reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Basieniak no martwię się o swoje zdrowie, bo za szybko chudnę (a planuję karmić do 12 miesiąca), to jeszcze ta dieta. Sama wiesz, nabiału zero, jajko nie przeszło i tych uczulających owoców też nie będę jadła (nie mówiąc o soi i orzechach). No to Ty całkiem chudzinka jesteś. Trochę mnie pocieszyłaś:-D Ja mam marne 160 cm wzrostu;-)
Konwalianko Psocia Alex Danusia dziewczyny, ja nie mam się czym chwalić. Po takim chudnięciu efekt jojo murowany po karmieniu. A jak wtedy się rzucę na te babeczki, serniczki. Mmmm.... Psocia w lipcu zamawiam u Ciebie te kule, które robiłaś mężusiowi. Mniam. No ślina mi do pasa cieknie:-D
Konwalianko no właśnie. Te bułeczki muszę upiec. Ale dla siebie to ja jak zwykle nie mam czasu.

Sesti pewnie, pewnie Spaghetti o 20 to przyjemne z pożytecznym, he he:-) Tylko nie mogę sera i smażonego. Więc takie duszone z marchewką mogę jeść nawet o 23 i nic nie pomaga:-D
Alex co Ty opowiadasz z tą Twoją wagą. Dziewczyno! Masz twarz i figurę modelki. Ja zaraz będę lać Was chyba:-D Psocia Konwalianka Alex Danusia szykować tyłki!:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
magia żadnego sera ? no to bez sera a za to dużo makaronu :) a sos na oliwie z oliwek podgrzej- nie musisz długo przerabiać takich pomidorów z kartonika. Ja np. używam często z Podravki pomidory z czosnkiem, lub oregano. Wrzucam na oliwkę z oliwek, doprawiam czym tam mogę i świeżą bazylią i siup na makaron:) a że mogę ser to też nie żałuję;)
muffinki z cynamonem i skórką pomarańczową się pieką....

Ostatnia edycja:
hahaha Magia, żeby wyglądać jak modelka to mi właśnie brakuje tych 10 kg :baffled: odkąd dostałam okres w wieku 14 lat to już nigdy nie udało mi się schudnąć :crazy::crazy: i tak sobie tyje konsekwentnie do dziś. Tylko jak mój mąż mnie rzucił na 7 miesięcy 3 lata temu to udało mi się schudnąć do 67 kg :laugh2::laugh2: co przy moich 177 cm było nawet nawet... Niestety wraz z uczuciem wróciły kilogramy :-D:-D:-D i tak się zmagamy ze sobą do dziś, ehhh :baffled::baffled: waga o jakiej ty mówisz to w ogóle poza granicami moich marzeń... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

sesti - wiesz, też tak myślałam, jak się urodził, że w końcu minie. i tak minęły 4 miesiące a spanie jak było tak jest :-D

sesti okrutna:-D mam jęzor do pasa jak myślę o tych Twoich muffinkach:-D
alex no Ci małżowie... dokonują cudów:-D kochana, ale ile ja mam wzrostu! 160 cm, a Ty 177. Więc gdybyś miała moją wagę teraz to nie wyglądałabyś dobrze, o nie.
Skąd w tych pięknych dziewczynach takie krytyczne spojrzenie na siebie???
maqnio hop hooooop!!!!

Ostatnia edycja:
oj tam zaraz okrutna- zawsze rozprawiacie o rogalach, sernikach i fotkami poprawicie a ja zwykłe muffineczki i afera;):)
zeżarłam na gorąco 3...ból brzucha gwarantowany???

Ale kiedy na jego pytanie "czy też mam taką ochotę jak on" odpowiedziałam stanowczo że nie, to biedny poprosił żeby go tylko przytulić :rofl2:

haha,ale faceci mają wyczucie :-) no jakbym tak swojego slyszała..

sesti, ale muszą być pyszne te babeczki..
Magia, tyłeczek nastawiony - lej :-D

a Tymek śpi od 13.00 i teraz nie wiem czy tez sie położyć czy ta maruda sie obudzi zaraz..

witam teraz szybko napiszę bo chwilowo Filip się zabawił :sorry2:
nadrobiłam tylko 1 stronę - wybaczcie :tak:
co do wagi już nic nie będę pisała no ale nic pozostaje mi się tylko powoli oswoic ze swoim wyglądem w końcu wynosiłam w tym moim mega brzusisku dwoje dzieci więc na tę chwilę jem zdrowiej wiecej się ruszam , chodzę na kijki i waga STOI :baffled::crazy: alex a ty nie przesadzaj bo widziałam cię na fejsie -- wstydż się takie kłamstwa odpowiadać:dry::-D

aneta u nas też zimno kur... mały mnie dziś przeciągnął na spacerze 3 h :angry::angry::angry::angry:nogi mi chyba przymroziło no ale co jemu ciepło i spał a ja obeszłam swoją trasę lasem i dupa trzeba była stać pod domem i marznąc ------aaaaaaaaaaaaaaaaa ja chcę wiosnę i lato :angry::angry::angry::angry:

magia ty to się masz kochana z tą dietą - tulę
danusia współczuję nocki
corin a jak ewa?

sesti dzięki jakoś się nie dajemy ale czasem nerwy puszczają a małżonkiem się nie martw niech czeka cierpliwie

reklama
Hej Lipcóweczki :)
Nam dzień leci standardowo, jemy co dwie godziny, trochę zabawy, krótka drzemka i na nowo :p

Alex - mam nadzieję, że wizyta u znawczyni snu przyniesie efekty!! Trzymam kciuki!! Jestem zaskoczona, że tyle to trwało :) Co do płaczu o 21 to podobno jak ja byłam mała to przez rok budziłam się o 22 i przez godzinę się darłam, nic nie było w stanie mnie uspokoić, a po godzinie grzecznie zasypiałam jakby nigdy nic :) No i super, że się przeprowadzacie!!! :) Aleks a ile Ty ważysz? Ja mam 172 cm wzrostu i moja wymarzona waga to 64 ale z 68 już bym się cieszyła. Przed ciążą 69 a teraz 74 ://
em_ka - niezła aparatka z tej Twojej córci :) mój lubi mieć pieluchę owiniętą wokół szyjki :)

Na 16:30 idziemy na pierwsze rehabilitacje, mają to być takie półgodzinne zajęcia, babeczka zobaczy co i jak, pokaże nam jak pielęgnować małego na co dzień.
Ok zmykam bo coś Mateusz zaczął marudzić na macie.
buźki

Do góry