reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
witam u nas noc ok tylko 2 pobudki o 1 i 4 pozniej tradycyjnie nie spimy od 7:-Ddzis troche marudzi ale spal juz ze mna 2 razy bo padam przez to ze wszystko robie po nocy.
Corin super dzieciaki a synek przypmina mojego brata:-D
Konwalianka ja podaje delicol przy kazdym karmieniu po 4 krople tak mi lekarka kazala bo wczesniej polozna poradzila zeby dawac taka ilosc jak na opakowaniu ale co 2-3 kamienia i lekarka powiedziala ze w zadnym wypadku tak nie robic lepiej mniejsza dawka a za kazdym razem i odkad podaje przed kazdym karmieniem jest lepiej ;-)ja tak jak dziewczyny potwierdzam michalek najladniejszy:-D
Magia ja bym wolala samochodem wiadomo i tak maly bedzie lapal chorobska od Lukaszka ale pewnie razdziej niz jezdzac autobusem

witajcie,
unas nocka normalka 22,2 z godzinna przerwa na zabawe puszczanie usmiechow do mamy,6. rano mnie obudzila osa ktora uzadlila mnie przy ustach. spuchlam i cholernie boli. naszczescie synus spal w innym pokoju, nie moge sobie wyobrazic co by bylo gdyby to jego uzadlila.
konwalianka zdecydowanie michalek. ciesze sie ze jest lepiej z kolkami.
magia ja radzilabym ci samochodem. synus jezdzi w foteliku na tylnim siedzeniu bo na przodzie jest poduszka i nie mozna.gdybys chciala widziec maluszka co z nim sie dzieje z tylu to sa specjalne lusterka ktore mozesz zamontowac i wszystko masz pod kontrola. no i starszy synus tez moze na niego spogladac
corin swieta trojca jest boska.
wydrusia trzymamy kciuki. oby sie udalo. ale gdybys dalej karmila mm to nic zlego. jestes i bedziesz super mama,

milej nedzieli

Magia samochodem zdecydowanie bedzie Ci wygodniej, a jak dziecko am chorowac to i tak bedzie:) Ja specjalnie rozlaczylam poduszke powietrzna zeby moc wozic mala z przodu, bo chociaz dzieci w samochodach zazwyczaj sa grzeczne to moja sie drze nieziemsko jak jej smok wypadnie i jezdzenie z nia z tylu to byl dla mnie koszmar.

wydrusia trzymam mocno kciuki! dasz rade, powodzenia! Najwazniejsze by kochac malenstwo a sposob karmienia to sprawa drugorzedna. Buzka

silwia :( oby jak najszybciej zeszlo.. bidulko. mnie cebula zawsze pomagala.. ale na ustach to srednio sobie wyobrazam.

Pierwszy raz nakarmilam dziecko "na spiocha" odlozylam ja na boczek i spi dalej. Fajnie, ale nie odbila :/ dziewczyny czy wy dajecie maluchy do odbicia po takim karmieniu?

Corin z racji tego ze mala spi ze mna w lozku bardzo czesto jest tak, ze obudzi sie, lapie cycka ktory lezy kolo niej, possie i zasypia znowu wiec nie ma sensu jej wybudzac i podnosic do odbicia a najczesciej jest tak jak pisze konwalianka ze chyba w nocy mniej polykaja powietrza bo jak moja podnosilam na poczatku w nocy to prawie w ogole nie odbijala

u nAS jak byl problem z kupka tak jest caly czas, bez wspomagaczy nie robi 3 dni ;/ nawet taki proszek pobudzajacy nie dal rady dopiero czopki gllicerynowe.. ehh mam nadzieje ze jej to przejdzie. dalej zmagamy sie z upalami, caly czas przy wiaraku siedzimy a ja spocona jak mysza.

Corin mala w dzien , jak jestem w domu to je doslownie co 40 min, czasami co godzine albo 1,5, w zaleznosci od tego czy pospi czy jest obudzona i od jej humorku oczywiscie wiec nie ma mowy o tym ze za malo pije. Na wadze przybiera tak, ze to tez wyklucza kwestie niedojadania. Jedyne co mnie zastanawia to to, dlaczego Nicole robi kupki jak pure i to takie klejace i ciagnace a probowalam juz jesc caly dzien pure z warzyw i tez robila taka kupke, wiec moj pokarm nie wplywa na to :/
dopajac woda jej nigdy nie probowalam bo stwierdzilam ze skoro je co 40 min to nie ma takiej potrzeby a poza tym mala ,,zaprzyjaznia,, sie szybciutko z butelka i pozniej robi mi cyrki z cyckiem, dlatego wszystko podaje jej lyzeczka jesli jest taka koniecznosc.
teraz bede zmieniac pediarte bo ten moj stary grzyb to beznadziejny jest i zadnych wskazowek mi nie daje, tylko tasmowke robi, next, next, next... wiec jak juz go zmienie to dokladnie sie wypytam o to nierobienie kupki (choc jak pytalam znajomych to wszyscy w kolo mowili ze mieli ten sam problem)

jesli chodzi o przesypianie w ciagu dnia to u mnie jest to samo. Jak sie nie poloze z mala, a ona mnie nie dotyka to nie ma szans zeby zasnela na 10 min w lozeczku. Po 5 min juz wrzask. Wiec ostatecznie ja nic nie moge zrobic w domu tylko jak chce zeby mala pospala to musze kolo niej lezec .. a jak tego nie zrobie to pol dnia bedzie obudzona

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry