reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

malamii Wiki też już od dłuższego czasu się do wszystkiego przytula:) Strasznie słodko to wygląda:) No i dobrej decyzji co do dzieciaczka życzę:) Dobrej dla was oczywiście:)
My też mamy właśnie maxi cosi tobi i jestem zadowolona. A przeciwko temu montowanemu tyłem dla mnie byłó jeszcze to, że teraz fotelik może być na stałe z tyłu a ja jako kierowca widzę małą a jak jedziemy wszyscy to mogę znowu siedzieć z przodu z mężem:) A tak to trzeba by jak z pierwszym fotelikiem - przepinać - jak sama to foteli obok (bo nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka) a jak wszyscy to z tyłu a ja z nim...

reklama
Witam wieczornie :)
Mati śpi, a ja czekam na męża - właśnie wraca z Wawy, będzie lada moment :)
Byliśmy dzisiaj z Matim u dziadków a potem od razu pojechaliśmy na spacerek, umówiłam się na szybko z koleżanką. Mati dzisiaj miał jedną drzemkę od 10 do 13:30!!!!!! Masakra, myślałam, że uśnie mi jeszcze na spacerze tak od 16 do 17 ale gdzie tam.. CO prawda miał lekki kryzys w aucie i przymknął oko na światłach - dosłownie chyba na minutę bo zaraz go posmyrałam żeby się obudził a ten łobuz mi potem w wózku już nie chciał usnąć. Jak już była 17 to z kolei ja nie chciałam żeby już zasnął haha Całe szczęście jakoś się udało i nawet nie było wielkiego marudzenia. Jak miał paluszka w ręce to był spoko :p Taki cwaniak z niego.

Aneta - niezły agent z Twojego Filipa :) ostatnio byłam u koleżanki i ona w kuchni miała kosz na wierzchu i byłam przekonana, że Mati się do niego dorwie ale ku mojemu zaskoczeniu nawet na niego nie spojrzał :) Mój Mateusz jest mega zadowolony i ma uśmiech od ucha do ucha jak mu się uda pilota zwędzić ze stołu :)))
wydrusia - super, że spotkanie z Maqniątami udane :) Patrząc na zdjęcia Lilianka miała niezłą frajdę :))) Dobrze, że już jej przeszła biegunka. Za pamięci życzę udanych imprezek :)) i &&&& za szczepienie!!!! No i proszę wygonić na dobre tą deprechę!!!! Szkoda czasu na takie nastroje ;)
basieniak - :)))) też mi się to mega podoba, jutro chyba nakręcę telefonem jak się z miśkami przytula :) mój kochany syneczek :))) Co do dzieciaczka to decyzja jest podjęta - chcemy :) tylko myślę czy to już.. chyba od następnego cyklu zaczniemy się starać, tak myślę.. ;) Co do fotelika to Mati siedzi tyłem do przodu z tyłu, bo u nas w aucie nie da się wyłączyć poduszki z przodu. Na samym początku miałam sobie kupić do auta takie specjalne lusterko żeby widzieć do robi Mateusz, ale jakoś czas zleciał i nie kupiłam. Owszem zdarzało się, że Mati płakał, ja nie widziałam co się dzieje, musiałam się zatrzymywać, dawać smoka itp. Ale już się przyzwyczaiłam. Teraz mi się już nie opłaca kupować.

Ok uciekam, idę się wykąpać i spać, bo coś zmęczona jestem..
A mojego męża dalej nie ma, pociąg ma opóźnienie :/

Spokojnej nocki!

malamii no i super:) Więc oby jak najszybciej się udało:) No ja właśnie kupując samochód 3 lata temu uparłam się, że ma mieć tą dezaktywację poduszki i jestem z tego powodu bardzo zadowolona:) Mała zawsze jeździłą obok mnie więc na przykłąd jak w korkach mi krzyczała długo to mogłam ją zaczepić, podać smoczka itp:) A teraz też ją widzę i jak jest możliwość to mogę zareagować:) Na szczęście teraz już o ile nie śpi to jeżdzi spokojnie bez smoka, a nawet jak już jest padnięta i trzeba to jest na łańcuszku i sama się obsłuży więc może już jeździć sama z tyłu ale jednak muszę ją widzieć...

Hejka:-)
U nas (jak to smieje sie moja siostra) cyganskie wesele sie zakonczylo. Wesele bylo tydzien temu w sobote a dzis chyba ostatni goscie:eek::eek: ale fajnie ogolnie cos sie dzialo chociaz. Po weselu w zamrazarce zostalo mase jedzenia i oczywiscie obzeramy sie wszyscy ile wlezie Ehh moja talia juz chyba calkiem zanikla:szok:
Aneta Gabrielek tez uwielbia te musy tylko onz Leona pije a z piwem tez tak samo ma ale nie probuje go pic. Bardziej interesuja go puszki i butelki.
malami basieniak Gabek ma tak samo z tym przytuluniem jak wasze maluchy. Lubi robic misiowi achhhhhh tit na nosek i ty ty misiu (tak smiesznie macha paluszkiem i mowi tetete)
malami no to &&&&&&&&&&&&&&& za staranko. Fakt ze czasami latwiejsza jest ,wpadka' niz swiadoma decyzja:-D Pamietam jak zdecydowalismy sie na drugie dziecko to tak sie zestresowalam, wystraszylam czy nie wiem co to bylo, że dostalam @ 2 razy w mies (co 2 tyg) i jeszcze plamienia w trakcie cyklu chociaz w ogole jakos wystraszona sie nie czulam.
pia fotelik bardzo fajny. Mój maly nie jezdzi w foteliku-nosidelku odkad skonczyl pol roczku. Już nie chcial lezec. Teraz uwielbia jezdzic samochodem. Bierze kluczyki i wola bwwwwwwwwwm.
maqnio, wydrusiu super z Was mamuski. Zazdroszcze wspolnych wakacji:-)
Marzenko masz racje. Moj maz za kolnierz nie wylewa. Chociaz wydaje mi sie, że kiedyś (zwlaszcza zanim mielismy dzieci i w obydwu moich ciazach) bylo gorzej. Po urodzeniu Gabrielka bylo (i jest) troche z tym lepiej ale oczywiscie nie idealnie. Obecnie to jest nadal glowny nasz powod do klotni (on uwaza, że moze robic co chce) ale wydaje mi sie, że to eraz tylko czubek gory lodowej. Ciezko jest nam sie dogadac, na kazdy temat mamy inne zdanie i nawet nie takie spojrzenie na siebie moje byc powodem do klotni:eek: dobra ale nie smece Wam kochane. Poki co od 4!!!!!! dni jest ok i kto by pomyslal, że taka nasza decyzja o rozstaniu cos pomoze. Co prawda czuje sie jakbym siedziala na tykajacej bombie no ale poki jest ok to...sie ciesze
Ostatnio spanie moich dzieci to masakra jakas. Obydwoje budza sie w nocy (czesto z placzem), malemu zeby wychodza a mala to mowi, że albo brzuch ja boli albo cos. Musze sie wreszcie za nich wziac bo chodza spac pozno, wstaja tez kiedy im sie podoba a mi ledwo co oczy widać.
Jutro wam wrzuce fotke mojego lobuza z wesela. Wszyscy mysla ze ma 2 lata:eek: Na weselu poznal kolezanke w swoim wieku (3 mies starsza) i taka malenka byla (a moze to Gabriel taki duży?) Obydwoje nie mogli oczu od siebie oderwac.
Dobra to sie rozpisalam dobranoc kochane

Ostatnia edycja:
hej Kochane

Ja nadal pod kreska wiec sie nawet za wiele nie odzywam zeby Was nie zarazic smutasami.. Wczoraj mialam trojfazowke i czekam na wyniki. Macius w zlobku ale zaraz po niego ide bo maja jakies szkolenie opiekunki i prosily by po 11 go wybrac.

malami Kochana z ta decyzja to tak wlasnie jest.. niby sie czlowiek decyduje ale zawsze przyjda chwile zwatpienia - czy to aby na pewno dobry moment a moze jeszcze chwilke poczekac.. Ja tez tak mialam dopiero jak sie nie udalo to wiedzialam jak bardzo chce miec kolejnego maluszka.
co do jogurtow to ja tez nie wiedzialam ze sa bezmleczne dopiero w zlobku sie dowiedzialam. Jogurty sa z firmy Yosa - moze nie wszystkie sa dobre ale ogolnie MAcius sie nimi zajada..

Co do fotelikow my tez mamy montowany tylem. My postawilismy na pierwszym moejscu bezpieczenstwo. Macius na wakacjach jezdzil w foteliku montowanym przodem i powiem szczerze nie robilo mu roznicy zy jedzie przodem czy tylem. Foteliki tylem przeciez sa troche podniesione i dziecko moze patrzyc przez okno. Tak samo jest z nogami - swobodnie sobie nimi myrda ;-) Poza tym nie wiem jak inne foteliki ale nasz jak Maciusowi bedzie niewygodnie albo cos to moge go zamontowac przodem. Co do wkladania to nie jest najwygodniej ale idzie sie przyzwyzaic.

Basieniak niestety tez nie pomoge z miesem :-( a Wiki lubi np kromke z szynka?

NiL oby bylo coraz lepiej!! czekam na zdjecia Gabrielka

Marzenka jak cora sie czuje? a jak Twoje samopoczucie?

Maqnio Wydrusia super ze spotkanko Wam sie udalo! Fajne zdjecia i Wasze gwiazdy rewelacyjne!

monia i jak Kinia? jak zdrowko? spadla goraczka?

tesia odzywaj sie czesciej! swiadkowa na medal :-)

Aneta zdrowka dla Reksa! a Filipek to prawdziwy mezczyzna ;-) to na oktoberfest jedziecie? ;-)

konwalianka :-* dzieki! udanego wypadu!!

pia ja bym nie zmieniala rodzaju mleka skoro Malutkiej sluzyl bebilon yo lepiej przy nim zpstac.

milego dnia Mamusie

Ostatnia edycja:
Witajcie mamuski

Ale mi dzisiaj Klaudusia w nocy zrobiła pobodke nie spala 3 godziny ok 5 dopiero usnela gizdzioszka moja kochana
godzine temu dopiero wstałysmy i buszujemy , Misiek juz pojechał do Ani do szpitala zawiesc jej na zmiane reczniki i pirzamy ,
Sunset córka juz o niebo lepiej jeszcze polezy troche w szpitalu ma codziennie rechabilitacje juz sama wstaje i podnosi sie , przy balkoniuku daje kroki , bedzie dobrze jest rewelacyjnie
Nil nie ma czegos takiego ze maz moze sobie robic co mu sie podoba i lazic gdzie mu sie podoba , sa jakies wspólne obowiazki , sa małe dzieci , nie tylko wychowanie tych dzieci spada na barki matki po pancio poszedł z kumplami na piwo albo diabli wiedza gdzie , kłutnie odczuwaja dzieci i dlatego moga zle sypiac , zwłaszcza jak widza tatusia podchmielonego , mojej kuzynki dzieci od takiej sytuacji dostały padaczki , mdlały , to jest tez przezycie dla dzieci , lepiej unikac tego

Hej !!!:-)
U mnie nic ciekawego ,po staremu ,leci dzien za dniem ....
sunsetno mam nadzieje ze sprawdzilam sie w tej roli swiadkowej ,przynajmniej tak Mlodzi twierdzili:tak:jak bende miala dostep do zdjec to moze jakies wrzuce.a co do czestszego pisania ,podczytuje ale jakos do pisania weny brak jakos tak ostanio nijak sie czuje:-(a co do ciazy ostatnio nachodza mnie takie mysli na druga dzidzie i nawet mi sie snilo ze jestem w ciazy ale jak to moj maz mowi "kochanie nie czas na takie wybryki ":-)ma racje bo niemamy warunkow ani pieniazkow na drugie malenstwo.
nil,malami :*
konwalianko
hop hop gdzie sie podziewasz??
maqnio niech zebiska szybko wychodza i zebyscie wszyscy mogli znow spokojnie spac ,trzymam kciukaski za to &&&&& ,ja tez praktycznie sama z Nadia za bardzo niemam z kim zostawic ,jak chce gdzies wyjsc sama z kumpela to tylko w weekend bo tylko wtedy maz moze z mala zostac ,a tak wszedzie z mala
, prawiewszystkie sprawy z nia załatwiam,moja mama chetnie by sie zajela Nadia ale ona mieszka kilkanascie km od nas ,a i tez ma gospodarstwo i jeszcze trojke szkolniakow ,a na tesciowa niemoge liczyc bo ona mowi ze nie da rady bo nogi i rece bola itp wiec nie fatyguje.radzimy sobie same;)
wydrusia heloł super ze jestes ,mezem sie nieprzejmuj ,u nas tez roznie ostanio ,Lilenka przeslodka:*
uciekam robic obiad ,papa mamsi i babelki wszystkie :)obiecuje pisac czesciej:)

Witajcie,
my na nogach od 7:40. Blaneczka znów spała z nami bo w nocy się przebudziła, także przyzwyczailiśmy się, a ja wstałam obolała jak nie wiem, wszystko mnie boli! plecy, klatka piersiowa, normalnie jak bym dzień wcześniej nieźle wyciskała na siłowni :szok: ale dzien już u nas dziś cieplejszy także oby dzień był i lepszy.

malamii tak moja mała też jest na etapie przytulania, najczęściej tuli się do swojego Misia Robaka, uwielbiam ją wtedy, tuli się tez do podusi słonika i czasem do innych misiów, i do mnie się też tuli, jest taka słodka wtedy ;) oto nawet fotki:
Zobacz załącznik 494874Zobacz załącznik 494875
najśmieszniejsze jet to jak bierze misia i chodzi po całym mieszkaniu w kółko przytulając go do siebie ;)
daga no właśnie czytałam już forum :) oj załączniki nie działają (przynajmniej ja ich nie wiedzę).
wydrusia fajna to Twoja mała, moja tez ma takiego kucyka ha ha :-)

Miłego dnia wszystkim, to dla Was
Zobacz załącznik 494895

PS
sprawdziłam czy główka blance nie wystaje zza fotelika- nosidełka i na szczęście jeszcze nie, także jeszcze w nim pojeździ i trzeba kupić większy...

Hej;-)
Ja na chwile bo czasu brakuje...jedna czworka wyszla ale 3 kolejne wychodza i maly marudzi cale dni
Maqnio ja @ dostalam po 3 mies, dopiero gdy bralam luteine na wyowalanie ale mialam tylko 2 dni i to strasznie skapa. Musze isc na cytologie ale to za mies moze po anty bedzie kolejna @ normalna
Tesia przyjdzie i u Ciebie czas na kolejnego bobasa, ja nie chce wiecej a Ł to juz calkiem nie chce sluchac o kolejnym dziecku ostatnio snilo mi sie ze jestem w ciazy i ze dzidzis tak sie wiercil ze az brzuch mi skalal az mokra sie obudzilam i sprawdzalam czy mam brzuch:-D
Sledzilam sierpinowki zeby wiedziec co u Mart81 i dzis przeczytalam ze ur chlopca:-)

reklama
Witam się południowo~:-)
My po szczepieniu:-) jestem w szoku bo Lila nawet nie zapłakała :O aż do teraz nie dowierzam :-) mała wazy 10,700 i ma 80cm :-)według mojej miary gdzie mierzyłam ją tak jak w szpitalu 84.5:-)
Malamii z Matiego to ale cwaniaczek no no no :-)
Tesia tulam mocniutko:-)
Pia witaj :-)śliczna Blaneczka jest:-)
Anulka tulimy:-)
Co do nocy. Hmmm od 21-8.30 bez żadnej pobudki :-) baliśmy się czy bedzie chciała spać w łóżeczku bo przez 2 tyg spała albo ze mna albo z mężem na łóżku ale obyło się bez problemów :-)

Do góry