reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

To znowu ja :)

Dzisiaj intensywny dzien, najpierw spacer potem porzadki bo mieszkanie przez prawie miesiac żadnej ścierki nie widzialo :/ O łazience nie wspomne ehhhh, ale juz jest lepiej, jeszzcze kuchnia i jeden pokoj mi zostal :)

W polsce bylo fajnie ale malo czasu na wszystko, i te ciągle odwiedziny ehhh.
Dla julci ten miesiąc byl przelomowy. Zdobyla tyle nowych umiejętnosci, że szok. Jeszcze zostalo nam tylko przekrecanie się i siadanie hehe.
Jedyny minus to praktycznie nie karmie już piersią, tylko po nocy cycka dostaje. Także zaczynam poszerzać swoją widzę na temat wprowadzania nowych pokarmow :) Jabłuszko już jadła, i probowala jablmko z bananem a dziś jakblko z gruszką :D Od przyszlego tygodnia zaczynam gotowac zupki :):)

Bellina ciasto mmmmm.:)
Lilla moja córcia spi po 40 minut za kazdym razem:/ Masakra jakaś:/

Fajnie do was wrocić:)

reklama
Wizyta u endo za nami okazuje się że mały dostał przez łożysko przeciwciała aTPO na razie wyniki 61.5 norma do 60, tsh, ft3, ft4 w normie. Kontrola za 2 miesiące. Znów musimy dziecko kłuć ale wyjścia nie mamy. Lekarz sprawdził bioderka, nie ma jeszcze jąder kostnienia jedynie zawiązki. Mały dostał ataku histerii przez to badanie Usg, zimy żel doprowadza go do szału. Nawet w aucie cycuś nie smakował pierwszy raz go nie chciał aż strach co będzie przy szczepieniu, ostatnio uspokoił się przy piersi.

Hej dziewczyny:D jeszcze się dzisiaj nie witałam, taki zalatany dzień dziś mam a w nocy odbierałam poród:p
Tzn nie dosłownie ale liczyłam z koleżanką skurcze przez GG. Heh co najlepsze ona w szpitalu juz była.
Ale po kolei 37 tydzień wczoraj rano była na wizycie, okazało się że ma bardzo mało wód, więc z miejsca wzięli ją do szpitala, a że ułożenie dziecka już od dawna kwalifikowało do cc to tylko przyspieszyli datę na dzisiaj rano. Tyle że ona w nocy do mnie pisze że ona ma chyba skurcze. No i tak siedziałyśmy w nocy i przez GG liczyłyśmy skurcze. Jak już doszły do takich co 8 minut udało mi się ją przekonać że nie dotrwa do rana, bo ta się upierała cały czas że nic się nie dzieje. A potem to już poszło szybko, zaraz na stół i po drugiej synek był już na świecie. Maleństwo straszne, bo tylko 2200g i 43cm :eek: ale poza tym wszystko ok.
Takie to miałam rozmowy dziwnej treści po nocy.
Ale fajnie było powspominać jak to jeszcze niedawno wchodziło się tu na forum i za każdym razem były relacje z porodówek

oj mi się ostatnio też żal zrobiło, bo już raczej w ciąży nie będę (nooo, chyba że przez przypadek ;-)) i jak robiłam porządek z ciuchami to aż smutno mi się zrobiło... już nie będzie poranków (południa, popołudnia, wieczoru, nocy) z kibelkiem, zgagi, bolesnych kopniaków w żebra, skurczy łydek, zadyszki, obolałego kręgosłupa, opuchniętych nóg, nieprzespanych nocy, małej pojemności pęcherza itp, itd.... same "przyjemności", ale i tak jakoś żal...

Tusiaczku gratuluje porodu :) nieslugo mnie czeka porod kolezanki i szwagierki :)

Limonka sorka ze pytam.pisze z tel i nie widze.ile julka ma?to nie za wczesnie na takie rozszerzanie diety?mowia ze przy mm powinno sie to chyba robic ok 4-5 miesiaca.a przy cycu 5-6... :/

reklama
To trzymam kciuki aby poczuly kopniaki te z Was ktore jeszcze chca :) Mi juz wystarczy.
..... mac ofpadla mi scianka w zebie no zesz.... mam nadzieje, ze to iz zab mial kanalowke rok temu spowoduje, ze na gwalt nie musze do dentysty....
mozna to nazwac klatwa forumowa?

Do góry