wrocilam... ledwo... nie wiem czy to malusi w brzuszku ale cos mnie tak gniecie pod mostkiem ze az oddychac nie moge a bol nie z tej ziemi...
daga - powiem dokladnie co i dlaczego z tym ksiedzem. Jego wytlumaczenie bylo takie, ze chrzest to jest oddanie dziecka rodzicom pod opieke i ich obowiazkiem jest wychowanie dziecka w wierze katolickiej. Jesli rodzice nie maja slubu koscielnego to w takowej wiarze nie zyja i nie sa w stanie jej regul przekazac dziecko. Ksiadz chrzczac pierwsze dziecko obdarza nas zaufanie, ze cos z tym zrobimy. Jesli jednak przy drugim dziecku okazuje sie, ze my dalej zyjemy w grzechu on nie zamierza wiecej nas tym zaufaniem obdarzac. Tak nam to mniej wiecej wytlumaczyl :-)
A wy nie chcecie sie przeniesc na lad? Dobrze wam tam na wyspach? Ja rzeczywiscie mam bliziutko, zaledwie pol godziny. Tylko, ze z kasa krucho wiec nie poszalalam
wisienka - jesli to bylo do mnie to nie krepuj sie kochana - klotnia z Toba to sam zaszczyt :-)
mala monis- u nas jest wlasnie na odwrot, Alex zajada nabial, chyba nawet za duzo... U niani z rana je owsianke, w domu serki i jogurty dlatego ja mu mleka do picia nie daje w ogole. Powiem szczerze, ze nie mam pojecia czy ta wersja Tombaka jest sluszna ale cala ksiazka ma sens :-) nie wiem tez jak dlugo powinno sie dawac mm, my w kazdym razie juz zrezygnowalismy ale nie jakos z przymusu ale samo z siebie tak wyszlo. Alex najadal sie na kolacje i mleka wypijal przed snem 60-80 ml i jakos tak naturalnie wyszlo, ze przestal je pic.
silvia - my od malego uzywamy Libero bo Pampersa przesikiwal od poczatku

Libero mamy 5 i czasem tez je przesika ale rzadko wiec mysle, ze to moze kwestia ulozenia siuraka? Gdzie sie przesunal ku gorze i jakos 'wyjszlo'