reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Gratuluje i tak jak dziewczyny mowi to nie stresuj sie torbielem tylko ciesz sie serduszkiem.hej dziewczyny ja też byłam dzisiaj na pierwszej wizycie. ciąża potwierdzona, wiek ciąży zgodny z suwaczkiem tj 6tydz i 3 dzień serduszka nie słyszałam ale widziałam!! maleństwo żyje, zdjęcie dołącze jutro termin porodu przyspieszony z 16 na 12 lipca natomiast zmartwił mnie jeden fakt, lekarz wykrył u mnie torbiel na jajniku, powiem Wam że nie umiałam się cieszyć maleństwem tylko myślałam o tym torbielu.. miała któraś z Was doczynienia z torbielem? poczytałam trochę w internecie i pocieszyłam się, niektóre mamy pisały że albo im się sam wchłonął albo przeszły całą ciąża i urodziły zdrowe dzieciaczki z tym paskudem
Kazda z nas sie martwi jak ma jakies bolesci,ja rowniez ale mowie sobie ze to tylko pobolewania,inaczej jakbysmy z bolu nie wyrabialy :-(,ale tak jak dziewczyny pisza,macica rosnie i niestety musi troche pobolewac.A co do dziecka w domu to ja przy synu mialam taka sama sytuacje a teraz mam 2 malych dzieci w domu,Synowi ktory tez chce sie nosic tlumacze o dzidzi w brzuszku i ze mamusia nie moze nosic i sie z nim przytulam i jakos to pomaga.Powodzenia i grunt do dobre nastawienie :-)o matenko nadrobic was to jakies pol godziny...
skoro tu jestesmy zeby sie wspierac i pocieszac w swoich obawach ktore i tak beda nam towarzyszyc przez cala ciaza, pozniej po porodzie itp. obiecalam sobie ze nie bede marudzic, ale musze komus powiedziec, dziewczynki mam takie straszne leki ze cos sie bedzie dzialo, z pierwsza ciaza byłam jakos tak bardziej wyluzowana, nie wiem dlatego ze bylam w tamtej ciazy jakos tak bardziej wypaczeta, kładałam sie kiedy chcialam itp, teraz wiadomo male dziecko w domu wiec nie ma takiej opcji zebym mogła polozyc sie kiedy chce, nie ma opcji zeby np małego dziecka nie brac na rece itp, pozniej troche brzuch pobolewa.... i tak sie głupio nakrecam strasznie boje sie o to malenstwo, zastanawiam sie czy to normalne..... wiem ze co ma byc to bedzie i nic tego nie zmieni, (czesto besztam sie za głupie mysli ) ale jakos wyluzowac teraz nie potrafie.....
bardzo gratuluje udanych wizyt, trzymam mocno kciuki za dziewczynki jeszcze przed wizyta, ja mam jutro i mam nadzieje ze uspokoje sie troche
Mnie rowniez pobolewa.Hej dziewczyny.
U nas też dzień szaro-bury, że wszystkiego się odechciewa, pada, zimno brrr.
Mój Młody szaleje, że aż serducho rośnie Jeżdzi po mieszkaniu swoim motorkiem i krzyczy
Ja mam pierwszą wizytę u gina dopiero 3 grudnia. Szmat czasu... Jeszcze tak mi się wleką dni, ze szok Prawie cały czas pobolewają mnie jajniki i podbrzusze. Nie wiem czy to dobrze
Zgadzam sie Macica rosnie wiec boli .dobrze, dobrze. macica rośnie
I to jest dobre podejscie,poki nie ma krwawienia lub bolu niedowytrzymania to nie martwmy sie :-).Undomiel7 mój lekarz powiedział że dopiero gdy zacznę krwawić to mam się zacząć denerwować a kłucie, bóle w podbrzuszu mogą występować o ile nie są za mocne heheh także nie denerwuj się stres też tak działa
A ja dzisiaj znowu zaczęłam dzień od przywitania z kibelkiem już myślałam że się skończyły jak wczoraj nie wymiotowałam...
Jak czytałam Was wczoraj że pieczecie sernik to aż mi się zachciało i dzisiaj ja piekę
Miłego dnia Mamuśki
Ja od wieczora krwawie :-( postaram się w połdnie dostać do mojej lekarki (o ile mnie przyjmie) by usłyszeć wyrok. Zresztą spodziewam się jaki będzie.
Dziwie sie ze nie poszlas wczoraj do szpitala,zawsze moglabys dostac L4 lec jak najszybciej i daj znac co i jak .Ja przy corce tez krwawilam a corka jest :-).
Moje dzici z rana poodprowadzane,oliwka w zerwoce,alan w przedszkolu.O 13 odbiieram oliwke i jedziemy po alanka.
Mnie tez cos boli dzis podbrzusze i co chwile mam wzdecia,zaparcia rowniez ,ale ja to mialam z tym problem przed ciaza.
U mnie ostatnie wymioty w niedziele,przez 2 dni lekkie nudnosci ale kilka glebokich wdechow pomagalo.Dzis niedawno zaliczylam pana K ,wiec u mnie nieregularne nudnosci i wymioty :-).
Wczoraj mnie nie bylo bo bylismy z corka (choruje na zespol turneta i bierze od 3 miesiecy chormon wzrostu) i bylismy na kontroli i oliwka urosla 3,4 cm i ma teraz 99,6 cm .
Dobra lece pranie powiesic i przeleciec mieszkanie odkuraczem i lece po dzieci,zajze pozniej
Dziewczyny, wczoraj wyskoczyła mi opryszczka. Najpierw się nie przejęłam, bo mi się często zdarza, przynajmniej raz na kilka m-cy, ale jak zaczynam czytać w internecie to ciarki mnie przechodzą. Chyba i tak nic nie mogę zrobić, tylko mieć nadzieję, że będzie dobrze. Może któraś z was przechodziła zakażenie we wcześniejszych ciążach, albo wie coś na ten temat?
Dziewczyny, wczoraj wyskoczyła mi opryszczka. Najpierw się nie przejęłam, bo mi się często zdarza, przynajmniej raz na kilka m-cy, ale jak zaczynam czytać w internecie to ciarki mnie przechodzą. Chyba i tak nic nie mogę zrobić, tylko mieć nadzieję, że będzie dobrze. Może któraś z was przechodziła zakażenie we wcześniejszych ciążach, albo wie coś na ten temat?
Mi tez zaraz na poczatku wyskoczyla opryszczka na ustach ale poczytalam i okazalo sie, ze jak sie juz mialo wczesniej, to nie jest to takie grozne. Moja ginka to potwierdzila. Wiec spokojnie.
floriana podpisuje sie pod lusia mi na poczatku tamtej ciazy tez wyskoczyła, a ze nie bylo to pierwszy raz to gin powiedzial ze spox nic nie powinno sie dziac.
anecznik ciagle mysle o tobie, cholera pieprzyc prace i smigiem na szpital!!!!!!!
anecznik ciagle mysle o tobie, cholera pieprzyc prace i smigiem na szpital!!!!!!!
pola.
Fanka BB :)
Wieczorem było tylko niegroźne plamienie. Gdybym mogła to bym już była na IP. Niestety muszę czekać do końca pracy :-(
Anecznik, jeśli nie chcesz w pracy mówić o ciaży to wymyśl coś, np. że się zatrułaś i że musisz jechać do domu natychmiast.
czesc dziewczyny zapisuje sie do waszego grona
witaj Ewa.
Dziewczyny nie dołujcie mnie dodatkowo. Naprawdę gdybym mogła to już by mnie tu nie było. Pracuje o takiego a nie innego prywaciarza i wiem jak się skończy wyjście z tąd a nie mogę sobie pozwolić na utratę ciąży i pracy. Niestety są teraz takie a nie inne warunki na rynku pracy. Za 45 minut wychodzę, tli się we mnie jeszcze promyk nadziej bo poza typowymi dla okresu bólami pleców nic innego mi nie jest, żadnych mocnych skurczy itp. Oby mnie tylko lekarka przyjeła. Ona nawet niewie że w ciąży jestem bo pierwsza wizyta miała być 13 grudnia. Dam znać, dziękuje za kciuki.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Nie czytaj internetu ,to najgorsze co mozesz zrobic ,chyba ze cos fajnego tam czytac.Mi tez zaraz na poczatku wyskoczyla opryszczka na ustach ale poczytalam i okazalo sie, ze jak sie juz mialo wczesniej, to nie jest to takie grozne. Moja ginka to potwierdzila. Wiec spokojnie.
A dokladnie dziewczyny dobrze mowia,jesli mialas wczesniej juz opryszczke to teraz nie masz sie czym martwci .
ANECZNIK 3 mam kciuki i dawaj znac co z toba .
Dobra pranie powiesilam,ja jak leze lub siedze to mnie podbrzusze boli a jak cos robie to nie hihih,dobra lece z psem na dwr i po dzieci .Odezwe sie pozniej
reklama