reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

hej, my po spacerku..mały dzisiaj dziwnie spi i się zachowuje..hm.. wstal o 5 rano.. o 6.30 już poszedł spać i spał 2h.. później nawet nie wiem kiedy usnął i przed 11 i spał do niemal 12 no i teraz poszłam na spacer - pomyślałam, że lepiej jak uśnie o 14 niż o 16 no i nie usnął :szok: teraz musi już wytrzymać.. ale będzie popołudnie :) już się boję...
Tymek sobie dzisiaj bardzo obdrapał brodę a ja nie wiem gdzie i jak..znaczy wiem gdzie ale nie wiem o co.. nasz fotelik do karmienia stoi w salonie, i on często się bawi pod nim i podejrzewam, ze jakoś tam..ale zachodzę w głowę jak...:-(nie moge na to patrzeć.. płakał ale nie długo, choć szramy są na pół jego twarzyczki:crazy:

Mały od kilku dni nie chce jesć, no nie wiem co mu się porobiło, a dzisiaj postanowiłam zrobić mu zupę szpinakową i zjadł całą michę! ale dobra wyszła- aż sama mu zjadłam porcję:confused2::eek: tym sposobem będzie miał tylko na dwa dni:-D
A i dzisiaj przyszły karteczki od cioć, więc dziękuję jeszcze raz Tesiu, maqnio i sylvio:-)

pia, faktycznie dobrze że tylko tyle się wydarzyło..wózek swietny, ale duży mi sie wydaje..a i nie miałaś odzyskac rzeczy do połowy czerwca właśnie?
Tesiu - tulę i ślę fluidy pozytywne :*
monia, ból ucha jest straszny! oby szybko przeszło
Anulka, ja zazwyczaj robie zakupy pampków w carefurze, mają naprawdę niezłe ceny, przy ostatniej promocji kupiliśmy 3 jumbo pudła i 4 opakowań sleep&play.. lubię mieć zapas:-D:cool:

no i całuski ślę..

aaaa i udało mi się wygrać aukcję z nowymi butkami na lato dla Tymka rozmiar 21 nowe, identyczne w sklepie 130zł no i dupa! chyba za małe - wrrr

reklama
Bylam z malym przed blokiem pochodzil godzinke, najgorsze jet to ze nie chce chodzic chodnikiem tylko po trawie najlepiej wysokiej. Maly spal dzis raz od 13 do 14.30 i na tym koniec. Chyba przestawimy sie na jedna drzemke w ciagu dnia
Konwalianka
, tez lubie miec zapas cale sczescie ze blisko mam carrefoura i tesco:-Dostatnio kupowalam malemu buty na lato i niektore o rozmiarze 21 byly male:sorry:

Znowu padam na twarz.....jestem zryta po całym dniu jak pięty indianina :confused2::-p:oo2: Dobrze, że Kinga ładnie przyjmuje ten antybiotyk, bo już się bałam, że nie będzie jej smakować...ale jak jej strzykawką podaję to robi :"miam, miam" ;-):-) pod koniec dnia już maruda była, ale ogólnie lepsza niż wczoraj - mam nadzieję, że to zapalenie szybko minie...

konwalianko, no i jak popołudnie minęło? Tymuś grzeczny? Bidulek pewnie się nacierpiał o tą bródkę...buziaczki dla Małego :*

Anulka, no właśnie z tymi bucikami to różnie bywa - ja raz zakupiłam Kindze wmiescowym sklepie sandałki rozm. 21 i są ok, a np. kupiłam jej takie a'la adidaski w tym samym rozm. i są jakieś takie dziwne - mimo że na długość dobre, ale ogólnie jakieś takie 'za wysokie'....

maqnio, jak tam spanie Rózi???

Hej, jestem strasznie niewyspana. Obudziła mnie burza i potem nie mogłam zasnąć. Dodatkowo Pan Bartolini postanowił wstać o zabójczej porze.
Monia zdrówka dla Kingusi:)
Pia połamańcu;) Współczuję i oby szybko się rączka naprawiła:)
Witam i pozdraiwiam wszystkie mamuśki, a teraz idę zapanować nad moim diabełkiem.
No i dzisiaj wkroczyliśmy w poważny wiek:)

Cześć Kobietki!

U nas nocka standard - 3 pobudki i pobudka na dobre o 6.40. Teraz czas na pierwszą drzemkę...widać już u Kingi poprawę, tzn. chętniej zjada butlę, także ucho pewnie mniej boli, antybiotyk zaczął działać...

psota, witaj :* Wywołałam wilka z lasu:-D:-D:-D Jak tam Twoje przeglądanie wszystkich postów z naszego wątku? Podziwiam :tak::-D

Anetkaa, sto latek dla Bartoliniego!!!! My jutro wkraczamy w "ten wiek" :)

daga,
masakra jakaś z tymi "formalnościami" w kościele...księża czasem utrudniają, cudują, wymyślają, jakby sami ludźmi nie byli...Dziecku nie wolno odmówić chrztu!!! To sakrament, który jemu będzie udzielany, nie rodzicom - nie ważne, czy się jest w związku małżeńskim czy nie....dziecko nie jest temu "winne" (nie wiem jak to inaczej nazwać)...

Dziewczyny, jak się zachowują Wasze dzieciaczki po kąpieli???Tzn. płaczą, grzeczne są, chcą iść spać od razu? Bo moja Kinga to praktycznie od początku po kąpaniu płacze do jedzenia i spania...próbowałam jej dawać przed kąpielą jedzonko, ale to i tak nic nie zmieniło po płakała do spania...

reklama
basieniakowa WIKI!!!!

Dzisiaj kończysz 1 Roczek.
To w dorosłość pierwszy kroczek.
Żebyś zdrowo się chowała,
Rodziców zawsze słuchała,
Radośnie się bawiła,
Nowych rzeczy szybko uczyła,
Świat wokół Ciebie poznawała,
I często się uśmiechała.
By twe dzieciństwo było piękne i radosne
Jak rozkwitające kwiaty na wiosnę.