reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

My na razie zarejstrowani Krzysztof Edward takie ma mój maluszek poważne imiona ;-) Pesel ma być za 2 tygodnie. Z kupami nie ma problemów, Krzys tylko musi być porzez cały dzień na cycu, lub w jego poblizu ;-) Chyba sobie chustę kupię. Na szczęście w nocy ładnie spi. Wczoraj była polozna i powiedziała , ze ma chyba pęcherzycę:szok: i mam jechać w trybie natychmiastowym na IP. Pojechałam i okazało się, ze to uczulenie na proszek najprawdopodobniej. Piorę w białym jeleniu od wczoraj i a małego kapie w nadmanganianie potasu. jest efekt :-)

reklama
mój ma drugie imię całkiem poważne po dziadku: Tymoteusz Henryk :)
mailuj a czym się objawia ta pęcherzyca niby? to jakieś krostki na całym ciele? te położne potrafią namącić w głowie.. wiem coś o tym..

mailuj mój starszy synek miał okropne uczulenie na proszki dla dzieci. Do dziś piorę mu w Bebi (płyn mydlany, nadaje się do pralki). A ile się biedaczek nacierpiał zanim doszliśmy od czego to uczulenie.

Dodi, Maqnio cieszcie się, że Wasze pociechy pod siebie robią bo ten jak wystrzeli z siuraka to fontanna na pół pokoju :-D a strzela tak prawie za każdym razem jak poczuje powiew świeżego powietrza na jajcach :-)
mocniejsza artyleria też już była, przechrzcił tak swojego tatusia - jak poszło to pół dywanu było obsrane :-D

a my mamy tylko jedno imię, już oficjalnie nadane, peselik też odebrany, becikowe złożone, czekamy na pieniążki. Ciekawe ile to potrwa...

dodi, magia u nas tez bzmoka nie ma zycia, bardzo malą uspokaja. i fakt taki berbec mimo ze spokojny to mega absorbujacy, ja czasem 3 dni sie nie czesze:)nno ale juz mi nieco lepiej psychicznie a to podstawa. mam nadzieje ze dziec da mi czaesciej zagladac:)

jejku dziewczyny jak Wy to zrobiłyście, ze wasze maluchy chcą smoczki? błagam nauczcie mnie.. mój się jeszcze bardziej denerwuje a już 4 wyprbowalismy.. jak już załapie, to po 30s wypluwa

Hej dwupaczki i wypaczki:)Maqnio Ty piszesz,ze się nie czeszesz,ja czasem łażę z włosami w totalnym nieładzie,zapinam i wszystko,o makijażu w ogóle nie ma mowy,chyba,ze gdzieś wychodzę ale to i tak jeśli mam czas i nie jestem zajęta z małym,ale cóż takie uroli pierwszego miesiąca.Najśmieszniejsze jest to,że zawsze jak wchodzę pod prysznic mały w połowie ryczy,ze muszę się sprężać ech,tzw.motorek w tyłku mam od 3 tyg.U nas też smok jest lekarstwem,a jak już nic nie pomaga to puszczam mu kołysanki na youtubie.przytulam i kołyszę lekko,przynajmniej spokojny jest:)Zmieniłam wczoraj mleko m na inne i widzę,że spokojniejszy jest i nie ulewa się tak mocno,chociaż z tym ulewaniem to mam koszmar.Niełatwo być mamą niemowlaka,ale maluch,jego uśmiech wszystko wynagradza:)Dobrze,ze u Ciebie doły mijają,nie pozostaje nam przecież nic innego jak przyzwyczaić się,że nasze zycie się zmieniło i teraz maluch rządzi i nadaje rytm dnia:)ech :)))

No moje maleństwo też nie lubi smoka, a bardzo bym chciała żeby załapała. Moją cycę zaczyna traktować jak smoczek a ja muszę przecież mieć trochę czasu dla Paulinki. W tym tygodniu Paulinka u babci więc mam zdecydowanie lżej. Maja jest strasznie nieospałym dzieckiem. W dzień ma jedno spanie ok 2-3 h, a reszta to takie pięciominutówki. Więc cały czas muszę coś wymyslać jak ją zająć, a jest to zadanie niebywale trudne. No cóż wzywa znów, musze lecieć. A noceki też bez rewelacji co 2 godzinki karmienie.

ehh a ja sobie znowu popłakalam... ale już mi lepiej

to prawda, że uśmiech malucha wszystko wynagradza. Nasz wczoraj przez sen takie minki strzelał, że staliśmy nad nim dobre pół godziny i płakaliśmy ze śmiechu :-) niesamowite, najlepszy był uśmiech takiego łobuziaka, coś pięknego.

reklama
miczka mnie jak porycze tez jest jakos lzej, płacz kochana, to naprawde pomaga:)
mimi racja słonko mamy zycie wywrócone do gory nogami, nic tylko trzeba to ogarnac i sie przyzwyczaic, ze ta mala istotka wypelnia nasze zycie do reszty:)

co do smoka to moja tez tylko na chwilke bierze ja jej przytrzymuje az dobrze zassie i mam wtedy kilka minut spokoju:)

Do góry