reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
witam u nas noc ok tylko 2 pobudki o 1 i 4 pozniej tradycyjnie nie spimy od 7:-Ddzis troche marudzi ale spal juz ze mna 2 razy bo padam przez to ze wszystko robie po nocy.
Corin super dzieciaki a synek przypmina mojego brata:-D
Konwalianka ja podaje delicol przy kazdym karmieniu po 4 krople tak mi lekarka kazala bo wczesniej polozna poradzila zeby dawac taka ilosc jak na opakowaniu ale co 2-3 kamienia i lekarka powiedziala ze w zadnym wypadku tak nie robic lepiej mniejsza dawka a za kazdym razem i odkad podaje przed kazdym karmieniem jest lepiej ;-)ja tak jak dziewczyny potwierdzam michalek najladniejszy:-D
Magia ja bym wolala samochodem wiadomo i tak maly bedzie lapal chorobska od Lukaszka ale pewnie razdziej niz jezdzac autobusem

witajcie,
unas nocka normalka 22,2 z godzinna przerwa na zabawe puszczanie usmiechow do mamy,6. rano mnie obudzila osa ktora uzadlila mnie przy ustach. spuchlam i cholernie boli. naszczescie synus spal w innym pokoju, nie moge sobie wyobrazic co by bylo gdyby to jego uzadlila.
konwalianka zdecydowanie michalek. ciesze sie ze jest lepiej z kolkami.
magia ja radzilabym ci samochodem. synus jezdzi w foteliku na tylnim siedzeniu bo na przodzie jest poduszka i nie mozna.gdybys chciala widziec maluszka co z nim sie dzieje z tylu to sa specjalne lusterka ktore mozesz zamontowac i wszystko masz pod kontrola. no i starszy synus tez moze na niego spogladac
corin swieta trojca jest boska.
wydrusia trzymamy kciuki. oby sie udalo. ale gdybys dalej karmila mm to nic zlego. jestes i bedziesz super mama,

milej nedzieli

Magia samochodem zdecydowanie bedzie Ci wygodniej, a jak dziecko am chorowac to i tak bedzie:) Ja specjalnie rozlaczylam poduszke powietrzna zeby moc wozic mala z przodu, bo chociaz dzieci w samochodach zazwyczaj sa grzeczne to moja sie drze nieziemsko jak jej smok wypadnie i jezdzenie z nia z tylu to byl dla mnie koszmar.

wydrusia trzymam mocno kciuki! dasz rade, powodzenia! Najwazniejsze by kochac malenstwo a sposob karmienia to sprawa drugorzedna. Buzka

silwia :( oby jak najszybciej zeszlo.. bidulko. mnie cebula zawsze pomagala.. ale na ustach to srednio sobie wyobrazam.

Pierwszy raz nakarmilam dziecko "na spiocha" odlozylam ja na boczek i spi dalej. Fajnie, ale nie odbila :/ dziewczyny czy wy dajecie maluchy do odbicia po takim karmieniu?

Corin z racji tego ze mala spi ze mna w lozku bardzo czesto jest tak, ze obudzi sie, lapie cycka ktory lezy kolo niej, possie i zasypia znowu wiec nie ma sensu jej wybudzac i podnosic do odbicia a najczesciej jest tak jak pisze konwalianka ze chyba w nocy mniej polykaja powietrza bo jak moja podnosilam na poczatku w nocy to prawie w ogole nie odbijala

u nAS jak byl problem z kupka tak jest caly czas, bez wspomagaczy nie robi 3 dni ;/ nawet taki proszek pobudzajacy nie dal rady dopiero czopki gllicerynowe.. ehh mam nadzieje ze jej to przejdzie. dalej zmagamy sie z upalami, caly czas przy wiaraku siedzimy a ja spocona jak mysza.

Corin mala w dzien , jak jestem w domu to je doslownie co 40 min, czasami co godzine albo 1,5, w zaleznosci od tego czy pospi czy jest obudzona i od jej humorku oczywiscie wiec nie ma mowy o tym ze za malo pije. Na wadze przybiera tak, ze to tez wyklucza kwestie niedojadania. Jedyne co mnie zastanawia to to, dlaczego Nicole robi kupki jak pure i to takie klejace i ciagnace a probowalam juz jesc caly dzien pure z warzyw i tez robila taka kupke, wiec moj pokarm nie wplywa na to :/
dopajac woda jej nigdy nie probowalam bo stwierdzilam ze skoro je co 40 min to nie ma takiej potrzeby a poza tym mala ,,zaprzyjaznia,, sie szybciutko z butelka i pozniej robi mi cyrki z cyckiem, dlatego wszystko podaje jej lyzeczka jesli jest taka koniecznosc.
teraz bede zmieniac pediarte bo ten moj stary grzyb to beznadziejny jest i zadnych wskazowek mi nie daje, tylko tasmowke robi, next, next, next... wiec jak juz go zmienie to dokladnie sie wypytam o to nierobienie kupki (choc jak pytalam znajomych to wszyscy w kolo mowili ze mieli ten sam problem)

jesli chodzi o przesypianie w ciagu dnia to u mnie jest to samo. Jak sie nie poloze z mala, a ona mnie nie dotyka to nie ma szans zeby zasnela na 10 min w lozeczku. Po 5 min juz wrzask. Wiec ostatecznie ja nic nie moge zrobic w domu tylko jak chce zeby mala pospala to musze kolo niej lezec .. a jak tego nie zrobie to pol dnia bedzie obudzona

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry