczy to znak że czas na spanie. Odkładam Żabkę do łóżeczka albo po prostu na łóżku podkładam pod policzek pieluszkę albo moją koszulkę, mały czasami zasypia od razu czasami się wierci i marudzi więc kładę się obok na 2 min głaszczę po policzku i śpi. Teraz zasnął sam. Mykam ogarnąć siebie i na śniadanie, naleśniki z prażonym jabłkiem i gruszką plus kawa zbożowa z mlekiem. Kiedyś nie znosiłam kawy zbożowej ale przez okres ciąży przekonałam się do niej.

Dzwoniłam do Przychodni mają Pentaxim Pani powiedziała że na hurtowniach brakuję Infarnixa. Jutro zapytam dlaczego podano Euvax skoro płaciliśmy a mały dostał taki syf.

Pogoda barowa, wietrznie i pochmurno:( nici ze spaceru.

reklama
Umieram.. Padły mi zatoki.. i to chyba szczękowe, bo aż mnie wszystkie zęby bolą:szok: W nocy tak mnie bolało, że musiałam wstać po leki. Byle Adaś się nie zaraził. Klaudia została dziś w domu, bo dalej zielone gluty ją zalewają, ale chyba trochę jej lepiej... Ech, marzę, żeby wziąć prochy i się wyspać:-(

Dzien dobry!
Jeszcze sie dzis nie witalam:) ja juz siedze w poczekalni i czekam na wizyte:/

Mala jak na zlosc, dzis wstala przed 8 i ciezko bylo mi sie wyszykowac:/ ale zdazylam. Ostatnio wszystko robie na biegu:)

Milego dnia!

Jagodka, zdrowia!
Makota, o masowaniu brwi jeszcze nie slyszalam.

Graza jak Ty to robisz?! Mój jak ma dość aktywności to piszczy. Wtedy go podnoszę z maty i jeśli ziewa to wiem, że chce spać. Wtedy zaczynają się schody. Jeśli włoże do łożeczka to albo jest od razu płacz z bezdechem albo chwilę się wierci i znow mnie wola piskiem. Poklepywanie czy glaskanie nic nie daje. Zawsze kończy się rykiem. Ze mna w łóżku też nie zasnie, jedynie na cycu. U Ciebie samodzielnie spanie od razu działało czy też były przeprawy?

Jagodka współczuje bardzo, zyczę żeby szybko przeszło&&&

Jagódka dużo zdrówka dla Ciebie, jak nie noga teraz zatoki, trzymaj się Kochana może jak małż wróci z pracy to Cię odciąży i położysz się odpoczniesz?

Mamo_bobasa odkąd K jest z nami moje życie przyspieszyło kiedyś ciężko było mi się ogarnąć do pracy w 30min teraz 10 min i gotowa do wyjścia(czyt. pomalowana, zaczesana, ubrana, spakowana). bycie mamą sprawiło że wszystko robię szybko:jem, śpię, ubieram się. Kiedyś gdyby ktoś mi powiedział że można się wyspać w nocy wstając co 3h na karmienie nie uwierzyłabym. A teraz 3h to luksus:-D

Elifit ja nawet mówię do K że mama jest ekspertem ds. prasownia ubrań i tkanin wszelkich. dzisiaj też góra ubrań do prasowania w tym 6 koszul Mż. zastanawiam się czy nie kupić takiego urządzenia widziałam u kuzyna wygląda jak odkurzacz a to jest żelazko parowe, czy któraś takowe posiada?

Undomiel był czas że K zasypiał bujany przez Mż na kolanach z głaskaniem jednocześnie (rekord 40min.) albo kołysany na rękach. Później był etap leżenia i głaskania bez bujania i kołysania. Teraz jakoś tak sam z siebie zasypia. Z tym że jak budzi się o 5:40 -6 to aktywny jest do 8:30 cyc i maruder się wł. więc pielucha i spanie.

Ile czasu spędzają Wasze dzieci na brzuszku?

Ostatnia edycja:
dzień dobry

moja Ola ma dziś pasowanie na przedszkolaka, ale impreza bez rodziców... tylko ubranka miałam dać ładne na przebranie

zimno dziś, znaczy może nie tyle zimno co wietrznie, zaraz się zbieram do sklepu na spacer, lodówka woła, że pusto ma

Jagódka zdrówka wam życzę

u nas noc straszna, od kilku dni zresztą tak samo...pobudki co max 1,5h i to nie na cyca, a na przytulenie i pociumkanie... dziś smoka zaaplikowałam pannie, przełożyłam do nas do łóżka, wyjęłam cyca na wierzch i stwierdziłam, że bar otwarty, a ja idę się wyspac...

Dzień dobry,
wstalysmy po 9. Zolka nie tyle glodna co wyspana. Dalam witaminke D i popila cyckiem, ale później już więcej do mnie gadala niż jadla.
Na basen sie przygotowalam. Teraz spacerujemy w kroplach deszczem (mini mini) żeby dziecko trochę pospalo przed pływalnia.
Zolke zawsze po jedzeniu i spaniu klade na brzuszek to z rana potrafi nawet pol godziny tak leżeć bez przerwy, potem na plecy i czasami znowu na brzuch.
Milego dnia.

reklama
Szymek leży na brzuchu zazwyczaj do czasu kiedy się nie przewróci na plecy. To ostatnio jego ulubiona rozrywka i główny sens leżenia na brzuchu;)
Dziwna ta pogoda dzisiaj, zdecydować się nie może czy ma być słonecznie czy deszczowo

Do góry