reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Chciałam Wam życzyć na koniec dnia Spokojnej Nocy :* aby Wasze Dzieciaczki również spały spokojnie, ja uciekam do mojej małej i męża, wzięliśmy ją do łóżka bo się wierci... czyli ząbki idą :-(

Także 3majcie się ciepło wszystkie :* :* :*
Kolacja zjedzona? Ja dziś zaszalałam :-)
Zobacz załącznik 468241
BUZIACZKI :*

reklama
hej
i ja wieczornie zaglądam.. my dzisiaj byliśmy na bilansiku mojego 11 miesięcznego szkraba i Tymek waży 10.700 a mierzy sobie 77cm..nie jest imponująco, bo spadł na siatce..ale nie jest źle, teraz dzieciaki już mniej będą przybierać na wadze bo przeciez ciagły ruch..

Martwię się jednak, bo młody nauczył się wypluwać wszystko i tym sposobem ładnie zje tylko kilka pierwszych łyżek a później buzię otworzy, zje ale nie połknie a wypluje..widziałam dokładnie to samo u basieniak na filmiku jak karmiła małą..oby o tej "umiejętnosci" szybko zapomniał.. no i zmagamy się z potówkami..ogromną ich ilością.. stosuję kąpiele w nadmanganianie, przewiewne bluzki..i nic! dzisiaj to mały biegał nago a jak tylko sie położył spać i obudził i znowu plecy obsypane.. co jeszcze mogę zrobić? no poza krochmalem?

mała monis, witaj..oj dawno Cię nie było.. ale pamiętamy oczywiście.. Filipek już duży chłopak a z zębami faktycznie zaszalał..łączymy się w bólu zębowym, bo to samo przechodzimy ale u nas dopiero dwójki idą:-D
maqnio, już weekend więc odpoczywaj kobieto!
PiaLove, znam ten ból kredytowy..ale co poradzić..dokładnie z takiego samego powodu i my wzięliśmy..to był pierwszy i ostatni kredyt jaki wzięliśmy..teraz na auto zbieramy aby za gotówkę kupić i jeszcze zostało na koncie na tzw. czarną godzinę:tak:

pozostałe mamy mocno całuuje i życzę wszystkim przespanych nocek!

konwalianka no oby szybko zapomniał... wiem jakie to męczące może być na dłuższą metę... u Wiki trochę to trwało, ale już jest lepiej choć jak czegoś nie chce jeść to nadal tak robi... ale już nie ciągle. No i Tymuś piękie waży - nie ma się czym martwić... dla porównania Wiki jakieś dwa tygodnie temu miała już 75cm a jeżeli chodzi o wagę to ostatnio dobiła do 7700g...

Co ciekawe Wiki pięknie dzisiaj jadła w kawałkach ziemniaczki, marchewkę, cukinię, brokuła i nawet mięsko na obiadek (ilość zawrotna nie byłą ale jadła z chęcią) A w zupkach czy innych posłkach ze słoiczka jak tylko znajdzie się kawałek to mało, że nie chce jeść to w dodatku dławi się jakby ie wiem co dostała.... i weź tu zrozum dziecko...

Witajcie kochane
Marzenko, piaLove przeganiamy choróbska a sio:-)
mala_monis pamietamy, pamietamy nasza lipcowo sierpniowa mamusiu
monia też sie zastanawiam nad zakupem biegunów. Kinia zasypia jak ja kołyszesz w łóżeczku? i czy jak mała sie kręci w nocy albo wstaje w łóżeczku na nózki to ono też sie kołysze?
konwalianko jak Liwcia była mała to jedna połozna mówiła żeby potówki przecierac wacikiem nasaczonym spirytusem tak żeby pękły:eek: oczywiście tego nie robiłam okropne to i wydawało mi się, że jeszcze może sie to zaognic albo skórke wysuszyć. Fakt lepsze było kąpanie w nadmanganianie a potem mąka ziemniaczana, tzn wilgotny patyczek kosmetyczny macza się w mące ziemniaczanej i smaruje potówke. Niestety nic innego nie mogę doradzić. Mój niuniek też waży 10,7
maqnio gdzie Ty te kg swoje widzisz kobieto, świetnie wygladasz, super z Ciebie mamusia. Popatrz na moje ogromne biodrzyska:-D

witajcie kochane

U nas Klaudusia nadal ma katarzysko , czy my sie go w koncu pozbedziemy bo meczy mi tylko dziecko , przebywamy calymi dniami na dworze przed blokiem albo na długasnych spacerach , mamusia za to zauwazyla ze kilogramy z tyłka spadaja tak to jest przy małym dziecku , kupa roboty i gimnastyki
Maqnio praca u tatusia to super nie to co po obcych firmach sie szlahac
PiaLove oby niunia szybko zdrowiała
Mala monis hej hej kobitko
KONWALIANKA zastanawiaja mnie te potówki toc to duze chlopisko juz i dalej niemowlece objawy ma , kap w krochmalu wysusza sie napewno i pomoga

Basieniak oby niejadek w koncu zaczoł jesc i przybierał na wadze , szkoda was tak sie meczycie , moja za chiny ludowe nie chciała jesc tych słoiczków moze tez jej sama gotuj zamiast słoików
Nil co u was jak synus ???:tak:

Reszte mamusiek i maluszków witamy cieplutko

Zobacz załącznik 468300Tak Klaudusia ostatnio usnela nawet nie wiem kiedy padla

Zdjęcie0321.jpgna niedzielnym spacerku

Zdjęcie0323.jpgtak tez lubimy sie wozić w wózeczku a co

Ostatnia edycja:
Hej kochane. Witam sie wyspana jak mops. Mila pospała do 8!! Teraz Pol zabrał ją rzekomo na zakupy do Brico po jakieś śruby do huśtawki na działkę ale ja mysle, ze pojechali po prezencik dla mamusi!!!Oby to nie były czekoladki...heheNo ale może się zdziwie i wróca ze śrubami. Wykorzystując chwilke siadam do was z kawusią. Dziś czeka nas miły dzień bez gotowania obiadku, czytaj gril. No a przed zakupy!!!Jestem cała szczęśliwa co chyba jest objawem zakupoholizmu
laugh.gif
Kupiliśmy Mili trójokłowy rowerek "nosorożca". Przez cały spacer naśladuje auto i podskakuje na pupie. Moja rozkosz mała.
Oczywiście chciałam być regularna i nie wyszło....
wszystkiego naj mamuśki w dniu naszego święta

Witam Was Mamusie w tak piękny słoneczny (u mnie w krk) sobotni Dzień Matki :*
Zobacz załącznik 468383
U nas dobrze, na nogaś już jestesmy od 6:00. Mała spała z nami bo strasznie się wierci sama w łóżeczku, te ząbki dokazują. Poza tym u nas słonecznie, planujemy dziś wyskoczyć do Parku Jordana, zobaczymy :tak:

konwalianka
:* krochmal nie pomaga????... hmmm... spróbuj może zasypki ALANTAN, mojej małej on pomaga na wszystko, no ale nie wiem czy w Twoim przypadku pomoże. Musisz próbować bo inaczej się nie dowiesz. My jednak bierzemy ten kredyt, zobaczymy, może nie będzie tak źle, a jak będziemy mieć przypływ gotówki to najwyżej go wcześniej spłacimy.
basieniak :* moja Blanka też miała moment, ze dławiła się, ale raczej cudowała, teraz je bardzo ładne - jedyny problem to z tym że raz zje parę łyżek a czasem całą przygotowaną zupkę.
NiL :* już przegonione dziękóweczka :tak::tak::tak::tak::tak: czujemy sie już lepiej... całe szczęście.
Marzena197235 :* żdróweczka dla maleństwa :* ooo nie ma to jak ruchliwa mama :-) kilo za kilogramem spada, tak trzymaj :-D fajnie malutka zasnęła, moja jeszcze nie pada sama :-D
Teśka24 :* konwalianka dziękujemy i Wzajemnie :*
Wisieńka :*

Moja mała :)
Zobacz załącznik 468388

Całuję Was Mocno i pozdrawiam :*

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Kobirki!

Wpadam na chwilkę:)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU MAMY :)))))))

NiL. my zakupiliśmy bieguny jak Kinga miała 3,5 mca i od tamtej pory tylko tak zasypia, kołysana w łózeczku, czasem zaśnie w 5 minut, czasem w 30 (róznie to jest), ale najczęściej ok. 10 minut ją kołyszę. Te bieguny nie mają jakiejś blokady i jak Kinga np. się wierci bardziej to ono się kołysze. Ale mają takie dziubki jakby, że łózeczko na bank się nie przekszywi, żeby dziecko (nie daj Boże ) wypadło...

konwalianko, u nas nadmanganian pomógł, iinych sposobów niestety nie znam...

Wisnia, tesiu, PiaLove, witajcie :*

Miłego dzionka!

Do góry