reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Corin, śmiać mi się chce jak sobie wyobraziłam taką donicę (wieeeelką donicę) na parapecie w kuchni :D
Mimi - porządziłam dzisiaj ładnie, ale nie mam wyrzutów sumienia :p Co do tej naszej diety, która nas czeka to kurcze.. położna w SR mówiła, że w zasadzie nie możemy jeść jedynie nabiału, truskawek, winogron i rabarbaru i to przez pierwszy miesiąc. A tak to możemy wszystko tylko z umiarem, nie przesadzać z przyprawami, owoce obierać ze skórek i tyle. Więc ja liczę, że nie będzie tak źle. No chyba, że się okaże że nasze szkraby będą na coś uczulone, ale... OBY NIE!
;)
em_ka opowiedziałam mężowi o tym, jak Twój zaszalał - to się śmiał i aż za głowię chwycił, bo on na kawalerskim też się zasiedział ale o 8 rano wrócił :) Twój jest przegigant!

A mój dzisiaj od rana do 14 i teraz od 20 siedzi na PS3 i gra w wyścigi samochodowe (ma nową kierownicę) i jest cały podekscytowany :) Faceci są śmieszni :D

reklama
hej babeczki,

u nas dzis niedziela pod chmurka...

Kociatka, oj, chcialabym, zeby moj malz dostal takiego zrywu. Ostatnio stwierdzil, ze coraz mniej mu balagan przeszkadza:confused: zdecydowanie wolalam go w wersji pedantycznej...;-)

Mimi, mozna nabial, ale nie powinno sie z nim przesadzac, bo niestety maluszki czesto maja skaze bialkowa. Powiem Wam z doswiadczenia, ze kiedy maluch jest na cos uczulony, to nie dieta jest najgorsza, ale samo znalezienie wlasciwego alergenu... Brrrrr... Mam nadzieje, ze tym razem nas to ominie.;-) Teraz sobie uzywam z jedzonkiem, bo niedlugo szlaban na fryteczki, grzybki itp.:-D

Nie ma wiesci od Gochy? Ciekawe, czy zrobila mezowi prezent urodzinowy.:-)

mimi - nabiału nie można żeby dziecko skazy białkowej nie miało. Przez pierwszy miesiąc nie pić mleka, nie jeść serów i takie tam. Położna powiedziała, że lepiej zjeść jednego batonika Kinder bueno raz w tygodniu :) A po miesiącu można po mału wprowadzać nabiał. Tyle wiem od położnej.

Idę spać dziewczynki, dzisiejszy dzień był pełen atrakcji więc trochę się zmęczyłam, czas spać :)
dobranoc :)

A mnie się wydaje, że skaza albo jest albo jej nie ma..i jedzeniem nie można jej wywołac.. ja tam nie będe tak ograniczać jedzenia... wiadomo, nic ciężkiego, owocow pestkowych ani smazonego czy niezdrowego nie zjem..ale nabiał spróbuję i jak będzie ok to sobie nie bede odmawiać:)

mimi -Przez pierwszy miesiąc nie pić mleka, nie jeść serów i takie tam. Położna powiedziała, że lepiej zjeść jednego batonika Kinder bueno raz w tygodniu :) A po miesiącu można po mału wprowadzać nabiał. Tyle wiem od położnej.

:szok::szok::szok: A nie wspomniala, ze czekolada z tego batonika moze u niemowlecia wywolac zaparcie, a orzechy alergie?:-D:-D:-D O matko, co za bzdur Wam nagadala... Bez sensu jest cos eliminowac, nie majac pewnosci, ze to szkodzi, a jak by nie bylo, przy karmieniu trzeba dostarczyc do organizmu wapn, no chyba, ze ktorejs mamie nie zalezy na zabkach, bo maluch i tak wezmie, co mu potrzebne, ale kosztem mamusi...

A mnie się wydaje, że skaza albo jest albo jej nie ma..i jedzeniem nie można jej wywołac.. ja tam nie będe tak ograniczać jedzenia... wiadomo, nic ciężkiego, owocow pestkowych ani smazonego czy niezdrowego nie zjem..ale nabiał spróbuję i jak będzie ok to sobie nie bede odmawiać:)

Dokładnie, skazy nie można wywołać. Niestety, moja córcia do tej pory nie może mleka - ma bardzo silną alergię na mleko i wszelkie jego przetwory. A na początku karmienia z mlekiem trzeba uważać, owszem, ale dlatego, że jest dość ciężkostrawne i może powodować nietolerancję.
Ja życzę sobie tylko jednego - żeby moje dzieciątko było zdrowe, zaliczam do tego alergię. Strasznie się z Mają męczymy i podziwiam ją za to, że wchodząc do sklepu potrafi pokazać co chciałaby zjeść, ale jeszcze nie może, bo jest troszkę chora. A jak wylicza co zje, jak juz będzie mogła.......

Zaczynam sie denerwować, zostało mi niecałe 6 tygodni do terminu.....To juz tak blisko i za chwilę wszystko może się zdarzyć, choć w czwartek byłam u lekarza i w czerwcu raczej nie urodzę ;-)

Zgadzam się z emkamek - straszne głupoty!!!! Przecież to właśnie te wszystkie Kinderki mają najwięcej śmieci!! A orzechy?? Tragedia - wywołują alergię i długo nie można ich dzieciom podawać. Czekolada? - w czasie karmienia zapomnij.....Lubicie batoniki - zjedzcie teraz i popijcie szklanką mleka, bo potem dzieciątko to odchoruje.....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie wieczornie :)
no mi jakos popoludnie zlecialo gosci troche bylo specjalnie chyba poprzyjezdzali zeby wozek poogladac:dry:dranie nie bedzie zaskoczenia ahh no coz dobrze ze pokoj wysprzatalam wczoraj jakbym czula ze tak bedzie hehe

Do góry