reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Kasiulka, rozumiem Cie doskonale, bo moj Adas zaczal tolerowac nabial ok. 4 mies. temu.:-) Co to byla za radosc i ulga. Masakra z czytaniem kazdej etykietki i ten wstretny Nutramigen...:baffled: Na szczescie maluszki wyrastaja ze skazy do ok. 3 roku zycia, wiec u Twojej Majeczki pewnie tez tak bedzie, tym bardziej, ze nie 'trujesz' jej alergenem.:tak: A probowalas Jej powoli cos wprowadzac?

reklama
emkamek, kasiulka, no widac co szkoła to inne obyczaje maja... ja tez nie slyszalam o wywołaniu skazy.. jak ktoś ma miec to ma, a jak nie ma to tylko sie cieszyć i jeść wszelkiego rodzaju jogurty, ser, twarożek i mleko tez pić, oczywiście bez przesady.. trzeba bedzie samemu próbować co szkodzi a co nie dziecku...i po malu eliminować alergeny w razie czego.. na zaś nie ma co:)
Moja Misia nie miała skazy, a jadłam normalnie nabiał..
A wam wspólczuje kobietki, bo to na pewno duże utrudnienie, no i trzeba szukać innych odpowiednikow, żeby dziecku niczego nie brakowało w diecie..

Ja sobie stópki mocze w oilanie:) niech się nawilżą:)

Ostatnia edycja:
racja z tym mlekiem.. mojej siostry maluch musiał na mleku sojowym być, ale to ohydne.. mimo, że faktycznie koło 4 roku życia już mu przeszlo, to nabiału i tak nie lubi.. biedak.. oby nasze "nowe" maluchy nie miały tego problemu..ale słyszałam, że dziecko na piersi na ogół nie ma skazy białkowej..nie wiem jak jest w praktyce..

no a ja miałam tez dzisiaj moczyć te stópki (bo już dodi wcześniej o tym wspominała) i rączki i nici z tego..ani weny, ani chęci aby czasu.. wiec jutro nie mogę rodzić - hehe:)
jutro pochwalę się robótkami ręcznymi o których pisałam..tak mnie coś dzisiaj tknęło, że niemal skończyłam

a teraz ide lulać, póki na chwilę nic (poza żebrami) mnie nie boli :-D no i mężulek już śpi..

Dobrej, spokojnej nocy
Ps. Ostatnio cierpię na bezsenność, ide spać o 24 a wstaje o 5 rano i przez cały dzień nic.. ale to męczace :eek:

Anulka, czekam czekam:) ale trzeba byc gotowym w razie czego... pewnie jeszcze nie raz je zdaże moczyc hehe

konwalianka, no to rzeczywiście, nie mozesz rodzic...stopki musza być cacy do szpitala:):) dobrej nocki

ja juz skonczyłam moje odmaczanie... juz mam nasmarowane i zaraz ide spac, więc dobrej nocki!

reklama
Witam sie porannie...

Poszlam spac o 2 a wstalam o 5 masakra normalnie coraz to gorzej:/

Zycze wszystkim lipcoweczkom pieknego poniedzialku ;*

Do góry