reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
ja tez, ale nie wiedzialam czy taki mlody zoladeczke to udzwignie :)
z tym ze my probujemy nowe smaki obiadkow i deserkow i nie moge mu dac slika od razu bo jakby mu nie podpasowalo to ojej..

Mateuszkowa, bo krzyczałam :tak: Od samego rana takie głupoty wygadujesz. Najważniejsze że dziecię masz zdrowe i uśmiechnięte, a to jakim mlekiem jest karmione to sprawa drugorzędna, tym bardziej jeśli mleko podpasuje dziecięciu. Ja od początku karmię mm więc wiem co mówię i wcale się gorsza od mam cyckowych nie czuję, chociaż czasem chciałabym aby dano mi czas aby dłużej pokarmić małego moją piersią, chociaż z miesiąc. Ale trudno się mówi i koncentruje się na innych aspektach rodzicielstwa, przecież tego jest tak dużo...

Anula, a to zmienia postać rzeczy, co nie zmienia faktu że chciałabym mieć chociaż te 60kg... ;-)

witamy witamy :-)
my znowu w parku, Nico spi a ja na laweczce i buszuje po BB . Piekna pogoda, jak marzenie. Slonko grzeje,az sie dziwie bo mamy juz prawie grudzien..

D wczoraj wrocil z meczu z kolanem jak bania, w nocy nie spal bo go tak bolali. Pojechal do szpitala. Na pewno mu do gipsu wloza bo to kolano juz 3 lata temu nadawalo sie do operacji. eh..

kkasiula nie mow mi tu ze nie mozesz zrzucic kg bo jak widzialam cie na zdjeciu to pirknie wygladasz. ;-)

mateuszkowa nie oddam mojej wagi bo ja to mialam 22 kg z ciazy i balam sie ze juz zostane taka kulka hahaha

Mateuszkowa jesli cos nowego to faktycznie nie da sie calego, ja dawalam zupke jarzynowa cala, marchwekowa z ryzem, ziemniak ze szpinakiem tez a ostatnio dalam zuke warzywna z krolikiem i od razu cala bo warzywa juz jadl a krolik niby ni uczula i nic mu nie bylo;-)
Aneta ja karmilam 2 mies i tez nie czuje sie gorsza, maly rosnie jest wesoly a to przeciez o to chodzi:-D
Emka zazdroszcze pogoady u nas strasznie wieje, nie ma jak wyjsc na spacer:wściekła/y:

aneta -
rozumiem ze moj czas na zalenie minal?? :p:rofl2:
emka - oddaj wage, oddaj..;-)
anula - myslisz ze miesko juz mozna ?????? nie czekasz strikte do ukonczenia 5 mc ?

Dziewczyny jak czytam o tych sztucznych mieszankach to dziękuję Bogu że karmię jeszcze piersią:tak: Któraś wspomniała (chyba Mateuszkowa) o kozim mleku. Mój starszy syn od 10 miesiąca jadł kaszkę mannę właśnie na kozim mleku. Mieszanek wcale. Tylko ja mam to szczęście że moja babcia hoduje kozę więc mleczko było;-) Kozie mleko nie uczula dlatego jest polecane. Al tak szczerze to pediatry nie pytałam o zdanie i jakoś starszy syn się wychował i powiem wam, że nie choruje (tfu tfu odpukać) i ma zdrowe ząbki:tak:

Hmm....A kto Ci powiedział, że kozie mleko nie uczula??????????? Bo to totalna głupota jakaś......Mleko to mleko - laktoza ta sama.....

Popatrzcie:

Zgodnie z aktualnym stanem wiedzy i aktualnymi zaleceniami postępowania w alergii pokarmowej u dzieci mleko KOZIE NIE POWINNO BYĆ ZALECANE W UDOKUMENTOWANEJ ALERGII NA MLEKO KROWIE !
Mleka tzw. zwierząt kopytnych mają wspólne antygeny. Mleko kozie powoduje także niedobory kwasu foliowego i ma nieodpowiedni dla dzieci skład jonowy. Może to spowodować liczne powikłania.
W przypadku potwierdzonej alergii na białko mleka jedynym poprawnym postępowaniem lekarskim jest próbne włączenie mleka leczniczego z grupy hydrolizatów kazeiny lub serwatki (przykłady: Nutramigen, Bebilon Pepti, Bebilon Pepti MCT). Musi to być poprzedzone konsultacją z pediatrą, a mieszanki te są dostępne wyłącznie na receptę.
Pozdrawiam i życzę dziecku szybkiej poprawy!
Jarosław Kwiecień
Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

kkasiula nie mow mi tu ze nie mozesz zrzucic kg bo jak widzialam cie na zdjeciu to pirknie wygladasz. ;-)

em_ka - a co Ty myślisz, że na NK wrzucę zdjęcie swoich pośladków w rozmiarze XXL?? :-pJasne, że pokazuję to, na którym wyglądam jak człowiek. Mam nadwagę, sporą - muszę zrzucić 20kg żeby wyglądać tak jak 5lat temu..........

Madzia - najlepszego dla 5 miesięczniaka!!!! :-)

EDIT - żeby nie tworzyć kilku postów naraz

Beja - każda z nas przechodziła przez te dylematy......Najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe, tylko to si,e liczy. Ja pierwszą córcię rodziłam natuarlnie, druga ze względu na ułożenie pośladkowe też tak miała się urodzić - tak twierdził lekarz - nie zgodziłam się, 25% możliwości że nastąpią powikłania, nie ma szans - życie Milenki było ważniejsze. I tylko tak myśl o cesarkach

Ostatnia edycja:
Dziewuszki a ja bym wszystko oddała za poród naturalny:tak: może nie wiem co mowie ale na tym polu czasem czuje się gorsza:-( miała 3 cesarki niestety. Ale moje bąble kocham nad życie:-) no to koniec żalenia:-D
mateuszkowa a z tym jedzonkiem to faktycznie powoli i nie wszystko naraz:-)

beja -
niech mnie! ty jestes szalona z porodem naturalnym! ciesz sie ze masz podwozie jak dawniej..
ja rodzilam i nie radze sobie z gtym co jest teraz, o mezu nie wspominajac ;/
jesli jakies dzidzi kiedys sie jeszcze pojawi - juz wiem ze oplace cesarke, oczywiscie to i to ma swoje plusy i minusy ale...........to jest moje zdanie i go nigdy nie zmienie, bez znieczulenia, bez niczego, skonczyloby sie prawie na kleszczach.. polozyly sie na brzuchu i wyskoczyl..a tetno spadalo..wiec.. jak dla mnie to nie byl fajny ;porod o ile porod moze byc fajny, oczywiscie kazda jest inna..ja pisze tylko o sobie..

beja a te porody to tak jak z karmieniem
jak cesarka to niby gorsza
jak nie karmi cycem to niby gorsza
ha! dojrzalam to
tozto brednie!
jestesmy wspaniale wszystkie!! faceci powinni nas nosic na rekach :):):):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie:)

Temat wagi widze znowu powraca. Ja mam 165cm i waze 64 kg. Przed ciaza wazylam 59 wiec niby nie jest zle. I nawet bym nie narzekala na moje cialo gdyby brzuch łaskawie sam sie wstapil a on bezczelnie wciaz wisi jak pusty worek:sorry::-p Moze na wiosne mi sie zachce i zaczne cwiczyc? Poki co codzinnie wymyslam jakis bzdurny powod zeby nie cwiczyc:-D taki ejstem leniuch:-D

A ja sobie chwale porod naturalny. NA dole wszystko tak jak kiedys a moze nawet lepiej;-) I nigdy w zyciu cesarki bym nie oplacila (jest taka mozliwosc w ogole?). Przeciez cesarka to powazna operacja! I dochodzi sie po niej do siebie dluzej niz po naturalnym porodzie.

Ostatnia edycja:
Do góry