reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Jejku jak sie wkurzylam na przelomie marca i kwietnia lezalam 2 tyg w szpitalu, nie spisali ubezpieczenia a teraz przyslai ze ma dostarczyc ubezpieczenie bo inaczej ponad 3 tys mam zapalcic a jak lezalam w czerwcu i lipcu spisali. Kurcze o czym oni tam mysla
realmad2.gif

Wisenka u nas na razie mamy to z glowy ale momentami ciezko bylo...
Mateuszkowa, juz 2 ma;-)pierwszy jakies 3 tyg temu wyszedl a drugi kilka dni temu

reklama
Dziewczyny jak czytam o tych sztucznych mieszankach to dziękuję Bogu że karmię jeszcze piersią:tak: Któraś wspomniała (chyba Mateuszkowa) o kozim mleku. Mój starszy syn od 10 miesiąca jadł kaszkę mannę właśnie na kozim mleku. Mieszanek wcale. Tylko ja mam to szczęście że moja babcia hoduje kozę więc mleczko było;-) Kozie mleko nie uczula dlatego jest polecane. Al tak szczerze to pediatry nie pytałam o zdanie i jakoś starszy syn się wychował i powiem wam, że nie choruje (tfu tfu odpukać) i ma zdrowe ząbki:tak:

Mateuszkowa, nie zaczynaj, bardzo Cię proszę...

A tak na szybkiego się witam ;-)

U nas nic nowego, rutyna rutyna i jeszcze raz rutyna.

Madzia, całuski dla Twojego Filipka za skończony 5 miesiąc :-p

Ktoś wspominał o wadze i o tym że ma aż 60 kg i 160cm wzrostu. Chyba Anula. Więc Anulo ja Ci powiem że chciałabym Twoją wagę. Ja też mam 160 cm a ważę 80kg i co ja mam powiedzieć? Więc nie narzekaj kurka wodna. Nie narzekaj.

Aneta ale ja pisalam ze nie jest tragicznie tylko ze chcialabym jeszcze troche bo nigdy tyle nie wazylam
A co do rutyny ja nawet to lubie, wiem co kiedy mam robic, maly jest spokojniejszy i nie chce nic zmienac;-)

aneta - nie zaczynam............nie zaczynam ..........
No i tak ma być. Głowa do góry i głupstwami się nie zamartwiaj :tak:No.

A ten mój burak dzisiaj zjadł cały słoiczek marchewki. No prawie cały, ale jednak. I nauczył się jeść z łyżeczki a ja głupia się martwiłam że nie będę umiała go nauczyć. Hehe.
Idę dalej myć okna.

A u Was też tak wiało w nocy jak u nas? Normalnie wichura jakaś.

Mateuszkowa już to mówiłam swojej szwagierce i powtórzę Tobie. Wiele dzieci wychowuje się na sztucznym mleku i żyje;-) czasami siła wyższa nie pozwala na karmienie więc od tego są te mieszanki. Jak się odpowiednio dopasuje to jest ok;-) a z tego co piszesz to już masz odpowiednie:tak: starszego syna też musiałam po 4 miesiącach przerzucić na chwilę na sztuczne i był zadowolony (potem już tylko kozie);-)

aneta - poczulam sie jakbys na mnie krzyczala z tym nie zaczynaniem :p

beja - wiem, dzieki :*
ja sie zastanawiam czy moge dac malemu pol slika obiadku albo caly - wtedy bez mleka ? i caly sloik deserku w tym samym dniu, co myslicie? nie za duzo bedzie? niby pisza ze owoce 50-100 gr a slik ma srednio 125...

u mnie wieje tylko-narazie, ale jest cieplo!
powiem wam ze kocham jesien ale odkad mam dziecko i jezdze na spacery wozeczkiem to zaczyna mnie szlag trafiac bo zawsze wracam z jakims gowienkiem na kole! nie jezdze przeciez po trawnikach, poprostu te liscie, ktore laduja na alejkach sa jakies brudne ??? nie wiem ale wydlubywanie kupy z kol - a kola maja takie rowki ze masakra ;( jest obrzydliwe..zupelnie jak mialo sie z 10 lat i chodzilo w traperach i kupa sie dostala pod podeszwe :p

reklama
Dziewczyny ile kropel DeViKapu dajecie przy piersi? Bo mi chyba coś się pomieszało. Mój Krzyś się turla. Po trzech dniach skoku chyba połączonego z poszczepiennym czymś Krzyś odkrył swoje nogi i jest szał :-)

Do góry