reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Mamo bobasa- Strasznie mnie to cieszy. Jak sie takie rzeczy czyta to masakra jak postawie sie na twoim miejscu w takiej sytuacji.. Tulaki dla was:)!

Jagodka- U mnie tak wieje ze strach wychodzic na dwor:( Drzewa to az sie klada po ziemii.. Nie wiem czy taka pogoda jest niewskazana.. Jeszcze sie wywale z wozkiem mnie zdmuchnie:D

Dziewczyny moze przypne wozek lancuchami do mojego tulowia:D?

Elifit- przykro mi i smutno sie to czyta. Wtedy strasznie mi szkoda dzieciaczkow. Skoro ta z nfz nie zostala dobrze przyjeta to oby nowa byla lepsza.

Lilly- Czopek w pupke Zoli:D Na zatwardzenie:D Ten glicerynowy:) Chuba ze znowu jestes w potrzebie i mam przydilowac:)?

Jagodka, Limonka- Ja taaak czekam na lepsza pogode!!!!! Zeby chociaz tak nie wialo.. :(

reklama
Lilla, to juz jest po odjeciu w pupie.

Catsun, a zebys wiedziala jaka ja dzis spokojniejsza jestem:) choc ma stan podgoraczkowy i boje sie, ze wieczorem znow bedzie to samo.

Mam dzis lenia, korzystam z tego, ze Laura wlasnie usnela i tez ide spac. A co tam:)

Limonka, jak ja Ci zazdroszcze pobytu w Polsce:(

Makota, wspolczuje Ci tego zalatwiania:/ ja nie moge sie doprosic o zaswiadczenia od chrzestnych i szalu dostaje, no bo ilez mozna prosic:/

W ogole to ktos jeszcze nie chrzcil dzieciatka? Makota to wiem, ze razem ze slubem. Czy ja sama tak zostalam? Swoja droga podoba mi sie chrzest plus slub w jednym, bylam juz na trzech takich:)

Nie, liczę, że nie wpadniemy:-D
Ja jeszcze nie szczepiłam (oprócz wzwb w pierwszej dobie, i gruźlicy tydzień później) Miałam szczepić 5w1, bo tam krztusiec jest acekularny, ale coraz bardziej skłaniam się ku innym opcjom..Boje się tych skojarzonych, bo strasznie dużo NOPów po nich.. Pogadam z pediatrą, czy możemy krztuśca jakoś wymienić na acekularnego. Ech..jestem kropce, najchętniej wcale bym nie szczepiła.

mam takie same myśli, wolałabym nie szczepić... mam jakies obawy. i tak samo, chciałabym krztusiec bezkomórkowy który jest w szczepionkach skojarzonych, ale po co dodaja to polio od razu??

co do dalszych szczepień, ja na pewno odłoże na dalszą przyszłość odra, różyczka, świnka. może o rok. po tych szczepionkach najbardziej ludzie narzekają na odczyny i podejrzewają, że dziecko jest upośledzone właśnie z jej powodu. więc odłoże jak dziecko będzie starsze.. choć z moją prędkością szczepień to pewnie naturalnie nam sie o rok przesunie. teraz chyba w końcu pójdziemy szczepić, młody będzie miał 11 lub 12 tyg. zależy na kiedy będzie miejsce w przychodni.

elifit u was taka reakcja była po szczepionkach z nfz??? czy kupnych, jakoś nie ogarnęłam tego. reakcja masakryczna.

makota - ja piję dosyc sporo piwa właśnie, bezalkoholowego. kupuję w niemczech. czytałam że dobre na mleko i wydaje mi się że działa. też mam maławo mleka - na styk. dostanę laktator od kuzynki w piątek, chciałabym cos odciągnąc ale nie wiem czy będzie co.
w polsce dobre piwo to bawaria 0%
w niektórych niemieckich piwach jest 0.5% alkoholu - także nie sądzę aby to było szkodliwe. ile z tego dotrze do krwi?? nic. zostanie strawione.

My za miesiąc zrobimy chrzciny, razem z urodzinami córki. Córka ma urodziny 1 listopada:cool2:(sobota)
ale 2 listopada raczej ksiądz się nie zgodzi... więc albo tydzień przed, albo tydzień po...
i biję się z myślami gdzie zrobić.

Ostatnia edycja:
W karmi jest tyle alko co w jabłku. ale jak uważacie..
Kum MMR też będę przeciągać w nieskończoność. Ona dodatkowo ma białko jaja, więc dopóki mi ktoś nie wykluczy alergii, to nie dam zaszczepić - a że to nie takie proste u małego dziecka, to będę używać tego jako argumentu. Podobno po MMR są silne odczyny neurologiczne, łącznie z autyzmem i cofaniem się w rozwoju brrr. .

Kum w siechnicach jest sklep z piwami z europy :). A wino bezalkoholowe w epi ;)

Dzięki za info!!!!!!!!! nie wiedziałam!!!!!!! ale i tak jestem raz na miesiąc w niemczech więc przywożę sobię pełną skrzynkę. a na wino mam ochotę, ostatnio wypiłam małą lampke tak ze 150ml..... jejku ale miałam ochotę na więcej............

a jeszcze chciałam cos odpisać:
malgorzatkar też mam wątpliwości jak ubierać, ubieram co do ma w domu - zazwyczaj body i spiochy, czasem body, bluzka cienkie spodenki - pajac z weluru. w wózku jest kocyk a jak pizga to zakładam to rpzykrycie na gondolę. martwię sie czy nie za cienko ale nie był jeszcze zmarznięty. ja jestem z natury zmarzluchem - więc mam sporo wartsw na sobie ale też nie chcę go podgotować.

chrzest............................
temat rzeka. mamy 3 siostry. żadna nie może być chrzestną:no: jedna ma ślub tylko cywilny bo mąż ateista, pozostałe są jawnogrzesznicami według naszego księdza - żyją z facetami. jedną chcieliśmy wziąć z narzeczonym, mają zaplanowany ślub i porządni z nich katolicy - chodzą do kościoła itd... ale nie da. po ich ślubie tak. nie chcę brać znajomych skoro mam tyle sióstr, zostają dziadki... ??

reklama
Do góry