madziaj123
Początkująca w BB
Czesc limonka8721 witaj w gronie ja tez jestem za granica we wloszech a ty?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
gratulacje dla koleżanki, a że tak spytam drogami natury czy cc miała?moja znajoma wczoraj urodzila core mala wazyla i 5100 i 53cm SZOK taka duza .
jak szfowa zareagowała? czy jej nie powiedziałaś?własnie miałam rozmowe z niby szefową ,że jak to juz nie zostaje po godzinach |( oczywiście nie płatnych) pracuje mniej , mniej znaczy zgodnie z wymiarem czasu pracy , a przeciez koniec roku i jak to tak ?
mnie też bardzo stresuje i mimo, że nic mi nie grozi z tego powodu to wiem, ze nie będzie zadowolona i będzie klęła w duchu. U mnie z powrotami jest tak, że jak ktoś przyjdzie na moje miejsce to potem ja dostanę pól etatu a nie cały np.Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie stresuje rozmowa z pracodawcą i chyba też dlatego ciągle odkładam tą rozmowę na później.
jak dziewczyny pisały, takie 3 kęsy nie zaszkodzą więc nie stresuj sięWitajcie, Pocieszcie mnie proszę.
W pracy mamy tradycję, że z okazji urodzin któregoś z nas kupujemy tort i świętujemy Dziś urodziny ma koleżanka więc był i tort... niestety był to tort z zawartością alkoholu. .
To było odnośnie mierzenia temp. Ja mierzyłam z pierwszą ciążą i plamiłam, tempka była wysoko, po 2 dniach już mocno krwawiłam, tempka była wysoko, dopiero jak już wiedziałam, że ronię to temp. spadła niewiele. Dlatego napisałam, że oprócz spadku temp. będą inne objawy poronienia więc nie ma co się stresować mierzeniem teraz dalej.anilewe mowisz ze jakby cos sie dzialo to bylyby objawy, co masz na mysli?
biegasz do wc co chwile jak tyle pijesz? ja wystarczy, że litr wypiję podczas 8 godzin w pracy to biegam co 10min. i to wcale nie ze względu na ciążę.Ja wypijam 2-3 butelek wody dziennie. Czasami dobijam do 5 litrów dla was to pewnie przesada ale doszłam ze swoim organizmem do porozumienia ze tylko tak duża ilośc wypitych płynów moze ustrzec mnie przed ewentualnymi infekcjami dróg moczowych
superowo, będą pierwsze bliźniaki? No chyba, że jeszcze się odmieni.Witajcie
Mogę dołączyć?
Niespodzianką było to, że na usg wyszły 2 pęcherzyki, chociaż lekarz powiedział, że nie daje gwarancji co będzie dalej...
Muszę uzbroić się w cierpliwość i jakoś wytrwać jeszcze ten tydzień.
anilewe u mnie byla ta sama historia przy poronieniu, spadek tempki byl troche pozniej niz poczatek krwawienia. tez masz bole plecow? mnie wczoraj bolaly i juz sie balam ze sie cos zlego dzieje bo myslalam ze plecy to bola tylko w pozniejszej ciazy, jak juz jest ciezar.
Hej dziewczyny chcialabym do was dolączyć juz jakis czas temu dowiedzialam sie ze jestem w ciąży ale caly czas czekalam na potwierdzenie lekarza ze jest wszystko wporzadku u lekarza bylam w srode dokladnie w 6 tyg i 5 dniu i widzialam serduszko mojej kruszynki dlugosc 1,3 cm jestem szczesliwa tak jak kazda z was u mnie troche gorsza sytuacja bo nie mieszkam w polsce i nie mam stalego kontaktu z lekarzem jedyni prywatnie :/ jestem pelna obaw ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok moj termin to 11 lipca
ponoc imbir ma pomagac w mdlosciach,ja kupilam sobie herbatke cytryna z imbirem i pije conajmnej 1 dziennie,mnie tez pomaga,mdloci sa ale deliktne .Hej.od wtorku nie mam mdlosci.mysliscie ze to dlatego ze moze pije codziennie taka mixture ktora ma imbir tez i biore magnez z b6?
Poza tym dzis boli mnie moj macic kluje ;(
Poszukaj herbatki z imbirem :-),a ta sladowo iloscia alkoholu sie nie przejmuj,napewno nie zaszkodzi maluszkowi .Pola., nie stresuj się, w cieście masz tak mało alkoholu, że nic na pewno się nie stanie zresztą, alkohol paruje (zostaw otwartą butelkę...) więc tam raczej posmak alkoholu był niż procenty
dziewczyny, jaki wy ten imbir kupujecie? taki jak do sushi? bo kurde, ja nic pić nie mogę! mdli mnie non stop, jedzenie jakoś wchodzi, ale po wypiciu czegokolwiek od razu mam gorzej! chodzę sikać często, nic prawie nie piję, boję się, ze się odwodnię....
Witamy i zapraszamy .Witam Dziewczyny
Chciałabym się przywitać i dołączyć do waszego grona lipcowych mam, jeśli oczywiście mnie przyjmiecie . Mam 25 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Kilka dni temu zobaczyłam swoje upragnione 2 kreseczki i po zrobieniu bety wynik 255,04 . Termin porodu według OM 25 lipca. Mam nadzieje jak każda z Was że będą to szczęśliwe 9 miesięcy i wszystkie w lipcu powitamy na świecie zdrowe maleństwa. Pozdrawiam Kajka .
:-)Małgorzata moze faktycznie idź do apteki i zapytaj co możesz wziąć.
Mnie ostatnio ciągnie masakrycznie do śledzi w occie i kupiłam sobie takie spore wiadereczko i podjadam codziennie
3 maj sie kochanaWitam sie
Ja dzis bardzo slaba mdlosci daja znac o sobie bardzo dzis
Przepraszam ze tak o sobie ale nie daje rafy na wiecej. .
Witamy ,wiesz u mnie przy synu byly 2 pecherzyki,ale pozniej zostal juz tylko alanek,tamtem nie rozwijasie i sie wchlonal, a u ciebie brak serduszka bo pewnie pozniej owulacja byla i dlaego :-).Witajcie
Mogę dołączyć? Na razie tak nieśmiało, byłam tydzień temu na wizycie, ale nie widziałam serduszka i trochę się stresuję.
Tłumaczę sobie, że było jeszcze wcześnie i niedługo będę się mogła cieszyć maluszkiem.
Następne usg 2 grudnia i mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Niespodzianką było to, że na usg wyszły 2 pęcherzyki, chociaż lekarz powiedział, że nie daje gwarancji co będzie dalej...
Muszę uzbroić się w cierpliwość i jakoś wytrwać jeszcze ten tydzień.
Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy :-)
Witamy,super dzidzia duzaHej dziewczyny chcialabym do was dolączyć juz jakis czas temu dowiedzialam sie ze jestem w ciąży ale caly czas czekalam na potwierdzenie lekarza ze jest wszystko wporzadku u lekarza bylam w srode dokladnie w 6 tyg i 5 dniu i widzialam serduszko mojej kruszynki dlugosc 1,3 cm jestem szczesliwa tak jak kazda z was u mnie troche gorsza sytuacja bo nie mieszkam w polsce i nie mam stalego kontaktu z lekarzem jedyni prywatnie :/ jestem pelna obaw ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok moj termin to 11 lipca
Fuj zgaga,ja jej niecierpie ale niestety w ciazach nigdy mnie ona nie oszczedza,mam ja caly czas,tzn w tamtych ciazach mialam,narazie jej nie ma :-)Witam nowe mamy i gratuluje
Ja wlasnie chyba po raz pierwszy w zyciu doswiadczam zgagi. Nigdy wczesniej mi nie dokuczała, nie wiedziałam nawet co to jest!
To tym bardziej GRATULACJEmadziaj123ja jestem w Anglii a tu niestety malo sie interesuja kobietą w ciązy naszczescie sa polskie kliniki w razie watpliwosci
Co do moich objawow to nie mam ich zawiele ogolnie to calodniowe mdlosci z przerwami niewielkimi no i piersi mnie bola ale nie jest to jakis straszliwy bol spodziewalam sie ze bedzie gorzej. Czasem chcialabym miec mega objawy zeby miec pewnosc ze wszystko jest wporzadku... ehh u mnie troszke gorsza sytuacja bo mam endometrioze w tym roku przeszlalam powazna operacje i mialam male szanse na naturalna ciaze a udalo nam sie za 3 razem cisze sie ogromnie ale nie ma dnia bym sie nie martwila:/ tez macie takie obawy??