reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

ania - ja dochodzilam 2 mc po porodzie, siadlam na tylku po miesiacu, laski na sali ktore ze mna lezaly po cc smigaly jak szalone a ja inne skrecalysmy sie z bolu i tego ze nic sie nie da zrobic -nawet glupie siku .. :(
dlategto dla mnie ta 2 opcja jest "lepsza"
co do oplacenia cc - slyszalam ze tak robia.. na ile prawda nie wiem.. ale po 11 godz. porodu wiem jedno - zaplace ile trzeba .........za znieczulenie rowniez..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Rzeczywiście ja po trzeciej cesarce smigałam juz w drugiej dobie:-D chyba mam wysoki próg bólowy:tak:;-)
a cesarki wszystkie miałam ze wskazania wiec nic nie placiłam.

Ja rodzilam 9,5h i zupelnie nie rozumiem dziewczyn ktore porod nazywaja "cudownym przezyciem":-p Chociaz od samego porodu gorszy dla mnie byl polog-bolalo, swedzialo i wogole i cieklo ze mnie 5tyg, potem pare dni przerwy i znowu pare dni lecialo. I to dla mnie byla masakra, bo porod przynajmniej wiedzialam ze niedlugo sie skonczy a polog nigdy nie wiadomo ile potrwa;-)

ania - ja dochodzilam 2 mc po porodzie, siadla na tylko po miesiacu, laski na sali ktore ze mna lezaly po cc smigaly jak szalone a ja inne skrecalysmy sie z bolu i tego ze nic sie nie da zrobic -nawet glupie siku .. :(
dlategto dla mnie ta 2 opcja jest "lepsza"
co do oplacenia cc - slyszalam ze tak robia.. na ile prawda nie wiem.. ale po 11 godz. porodu wiem jedno - zaplace ile trzeba .........za znieczulenie rowniez..

Ja przeszłam przez jedno i drugie. Pierwsza córcia urodzona naturalnie, druga - cc. Cesarka to koszmar!!!!! Po pierwszym porodzie wiedziałam, że będę miała więcej dzieci, jeszcze w szpitalu, a po cc - wyłam z bezsilności, bólu, niemocy. Nigdy w życiu więcej cesarek. Po ilu godzinach wstałaś z łóżka? Bo ja po 18. Po jakim czasie spałaś na boku? Ja po prawie 2 tygodniach. Wątpliłam czy jeszcze kiedykolwiek będę chodzić prosto. Bóle porodowe? Miałam - przy rozcharatanym brzuchu, bo dostawałam kroplówki z oksytocyny na obkurczanie macicy - nie jedną, kilka, przez 2 dni. A pierwszy poród do łatwych nie należał, długi, bolesny, na szczęście dostałam ZZO, ale popękałam po caaałej długości - wewnątrz i na zewnątrz, szycia w cholerę. Owszem, nie jest tak samo jak przed porodem, podwozie całkiem inne, ale jeśli mam znów rodzić - to tylko naturalnie

Ostatnia edycja:
kasiulka.. - jak wiesz kazda dochodzi do siebie inaczej , kiedy spalam na boku ? spalam tylko na boku.... a raczej w pozycji gora prosto a dol bokiem.. kiedy wstalam z lozka? po 5 godz bo musialam na 2 tabl paracetamolu myslalam ze sie skoncze..... ja tez popelakalm wszedzie i ciesz sie ze mialas znieczulenie....... bo to naprawde duzo..uwierz..
mysle ze nie mozna sie licytowac co lepsze bo kazda mysli i czuje inaczej... i mysle ze trzeba uszanowac wybor kazdej kobietki ..

pozdrawiam..

reklama
mysle ze nie mozna sie licytowac co lepsze bo kazda mysli i czuje inaczej... i mysle ze trzeba uszanowac wybor kazdej kobietki ..

Nie licytuję - uzmysławiam, że cesarka to nic, czego mogłabyś komuś zazdrościć. Poród po prostu chol.ernie boli. Naturalny czy operacja - duża rzecz!!! I każdej z nas należy się z tego powodu MEDAL!!!!!:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-)

Dla Ciebie kochana:

Załączniki

• medal.jpg
    medal.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 18
Do góry