reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry!
Nasza pierwsza pobudka! Co sie dziwic, zolza nie spala wczoraj od 17ej do 23.30! Urzadzila sobie wieczor rozmow. Zeby bylo ciekawiej wybrala sobie mnie na zwierzenia, tata tylko podchodzil i byl placz. Ja po wczorajszej klotni z tata w ogole sie do niego nie odzywalam, to chyba i Laura postanowila miec do niego pretensje:D

Malgorzatka, dzieki za info. Wyczyscilam ciasteczka, zobacze w dzien czy cos pomoglo.

Pola, sprobuje teraz ten tapatalk uzywac:)
choc juz widze, ze tez nie ma opcji polub/podziekuj:(
Lilla, ma racje, zle to na nas wplynie:D

Lilla, hm randka faktycznie inna niz wszystkie:D

Milego dnia! I wesolych maluszkow:)

reklama
Dzien dobry!
Mam oczy na zapalki...
7 rano, to dla mnie noc...
Wstawalam 5 razy.

Od samego rana mam dylemat, bo adas chwyta sie za uszko. Albo go boli, albo odkryl, ze ma... :/ nie wiem jak zwykle czy isc do lekarza.

Gdybym miala chrzest bez slubu i malo osob zamowilabym obiad. Dla wiekszej liczby gosci kawe i ciasto

Dzień dobry
U nas pobudka była o 4 i 8 i już nie śpi towarzystwo a Zuzia już zmęczona marudzi.
Brzydko dzisiaj na dworze ale nie pada.

Makota obserwuj mierz temp i ty spróbuj podotykac uszko zobaczysz czy reaguje.

Lilla no niezła randka heh ;)

Mamo_bobasa u nas też nie spała do 23 z hakiem :/

Ja też tapatalk, apka się zacinala, mam starego androida

Lilla zadzwoń do kawiarni i zapytaj, myślę ze otwarta będzie, ale radzę zarezerwować...

U mnie też noc nieciekawa pod względem karmien, Zuzia jakiś skok ma i co 1,5-2h je...teraz leży i gada, a ja chce spać....

Makota jak nie marudzi więcej, to odkrył, a jak marudzi, to go boli

Witam:)

dziewczyny łącze się w bólu, u mnie też ciężka nocka, karmię z zegarkiem w ręku i znów guzki. może to nawał?
Dziewczyny kp na jedno karmienie Wasze dzieciaczki opróżniają jedną pierś czy dwie?
Dzisiaj wizyta u endo mam nadzieję że K nie ma Hashi. :-(Chyba K ma katar w nocy coś mu tak furczało w nosie odciągałam fridą, udrażniałam solą morską i posmarowałam maścią majerankową. Maść można używać częściej nic 3 razy w ciągu doby?
Zamrażacie mleko? jeżeli tak to proszę o wyjaśnienie co jaki i gdzie?Pozdrawiam ciepło

Graża kciuki za endo&&&. Pojemniki, albo woreczki na pokarm, odciągam, wkładam do lodówki (łączyć można mleko ściągnięte w ciągu 24h w tej samej temperaturze) jak zmieszam wszystkie części, to data na opakowanie i do zamrażarki. Może tam leżeć jakieś 3-6m-cy
U mnie noc do dupy (nie mógł zasnąć po karmieniu), głowa mi pęka. Spałam w sumie może 5 h:baffled:

Dobry :)

A mi mój dzieć w końcu dał się wyspać. Pobudka o 1 i o 4, potem już 7 i wstałyśmy. Mogłoby tak być co noc, ale chyba jeszcze sobie mogę pomarzyć.

Graza kciuki za endo &&&&
Ja muszę siebie przebadać kompleksowo, bo moja mama od lat się leczyła na tarczycę, teraz dopiero jej hashi stwierdzili niedawno, siostra też ma i ma niezłe przeboje. Czekam tak do pół roku po porodzie i czas posprawdzać hormony.

W ogóle dopadła mnie krępująca przypadłość... biegunka. Cholerka przejść nie chce, a najgorzej w nocy przy karmieniu. Biedne dziecko ma przerywane. No i tak się boję, co by mała nie załapała. Robi mi luźniejsze kupki, ale w normalnych jak dla niej ilościach, czyli 2-3 duże i kleksy niekiedy. Kiedy u dziecka to już jest biegunka?

Makota mały pewnie odkrył uszko. Sprawdzaj temperaturę i obserwuj. Ale pewnie po prostu jest zainteresowany.
Moja odkryła, że można ubranka ciągnąć i kocyki zaczęła bardziej łapać.

Mi młoda też więcej charczy ostatnio, ale jak wyciągam, to po zakropieniu solą takie brudne kozy. I raz mi płacze na aspirator, a innym razem się uśmiecha. Nie ogarniam.

Hej, Graza ja karmie z obu piersi po 10minut, chyba że tak jak teraz dziecko nie spało od 8.30 i zasnelo mi na pierwszej piersi to nie będę budzić.

Co do chrzcin to nie bardzo wiem ile osób będzie: z "miejscowych" doliczylam się 10 dorosłych i 4 dzieci. Rodzice męża i jego dwoje rodzeństwa z dziećmi nie wiem czy przyjadą bo zależne to jest od pogody. Wiec albo 10+4 albo 16+8. Mam też przyszywanych dziadków to daje 18+10.

Problemów katarowych nie mamy mimo ze czasami zimne stopy zastaje bo ściągam jej skarpety i tak sie bawi przez jakiś czas na macie. albo wychodze z nia na dwor jak nie wieje, a jest tylko 12C. Na spacery tez ubieram tylko body, spodnie i bluze. Czapka obowiazkowo tez bo wiatry sa.

Makota tez mysle ze sprawdzaj temp i jesli nie marudzi to nie masz co sie na zapas martwic.

reklama
Graza, u mnie jedna piers na karmienie. Pokarm mrożę w woreczkach, zapisując uprzednio date i godzine ściągnięcia mleka.

Makota, mój tez sie łapie za ucho ale jak go dotykam za ucho to sie usmiecha wiec mysle ze po prostu je odkryl.

Do góry