reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzisn dobry! Pierwsza pobudka byla przed 5ta.. Od 21ej.. I tu mam problem, bo budzi mnie bol w lewej piersi, jest pelna. A jak sciagam laktatorem to pobudzam znow laktacje i zawsze bede sie budzic z bolem:/ jak nie sciagne to mala znow zwymiotuje bo za szybko jej leci:/

Wczoraj maz mnie doprowadzal do szalu, Grr! Przez caly dzien! Np. lezalam z mala na lozku pol godz., smiala sie, bawila, gaworzyla, mowie do meza polez z nia troche..i co? Po doslownie 3min wychyla sie z sypialni z tekstem: mama corka chce cyca.. Nosz &@&&& mac!

Co do meczu to dzis chyba nie ma osoby, ktora jest zaskoczona wynikiem:)

Maz na rybach, ciasto juz sie piecze w piekarniku, dziecko po wyczerpujacej rozmowie poszlo znow spac.. Chwilo trwaj!

Ja nie podaje nic, tylko wit D. Ostatnio co mala wymiotowalam podalam dwa razy dicoflor, ale mialam wrazenie ze to po nim robila mega awanture:/

Milego dnia!

reklama
Jagodka - a to zdolbiacha z Adacha ;)
Mamo bobasa - odciagnij recznie, a nie laktatorem i zobacz, czy jest roznica. Ja mam teraz mleka na styk, ale jak mialam przepnione cycki odstawilam lakator i reczne odciaganie mniej pobudzalo. Mozesz tez przed przystawieniem zmarnowac troche w pieluche

Moj sie jeszcze nie przekreca. Dziewczyny ale mnie denerwuje ze na tel nie ma opcji lubie to i dziekuje... :( To juz nigdy sie nie zmieni? Nie rozumiem sensu tego zabiegu

Catsun małego zebralo na nocne rozmowy i dlatego tak pozno:) wstal o 6 zjadl, i śpi do tej pory. :) czekam juz powoli w pogotowiu z butelka bo czuje ze jak wstanie to będzie wrzask: Mamo dawaj jeść, nie jadlem 5 godzin:)

Makota mnie to wcale nie cieszy, wolałabym, żeby dłużej poleżał na brzuszku, a na obroty jeszcze będzie czas. Poza tym trudniejsze są obroty w drugą stronę, tj z pleców na brzuszek

Cześć dziewczyny.

Właśnie wróciliśmy ze spaceru. Byliśmy nad Wisłą to jest 6 km w obie strony po różnych wzniesieniach. I mój mały piechur kilka razy na ręce wołał. Nie wiem czy by w górach wytrzymał. Muszę go zamotac w chuste w plecak i zobaczymy.
Pogoda u nas szalona. Jest duszno w słońcu a wiatr zimny wieje. Choc i tak lepsze to niż deszcz.

Probiotyku nie podaje bo nie mam potrzeby. Ale mam dicoflor w razie w.

Dzień dobry, dzisiaj pospalam do 10 bo po nocnym karmieniu (spalam z Z. na piersiach) kolo 8 odlozylam ja do. łóżeczka, a mąż wstał i się nią zajmował. Ja nawet nie slyszalam ich pogawedek. Właśnie wróciliśmy z marketu i wybieramy się na miasto spotkać ze znajomymi. Podobaja mi się nasze niedzielne wypady. Karmie młodą i wychodzimy. Milej niedzieli :)

Jagódka mój robi to samo. Ostatnio spodobało mu się obracanie i każde leżenie na brzuchu po max kilku minutach kończy się na plecach. W drugą stronę udało mu się kilka razy, ale to już wyższa szkoła jazdy.

Dziewczyny moj Hubert juz 3 dzien jest b rozdrazniony i placze bez powodu:( Teraz plakal ponad godzine bez przerwy az w koncu zasnal... Ale musze go tulic bo zaraz sie budzi...
Placze bez powodu bo brzuch go nie boli, nie jest za cieply, za zimny itd. Jest najwdzony, przebrany.. Juz nie wiem co mu sie dzieje. Ale juz mi w glowie dzwieczy jego placz.. I chce mi sie plakac razem z nim:((
Nie wiem jak mu pomoc:( Boje sie nocy itd... Z dnia na dzien jest gorszy

Az zastanawiam sie nad czopkiem na noc... Ehhh

Ostatnia edycja:
reklama
Czopkiem? A co nie moze zrobic kupy Catsun?
Ja za to dzisiaj rano zauwazylam u Bartusia w jednym oczku na bialku zaczerwienienie, takie zylki czerwone z czego to moze byc? Mam nadzieje, ze tylko lekko podraznil sobie np jak trze oczka

A jeszcze Was zapytam czasem malutki ma taka wydzieline w kaciku oczka, ale ja to uwazalam zawsze za tzw "śpiochy". Wasze dzieciaczki tez tak maja? Czy moze ja to zle odczytalam i to mogl byc stan zapalny? Tyle ze ma to rzadko i w dodatku od urodzenia....

Ostatnia edycja:
Do góry