reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Orchi wlasnie chodzi o to zebys zostala, chyba nikt z nas nie ma tyle radosci w sobie co TY:-Dkaszke i ja daje maly zjada 90ml lyzeczka i domaga sie wiecej ale na tym koncze, wczorj tyle zjad i po godz 150ml mleka no i zasnal o 20 wstal 1.30.Ja daje ryzowa o smaku malinowym kupuje tak jak Wisienka bez mleka robie na naszym
Wisienka ja daje i nic sie nie dzieje, ja podobno wcale mleka ni chcialam i od 4 mies jadlam zupki i dobrze bylo:-D

reklama
Anula kochana jesteś poprostu staram się nie myśleć o problemach chociaż czasem nie da się ;) ale teraz mała daje mi powera do życia :-D i mam w pupce problemy :-D zawsze jakieś rozwiązanie znajdzie się co nie ?? ;-)
cholerka może spróbuję i ja jutro z tą kaszką :nerd::-D
Corin hahaha faktycznie dziś temat "zasrany" na czasie hahahaha

Wisienka właśnie wróciłyśmy od lekarza i mała waży 5600 a już ma 4 miesiące i tydzień...lekarz powiedziałże tragedii nie ma bo nie zeszła poniżej 3 centyla ale powodów do radości też nie szczególnie bo nadal poniżej 10... mam zacząć jej podawać zupki i owoce co tam w słoiczkach jest dla dzieci powyżej 4 m-ca jak jej posmakuje to nawet kilka razy dziennie a po tygodniu jeszcze wprowadzić kleik bezglutenowy... trochę mam obawy bo chciałam jeszcze tylko piersią karmić ale chyba będę musiała się przekonać... no i za 3 tygodnie mamy kontrolę i przed nią jeszcze badania krwi i moczu mamy zrobić...
zuzu nie wiem jak ci pomóc bo moja jak miała tydzień to przez kilka dni tylko z butli jadła a teraz nie ma mowy... nie wiadomo czemmu... nawet mi lekarz dzisiaj mówił, że miał maluszka który praktycznie od początku był karmiony mlekiem z piersi ale łyżeczką bo inaczej nie chciał... ale próbować dalej możesz nigdy nie wiadomo...

Wrócilismy jakieś 30 minut temu z 3godzinnego spacerku, nogi mnie bolą jak cholera;) Ale było suuuuper, uwielbiam jesień, zdjęcia odpowiednim wątku;)
Pisałam Wam kiedyś, że ciągle na spacerach mijam kobiety z wózkami i żadna jakoś nie jest skora do rozmowy, no i nic w tej kwestii się nie zmieniło, ale dzisiaj idę sobie przez las, wsłu****e się w szum drzew, a tu nagle krzyk, ,,niech pani zaczeka, halooo!" obracam się, a tam koleś leci z różowym wózkiem i macha do mnie, myślę sobie o co mu chodzi, no ale dobra, poczekałam, im był bliżej tym bardziej byłam zadowolona, że zaczekałam, takie ciacho;) No i resztę spacerku spędzilismy już razem, hehe;) Kurcze, to jest paradoks, łatwiej z tatusiem spacerującym złapać kontakt, niż z mamusią, eeee, te baby;)

Miczko,
to są kule rumowe z bakaliami:)

Em_cia,
wy też macie przeboje z tą kupą... oby się ustabilizowało!

Asica, Anula, witajcie!

Corin, od patrzenia się nie utyje;) chociaż, patrząc na mnie, wszytsko jest możliwe, hehe;)

Emi, zapraszam na ciacho, do Przeźmierowa nie masz daleko;)

Dziób, u
danych zakupów! :)

MADZIA,
Ty jesteś ale agentka, hehe;) ja tam nie zaglądam do kibelka;)

Mailuj, buzi!

Wisieńko,
nie kopię, tylko chciałam Cię nóżką posmyrać;)

Zuzu, ja nie mam koncepcji co można zrobić, mój synek pije z butelki dr brown'a.

Alexandra, hehe, dobre z tą kaczką czy gęsią;) A jak kręgosłup?

Sis, przemyślałaś propozycję? :))))

Dziewczyny, czy któraś z Was nosi tę opaskę Power Balance?

Ostatnia edycja:
Orchi, tez sie tak staram robic ale nie zawsze sie udaje przez sytuacje z Ł ale co tam bedzie dobrze:-)ja na poczatku dalam 30 ml nic nie bylo i zwiekszalam. Teraz je 90ml tak jak pisalam co dla niego jest malo i czesto porawia mlekiem bo placze ale oczwiscie lyzeczka w butelce kasza jest nie do przyjecia. Wlasnie zjadl i juz spi:-Djablko nawet zje ciut ale marchewki nie chce
Basieniak jesli nie ma innego wyjscia nic nie poradzisz,Wisienka daje kasze i widzisz mala przybiera. A przeciez piers nadal bedzie miala
Psota, powiem ci ze ja spceruje po parku i tez zadna nie zagada albo odpwiedza tylko za to ze straszymi babciami szybciej a duzo ich tam chodzi z dzieciaczkami:-)
Zuzu,Moj pije z lovi maja bardzo miekkie smoczki

Ostatnia edycja:
sis mój kuzyn nosi chwali sobie baaardzo :tak::tak: a pogadam z moim jak wróci z pracy ja to jestem za ale wiesz....:baffled:
Anulka no u mnie też o mojego chodzi gada ;-);-) ale czas wziąć się w garść :-D:-D:-D

Psota cholercia... to ja lecę na spacerek!!! :-D:-D:-D tylko mój mały śpi :confused2: no nic, posmyram go, może już się wyspał :cool2: tylko u mnie same babki chodzą z wózkami. I są tak samo rozmowne jak u Ciebie. I nic nie działa na nie mój uśmiech szczery...

Miczko, Anulo, u mnie dokładnie tak samo jest z tymi kobitami, usmicham się, coś zagadam, a one nic, nie ogarniam. Ja Tomka też pierwszy raz widziałam dzisiaj, a córkę ma miesiąc młodszą od Dawidka:)

Sis, no właśnie ja noszę od kilku dni i powera mam;)

Psota mnie za to zagaduje chlopak ze szkoly srdeniej chyba mysli ze jestesmy jednym wieku:-Dmieszka w bloku obok, jakis czas temu pytal czy mam slub i czy dlugo tu bede mieszkala:-Da i dodal ze jak maly podrosnie moze mu zalatwic fajnego psa:-Da Dawidek jaki misio:-Dja tez wrzucilam w fotce w czapie na zime :-D
Orchidea jaka mala mine zrobila, zla matka meczy dziecko czapka:-Dmoj piszczy gdy zakladam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry