reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Undomiel, u nas w takiej sytuacji pomaga przerwa w karmieniu i odbijanie. Zazwyczaj zdarza się po pierwszej fazie bardzo intensywnego ssania, kiedy mleko wyplywa bardzo szybko.

reklama
Do szału doprowadza mnie jak post mi się kasuje...
Powiem tylko że mała dzisiaj jakiś brzuszkowy problem miała 3,5h nosilam ją a w spokojniejszych chwilach masowałam bo przeżyła się i brzuch bardzo twardy miała. Po którymś razie dwa baki poszło i zaczęło się robić lepiej. W końcu padła o 20 i śpi. Teraz słyszę jak jej coś w jelitach się dzieje. Boję się ze jak wstanie to znowu będzie cierpieć. A śpi już prawie 4h. Mieliśmy ja kąpać ale nie miałam sumienia jej budzić. Nogi od chodzenia mnie bolą bo oczywiście wszystko działo się jak M wyszedł z domu :/ i zostałam sama. Ech pierwszy chrzest bojowy za mną... Ciężko z takim malenstwem.

Dalej śpi, ciężko oddycha i czasem ją coś męczy ale aż tak.się nie prezy tylko steknie jeknie powierci się i śpi mocno. Przewróciła się na brzuszek i nie mogę isc spać bo muszę pilnować. A nie chce jej odwracać skoro jej tak lepiej.

Ile mleko może stać w lodówce, bo już musiałam ulżyć piersiom - dziwne uczucie tak doić siebie...

Ostatnia edycja:
Makota mnie Młody też odwalił dzisiaj scenę na mieście. Szczęście ze blisko tylko na pocztę wyszliśmy. Ale te spojrzenia ludzkie jak dziecko płacze są wkurzające, jakbym je ze skóry obdzierała.:banghead::banghead:

Czy moje dziecko jest jedynym które nie lubi dźwięku suszarki?:what::what:

Pola jajecznica też bywa różna:confused:

Kurde powie mi ktoś czemu ja nie śpię? Dzieć padł godzinę temu a ja czytam i się zapomniałam. No i on niedługo pewnie wstanie, a ja będę mieć pretensje do siebie jedynie. Także tego otwieram nocną zmianę a sama idę spać

To ten tego Tusiaczek no :p ja nie spie poniewaz robilam zamowienie na gemini. A ze wsio tansze... rewelka cena duzego bepanthenu, o wiele tansze d i k - i juz poczulam ile przeplacilam wychodzac ze szpitala... :( no coz. itd. I Makota choc pewnie juz to wiesz buteleczka gotowego bebiko 90ml tam to niecale 3zl. ;) Michalina mleko w lodowce 3-5dni.

Tusiaczku, mialas spac! Czyżby syncio urządził przedwczesna pobudkę?
Ja musiałam po karmieniu odciągnąć mleko. Ściągnęłam w dosc krótkim czasie 100 ml. Ja nie wiem ile ten mój dziec zjada i czy sie w ogole najada...

reklama
Coś nadal mi nie idzie to przystawianie chyba ciągle za płytko łapie. Cycki się nie goja i karmienie boli.

A w, dodatku malec charczy i sapie, ale jak zagadam do nosa to wygląda na czysty- nic nie widać smarkow. Myślicie żeby go jakoś czyścić?

Do góry