reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Hej Mamuśki!!

Bardzo dziękuję za wszystkie rady. W ciągu dnia kaszel się nie nasilał, ale za to popołudniu doszedł nam katar i ogolne zmeczenie. Do południa Młoda była w super formie,a po południu energia zaczela spadać, do tego doszła jeszcze goraczka. wieczor - masakra - cieknący nosek, gorączka, kaszel brak apetytu - infekcja jak nic. jutro zapewne maszerujemy do lekarza. Podałam jej dzis 2x mucosolvan, 3 x lipomal, wit.C, paracetamol i wapno. do tego sol morska do noska i tran kupilam. kurcze mam andzieje ze osluchowo jest czysta, bo u takich maluszkow to infekcja mega szybko postepuje.eh.

nil na własnie ona alergikiem nie jest. i tez mnie ten kaszel mega zdziwił, bo zazwyczaj przeziebienie zaczyna sie od kataru i osłabienia - bynajmniej u nas, a tym razem wszystko zaczeła sie od konca i bądź tu czlowieku mądry eh, usciski:*

sciskam Was wszystkie raz jeszcze!!!:*

Ostatnia edycja:
reklama
maqnio kochana trzymaj się mocno, spróbuj jej jeszcze odsysać nosek fridą będzie się jej lepiej oddychało:tak: oby szybciutko mineła ta infekcja.
Wpadłam na chwilę życzyć dobrej nocki :-) bo mój mały marudzi, jeszcze chyc do wanny i palulu. Dobranoc:-)

konwalianko - trzymaj się kochana!! przeczytałam ile rzeczy zdążyłaś zrobić po powrocie z pracy i oczy mi na wierzch wyszły ze zdziwienia!!! to chyba ja jestem taka nierozgarnięta albo mój Mateusz taki łobuz bo ja chyba połowy bym nie zrobiła :/ druga sprawa, że jak już Mati pójdzie spać, jest wieczór to mi się już nie chce czasem prasować czy coś tam jeszcze robić..
maqnio - zdrówka dla Rózi :*

a ja uciekam do łóżka z laptopem, czekając na męża buszuję na allegro :) haaaa :]
buźki

Hej Laseczki :-D

Uff, nareszcie koniec dnia...Mała dziś mnie wymęczyła. Cały dzień siedziałysmy w domu, bo u nas okropnie wiało no i latałyśmy za rączkę po całej chałupce :-D Kinia ogólnie dziś grzeczna, nic się nie dzieje po wczorajszej szczepionce. Dziś Kinga operowała nowym własnym słówkem: "den den" (cokolwiek by ono znaczyło - wymawiane było w stanie euforii i ogromnej radości :-)).

maqnio, tulę Różyczkę mocno i Ciebie także ściskam :* Mam nadzieję, że Malutkiej szybko to paskudne choróbsko przejdzie. Zdrówka!

malamii, moja córka pije poza mlekiem tylko wodę. Nie chce żadnych soczków ani herbatek.

Iwonuś, teraz nie ma Kieleckiego tylko jest Świętokrzyskie :-D;-):tak: I ja właśnie z niego pochodzę :tak:;-):-) No i rzeczywiście u nas dziś wiało nieźle :-D Zazdroszczę, że dzieciaczki tak Ci długo śpią. U nas pobudka 6.30 - max 7.00 (baaardzooo rzadko).

sylwia, no właśnie - to kiedy u Ciebie są wakacje? Bo u nas to już niestety po :-:)-p

konwalianko, ależ jesteś zapracowana :szok: Podziwiam Cię Kochana :*

PiaLove, buciki na pewno się później przydadzą...Jak to moja babcia mówi: "Z dużego nie wyrośnie" :tak::-D

A jak mam oficjalną prośbę do Was Dziewczynki: ja nie mam konta na fb, tylko na nk - Może któraś z Was chętna jest mi przesłać swoje namiary na priv, jesli macie tam konto? Dzięks :*

Spokojnej nocki!

Witam;-)
Musze pochwalic moje dziecko, jak zawsze poszdedl spac o 12 ale nie spal tak jak zawsze 2 godz tylko prawie 4:szok:wlasnie zasnal i ja sie bede kladala, w lozku obejrze kuchenne rewolucje;-)
Malami chyba Ty pytalas o to co pija dzieciaczki. Moj pije wode a do obiadu herbatke dla dzieci no i oczywisci oprocz tego rano i na noc mleko za kazdym razem 210 i 4 miarki kaszy bo samego mm nie chce, w nocy nadal wstaje jesc i wypija jakies 150-180 tak samo mm z kasza
Maqnio, nie pomoge bo moj nawet kataru nie mial,zdrowka dla Rozi:tak:
Iwonus zazdroszcze spania, moj nie dosc ze w dzien jedna drzemka to jeszcze wstaje 6 ale i tak lepiej bo kiedys o 5. Gdy uda na sie pospac do 7 to cud;-)
Monia wyslalam namiary;-)

konwalianka szacun za sprzatanie.
maqnio zdroweczka dla Rozinki
miczka pia iwonus:*
monia wybralismy wrzesien jako wakacje. spedzamy u tesciow na poludniu Wloch do 1 pazdziernika. Miedzy czasie mamy wesele brata meza, zalegle urodzinki ALeksika. i najwazniejsze od czerwca do sierpnia dochodzi do 40 stopni wiec dla dzieci troche nie zdrowo. a tak we wrzesniu bedzie cieplo takie 30 stopni, ale ponoc sie ochlodzilo na 25 stopni
anula to niezle pospal. oby tak se wydluzyl spanie nocne

dobry wieczór!

Wpadam na szybko powiedzieć dobranoc i idę zaraz spać. Ciekawe czy usnę ale jutro trzeba wcześniej wstać do pracy. Mam nadzieję, że jadę tylko po urlop. Potem przejadę się chyba z małym do lekarza bo wyszły mu jakieś krostki na i pod jąderkami, generalnie mocno zaczerwienione. Nie wiem co to może być :baffled:

Malamii możesz pić 20 września ;-) A jakbyś chciała szybciej to 17 mam jeszcze imieniny :-D dzięki za kibicowanie, teraz to nie mogę już zawieźć ;-)A, i wpraszam się na kawę z ekspresu, przynajmniej wirtualną :-p Ja ciągle mam w planach kupno ekspresu i nawet zbieram na niego już od paru lat ale ciągle inne wydatki. A uwielbiam kawę, z ekspresu już w ogóle! Mój Szymek pije bobofruty rozcieńczane wodą, herbatki hippa, a teraz najczęściej gotuje mu kompoty ze świeżych owoców. Wody czystej nie tknie :dry:

Konwalianko Twoja doba ma na pewno też 24 godziny??? Bo to co Ty napisalaś to ja w tydzień robię a nie w jeden wieczór! Szacun!

Maqnio buziaki dla Rózi i zdrówka!!

Sylwia ale zazdroszczę wakacji! Hehe śmiesznie to trochę zabrzmiało "ochłodziło się do 25 stopni" podczas gdy u nas ostatnio do 20 ledwo dochodzi :-D:-D:-D Życzyłabym sobie takiego ochłodzenia :tak: Mnie ciągle mało jest lata, u nas tak szybko odchodzi :-(

Buziaki, śpijcie dobrze!

hej babiszonki
zapalam światło! pstryk!
nocka jak z horroru, rózia zasneła dopiero ok 5 rano, cały czas z gorączką, której zbic nie moge. noska nie da sobie odciągnąć - odpycha się z całych sił, wscieka sie strasznie ze oddychac nie moge. dzis lekarz. ja w pracy tylko na 3 godzinki, potem wracam do domku. mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku.

iwonus:*
sylwia no to faktycznie sie "schłodziło":-) Kochana udanych wakacji!!!!
anula Bartuś faktycznie zaszalał ze spaniem:)
konwalianko a moze ty się sklonowałś co albo potroiłaś??:-) szacun!
moniu, pia malami:*
tesiu jak humor? mam andzieje, ze juz lepsyz?

miłęgo dnia!!!

dzien dobry

Nie spimy juz od pół godzinki ale za to calutka noc przespana przepięknie i narzekać nie ma na co , pomimo ze zebiska kolejne wychodza to moje dziecko tego nie odczuwa chyba wogóle
Monia namiary podałam
Silwia ja tez uwielbiam cieplo nie nawidze zimy , czasem mam wrazenie ze w Afryce bym mogła mieszkać
Malami moja Klaudusia pije herbatki i przegotowana wode
Maqnio zdróweczka dka Rózinki i daj znać co pan doktor powiedział
Konwalianko Współczuje ci tych rozstań z dzieckiem ale w koncu wpadniecie w rytm i bedzie dobrze
Miczka daj nam koniecznie znac co w pracy
Anula to ładnie pospał w dzien Klaudia tez tak lubi pospac sobie no co sie dziwic urodzili sie w ten sam dzien
Reszte mamusiek witam z rana i miłego dzionka zycze

reklama
Dzien dobry;-)
My juz od pol godz na nogach, oczywiscie jedna pobudka na kasze byla
Marzenka co Ty on ogolnie malo spi w dzien raz i to max 2 godz, wczoraj mu sie tak udalo;-)
Maqnio, zdrowka dla Rozi:tak:
Sylwia fajne ochlodzenie:-D

Do góry