reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Makota może to i lepiej dla niego? Jest jeszcze za mały na takie tragedie życiowe:p

Ja też nie oglądam to nie na moje nerwy. Objadam się winogronem i będę Mam talent oglądać, taki nudny wieczór, skoro Katka nie zabrała mnie na grilla:p
Właśnie Katko jak tam?

Kopacz takiej to dobrze:thumbup:

reklama
Cze Kochane,

znów walczę z guzami w piersi ożeszszzz czy to się nigdy nie unormuję:( siedzę a piersi pozawijane w kapuście:(

Jak kładzie dzieciaczki na brzuszek to rączki ułożone są pod bródką?

Agulam jestem z Wami, modlę się za maluszka i Twoją siostrę, będzie dobrze.

Hej, Zolka dzisiaj zaczęła przewracac się z pleców na brzuch. Do tej pory kilka razy odwracala się w brzucha na plecy. Dumna jestem bardzo niej. Wszystkim w rodzinie filmiki wysyłam ;)
Agulam jak sprawy u ciebie?

Pół dnia dzisiaj padało. Wzięłam Zole w chustę, psa na smycz i poszlam do kumpeli po wózek który został wczoraj. Wracałam w deszczu, ale mialam parasol.

Agulan trzymam kciuki. Catsun ty myjesz butelki plynem do naczyń? Bo mi pediatra odradzala tylko mowila żeby szczotka w gorącej wodzie ale jakos czuć ciągle to mleko. I wyparzasz często butelki?

Ja do laktatora używam specjalnego płynu do butelek. Chyba NUK. Drogi jest ale naprawde warto. Bardzo wydajny i czyści rewelacyjnie. No i jest bezpieczny.

Moje dziecko mocno marudne dzis. To wszystko oczywiscie przez to ze go pochwalilam niepotrzebnie.
Czy to mozliwe zeby trzyipółmiesięczne niemowle zabkowalo?
Makota, mam takie same rozkminy jak Ty. Znowu :)
Wczoraj była zielona kupa a dzis kupa ze śluzem. No i ogólnie wiecej tych kup. Wiecej znaczy cztery. Myślicie ze to moze byc od mojego przeziebienia czy raczej od burgera, ktorego zjadłam przedwczoraj?

No i mam dola bo nie dziecko nie umie sie podnosić na rękach. Ma chyba bardzo słabe te rece. Główkę ładnie podnosi leżąc na brzuchu ale nie używa do tego rak. Nie wiem co mam zrobic aby mu te rece wyćwiczyć :(

Pola, na moje, nasze chlopaki nie podnosza glowy, bo raczki musza zeby liczyc... Adasiowi na 100 % ida zeby. Wpycham mu gryzaka, ale on nie kuma do czego sluzy. Na brzuszku klade go na macie. Cala zaslini, ale podnosi juz glowke jak ma cos w zasiegu wzroku. Problemem jest dla mnie to, ze on sie rwie do siedzenia, a ja nie wiem czy moze. Daje mi cwiczyc, ale nie wiem czy nie za szybko.

Przedwczoranszy burger moze byc - 2 doby

U nas nowosc, brazowa kupa. W internetach piszo, ze brazowo robio dzieci na mm

Pola ja Zoli ręce podsuwalam pod barki bo jej się rozjezdzaly na boki i wtedy tylko glowe w. górze trzymala. Możesz też podkladac walek pod. klatkę tak zeby rece były przed walkiem oparte na podłodze i podnosic mu dolna część ciala, jakby taczka. Myślę że to wzmocni rece.
Ja myje w gorącej wodzie i raz na tydzień wyparzam.

Makota jak dziecko samo zaczyna cos robić to znaczy że jest na. to. gotowe. Krzywdę robią tylko rodzice którzy na siłę przyspieszyc rozwój. Adasio nie. zdobi sobie krzywdy. Jak siada. to super tylko nie. sadzaj. go na sile z poduszkami

Ostatnia edycja:
Pola zęby mogą już iść, a zielona kupa może być..od zębów m.in.:tak:

Kolki póki co nie ma, Adaś od pół godziny śpi. Pół dnia mi marudził, walczyłam o jedzenie, bo się wyginał prężył i oglądał świat zamiast jeść, nie wiadomo dlaczego. Ale potem już było ok. A wieczorem zamiast płaczu były pogaduchy i uśmiechy. Dziś miałam dziś na szmacie i przy garach:-p Ale jutro pewnie pogoda też dopisze to może wyciągnę towarzystwo nad zalew pospacerować.

Pola, ja mojemu muszę ułożyć rączki, sam jeszcze na to nie wpada;-)
A zieloną kupę obstawiam po burgerze. Zęby też już mogą się pojawiać.:tak:

Agulam, trzymam mocno kciuki. Też mamy w rodzinie dzieciaczka który urodził się z 1 pkt, jest wszystko ok.

Jagódka, mój Adaś też tak ma. Wypije 3-4 łyki i się rozgląda. Dzięki temu dorobiłam się zapalenia. Rozkręcał laktację i miał w nosie picie:angry: Teraz przystawiam go jak już mocno się niecierpliwi, a najlepiej na śpiocha, dopóki porządnie oczu nie otworzy:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Pola- Ja do sterylizatora daje tylko wode. A raz na tydz go czyszcze kwaskiem cutrynowym.

Co do podnoszenia sie to ja tez musze Hubertowi ukladac raczki itd. Bo wklada je jak juz ktos pisal do buzi itd.. Czasami cos bardziej go interesuje niz podnoszenie sie np. zabawki po bokach itd..

Kupilam dzis inne krople z probiotykiem nazywaja sie: Dicoflor.
Czy ktos z was je uzywal? Kosztowaly ponad 40 zl?! Powalilo mnie ale juz trudno..

Do góry